Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek na trzy lata

Ogródek na trzy lata

ewalm 12:34, 29 paź 2012

nawet jabłoń sąsiada oszroniona, chociaż z daleka słabo to widać..

ewalm 12:37, 29 paź 2012

wszystkie zasuszone kwiatki i nasionka ubrane na chwilę w białe igiełki...

hanka_andrus 14:04, 29 paź 2012

Ja swojego ogródka nie mogę zobaczyć ......to przynajmniej Twoje urocze zdjątka pooglądam i wyobrażę jak mogą wyglądać roślinki u mnie.
Milka 14:25, 29 paź 2012

Przepiękne zdjęcia oszronionych roślinek, zwłaszcza koperek i pajęczyna
Przetacznik 14:27, 29 paź 2012

czekałam na to zdjęcie koperkowe Ewo, superanckie!
Milka 14:32, 29 paź 2012

Ewa, obejrzałam, uroczo i ciekawa jestem twojego docelowego ogrodu, który ma byc leśny; napisz coś więcej, jak sobie go zaplanowałaś
agata_chrosc... 14:36, 29 paź 2012

dawno nie widziałam takich uroczych mrozowych igiełek.
a wracając jeszcze na chwilę do obrazu - ja nie insynuowałam, że ten, który Ci przesłałam to własnie ten, którego szukasz. To miał byc tylko przykład setek, tysięcy podobnych obrazów malowanych w tym okresie w Europie. Ten, który utkwił Ci w pamięci może istnieje, a może nie - może po prostu naoglądałaś się podobnych i masz w głowie ten motyw, ale bez przypisania do konkretnego obrazu. Czasem tak bywa.
ewalm 17:28, 29 paź 2012

Haniu - pewnie u Ciebie też pięknie pomalowało roślinki, jeżeli był mróz : )

Weroniko - ale to jeszcze nie to, ja chciałam takie delikatnie oszronione, koronkowe, a te jakieś uzbrojone i kolczaste są. Jeszcze tu w ciągu tych dwóch lat takiego czegoś na roślinach nie widziałam. Ładne to było i zniknęło dosłownie pięć minut po dwunastej, zdążyłam w ostatniej chwili.

Irenko - dziękuję, miło Cię widzieć (na avatarku chociaż). Ogrodu całego jeszcze nie zaplanowałam. Pytanie bardzo na czasie bo powinnam zrobić zagospodarowanie zielenią na potrzeby pozwolenia na budowę. Nie wiem jak tam się dokładnie światło ułoży, gdy dom już będzie stał. Bedzie sporo cienia, ale mnie to nie martwi specjalnie. Dość dokładnie mam wymyślony tylko teren za domem - długi i wąski pas między domem a ogrodzeniem. W połowie długości tego pasa będzie taras kuchenny, który zajmie całą szerokość od domu do ogrodzenia. środkiem pasa chcę poprowadzić ścieżkę, może żwirową,która będzie okrążać dom, a resztę chcę wypełnić cieniolubnymi bylinami - paprociami, funkiami itd. Z nawadnianiem. To część ogrodu, do której zimą raczej nikt nie zajrzy, nie będzie też okien na tę stronę, z wyjątkiem kuchennych. A za ogrodzeniem jest las.
A co do reszty ogrodu - jeszcze nie wiem. Ogród leśny ze względu na otoczenie czyli las.

Agatko - tak, tak, wiem. Pewnie masz rację. Ale krówki ładnie stanęły, prawda? Uhh..., napisałbym chętnie więcej, ale muszę iść szyć suknię dla Barbie i płaszcz w kolorze burym dla zwiadowcy - za dwa dni Halloween.

.
Klamber 23:17, 29 paź 2012

Ewo ładne fotki, mróz niby mniejszy ale efekt b. ładny, wygląda jak koronkowa robota.
ewalm 23:06, 30 paź 2012

Robercie - bardzo mnie ucieszyło, że zdjęcia Ci się podobały : ) Mróz był całkiem spory, zwłaszcza jak na październik, rano koło -5 stopni, w nocy pewnie jeszcze mniej. Ale pewnie w Polsce gdzieniegdzie było zimniej.