Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek na trzy lata

Ogródek na trzy lata

Przetacznik 08:39, 14 lip 2013

No patrz, przeze mnie taka obszerna wypowiedź : ) Mądra i wszystko rozumiem, dziękuję.
Statyw - kupiłam taki wyginany co go można na gałęzi też zamontować... ale tyle z tym ceregieli, ustawiania, sprawdzania, że zawracanie głowy ; )
ewalm 22:12, 14 lip 2013

Ja mam taki klasyczny statyw, czasem używam w domu albo w ogrodzie. Ale zabierać go gdzieś dalej z reguły mi się nie chce. A aparat jest cieżki i obiektyw dość ciemny. Bez statywu z ostrością tak sobie.
ewalm 22:19, 14 lip 2013

Kwitną liliowce. Ten ciemny to niespodzianka, w zeszłym roku nie kwitł. To jeszcz nieduża kępa, wcześniejsza niż reszta, ale moje odziedziczone po poprzednikach "duże" liliowce tez już mają pąki.

Debra 22:35, 14 lip 2013

Przetacznik napisał(a)

Debro jak już wspominałaś każdy niech działa na swój sposób i upodobanie na pewno bez trudu stwierdzisz, że mnie już bardziej zdjęcia, niż ogródek ciekawią, choć zaczęło się od ogródka. Ty zaś z dużo większą powagą i rozmysłem działasz u siebie i dobrze. Generalnie dobrze się bawmy i już : )

To nie to, że działam z powagą i rozmysłem - wszystko tam robię całkiem spontanicznie i calkiem bez rozmyslu Tyle tylko, że tam jestem u siebie, a nigdzie indziej tak się nie czuję, a juz na pewno nie mam takiej łatwości by zbyt wiele, czy zbyt szeroko pokazywać cos, co dla mnie ważne.
Każdy działa na sposób - tak jak piszesz, i dobrze, ja tylko się ucieszyłam, że Ewa mysli nieco podobnie.

Ewo liliowce piękne
ewalm 23:38, 14 lip 2013

Ale to są chyba dwie różne rzeczy: ważne bo osobiste i ważne bo ciekawe albo piękne albo zaskakujące. Te pierwsze do zachowania dla siebie a te drugie własnie do podzielenia się.

No, dziękuję w imieniu liliowców. Jutro im powiem
Fajne z nich rośliny.
ewalm 11:44, 15 lip 2013

Mam dla Was ozdobno-warzywną ciekawostkę prosto z Nancy, miasta gdzie król Stanisław Leszczyński wygląda z każdego kąta:

I muszę przyznać, że pawie mnie ostatnio prześladują, gdzie nie pojedziemy tam są, ukryte lub odkryte. Aniu Monte, widziałam pawia w locie oraz takiego co siedział na czubku drzewa i skakał z tym swoim wielkim ogonem w gąszczu po gałęziach.

Debra 11:48, 15 lip 2013

ewalm napisał(a)
Mam dla Was ozdobno-warzywną ciekawostkę prosto z Nancy, miasta gdzie król Stanisław Leszczyński wygląda z każdego kąta:

Piękna kompozycja, czy te liście to brokuł?
Ostatnio mnie zachwycił u Agaty z Ogrodu w Holandii.

A co do pawii, to dobrze, że nie jesteś artystką sceniczną, skoro tak Cię prześladują
ewalm 15:36, 15 lip 2013

Ja też się cieszę, że nie jestem

To kapusta.
madzielena 23:27, 15 lip 2013

Ciekawa ta kompozycja z kapustą, duży element pasuje do tak dużych okien. Mają jednak ludzie odwagę
Debra 11:04, 16 lip 2013

No ale to chyba jakaś specjalna kapusta
Taka zwykła tak nie wygląda!