Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu odpoczywam

Tu odpoczywam

danuta_szwajcer 17:09, 13 mar 2013

To forum jest miedzy innymi po to by wymieniac się doswiadczeniami kto pyta nie błądzi) a trudno znac wszystko i na wszystkim sie znac i zgadzam się z Iwą, ze to przyjemna lekcja móc korzystać z poradnika z doswiadczeniem i w dodatku ze zdjęciami pozdrawiam Grażynko cieplutko bo u nas bardzo zimno i ponuro
Maria667 21:13, 13 mar 2013

Grażynko!
Ten siarczan amonu to jest w jakiś dużych opakowaniach? Ile się tego sypie pod krzaczek? W jakiej firmie wysyłkowej kupiłaś te rododendony? Rany, piękne! A będą mi rosły w półcieniu pod drzewami?
Mala_Mi 21:31, 13 mar 2013

Nadrabiam zaległości... nie komentuję bo jak się rozgadam to końca nie ma
Bogdzia 08:47, 14 mar 2013

Miłego dnia Grażynko.
Ewa4 09:19, 14 mar 2013

Grażynko ja najpierw poprawię te rabaty które mam przed domem a dopiero wezmę się za nowe bo plany mam a sama wszystkiego nie ogarnę ale dużo myślę zrobić a i Twoje zmiany z chęcią będę podglądać. Pozdrawiam
Kindzia 10:15, 14 mar 2013

Czas mi się kończy...ale musiałam do Ciebie zajrzeć
grazyna 11:02, 14 mar 2013

Danusiu - ja stosuję tak, jak pisałam wcześniej, w siarczanie jest azot (niezbędny na wiosnę) i utrzymuje mi kwaśną glebę.
Agnieszko dziękuję za pomoc, widzisz nie wiedziałam, że można podsypać także sosnę.
Marysiu - widziałam worki 2 i 5 kg, półcień dla rh to optymalne stanowisko.
Iwonko bywasz czasami u córki ?
Aniu - nadal trzymam kciuki za Miśka. Widziałam go na łóżku
Bogdziu - specjalistko od Rh dzięki za odwiedzinki.
Ewa - to będziemy się podglądać
Kasiu - wpadasz i wypadasz, pojawiasz się i znikasz, jak w piosence
Kindzia 12:16, 14 mar 2013

Coś dzisiaj sentymentalna jestem, słowa z tej piosenki mi się przypomniały...i moja studniówka
14:47, 14 mar 2013
Hej ho Grażynko!
Bywałam w Krakowie, w pobliżu Ciebie kiedyś częściej, teraz, z wiadomych względów, Jolinka przyjeżdża do mnie, w maju przyjedzie na dłużej, bo kończy staż w aptece i zanim zacznie pracę na dobre, potrzebuje chwilę wytchnienia... ale ja wiem, że to raczej chęć spędzenia trochę czasu ze mną, pooddychania świeżym powietrzem w ogrodzie (też lubi taki miejsca i styl życia). Przyjedzie w dobrym momencie, bo w maju już będzie co podziwiać w największym rosarium Europy, a to całkiem blisko mnie i już znalazło się na tegorocznej liście planów.
Byliśmy tam raz, spontanicznie, bez planów, pod koniec sezonu i pod koniec dnia , a i tak było pięknie i pachnąco, wprawdzie nie kwitły już róże pnące i wiele innych ładnych gatunków, ale niektóre zaskakiwały urodą. Jola robiła im wtedy portrety, ale bez nazw. Tym razem chcę wyłowić jakieś perełki.
Ta była piękna, na jednym krzaczku tej barwy i różowe, albo pąki żółte a rozwinięty kwiat różowy.

grazyna 15:39, 14 mar 2013

Iwonko - jaka piękna róża z kolekcji malarzy
Westchnęłam czytając o planach zwiedzania Rosarium Europa
Nie dacie rady całości obejrzeć, to kilkanaście hektarów ogrodu.
Rozumiem, że zdjęcia które porobisz z córką pokażesz na swoim wątku
Fajny czas przed Tobą, z córką -przyjaciółką Ja mam 2 synów !
Z ciekawości - córka planuje pracować w Krakowie ?

Pozdrawiam ciepło