Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

anna_g 14:13, 09 lip 2013

Gabrysiu dzięki za odwiedzinki E nie - chyba nie zapomne że ją posadziłam Nie mam aż tylu nasadzeń Właśnie czytam o werbenie i się zastanawiam czy jak ona taka mała to nie powinnam jej do doniczek przenieść żeby mi przezimowała...
danuta_szwajcer 14:22, 09 lip 2013

Aniu ale piekne te powojniki masz cudenka U mnie cos kwiatki dziury maja moze tez powinnam ich czyms opryskac? Nigdy tak nie miałam. U Kapiasow wlasnie bym jakies moze powojniki kupila hahaha tak jakbym za malo miala wszystkiego A ta marmolada to tez nie lubi slonca i ją przypala niestety a taka jest ładna i jak mowisz rozjasnia a moze tawułki takie te malutkie o takim limonkowym kolorze? Zalezy ile tam miejsca masz?
anna_g 15:03, 09 lip 2013

Danusia dzięki za radę. Mówisz że żurawki nie... pomyslę... tam w sumie nie ma dużo słońca bo osłonięte to miejsce jest - najbardziej po lewej (no tam gdzie miejsce) to słońce przychodzi tak ok 17 (teraz)
z bliższa to wygląda tak

wrzuciłam tam trzmielinę taką o dużych listkach, ale to maleństwo jak widać
W miejscu gdzie są te jasne żuraweczki - to słońce dochodzi o godz. 19... więc myślę że im nie zaszkodzi już, przedtem rosły na patelni, ale bardzo je przypalało... Jeszcze chciałabym wymienić tą wierzbę, bo przysycha, jest brzydka już od paru lat i się kiwie (może ją coś podgryzło) no ale nie wiedzieć dlaczego mój teść ją sobie upodobał w jej miejsce myślałam o krzewuszce na "kiju"
gierczusia 16:57, 09 lip 2013

A już myślałam że Cię do świata przywrócili , bo nowy awatarek wiedzę .. To myślę : Anusia się do kompa pewnikiem już dorwała.. A tu dopiero w piątek .. Ale to już wnet ....

Fajny ten awatarek z klematiskiem

gierczusia 16:59, 09 lip 2013

Ja posadziłam limki w miejsce , gdzie do południa jest słońce .. Myślę ,że dają radę
A może tam kwaśną rabata , jak tam są rodki?.... No. żółtawe wrzosy ???

Albo runianka

Albo mału berberysik czerwony z żółtą obwódką
Kindzia 17:49, 09 lip 2013

A może tam trawki na obwódkę jakieś niskie? Żeby trochę rozwichrzenia było? Carex evergold?
boguslawa_ma... 21:38, 09 lip 2013

Aniu fainy awatarekpozdrawiam
anna_g 09:57, 10 lip 2013

Hej Kobitki Pozdrawiam z rana
No tak - do świata w piątek mnie mam nadzieję, że przywrócą... Przynajmniej jakieś odstresowanie ogrodowiskowe wieczorne będzie... Dzisiaj spotkałam szefa firmy która ma nam malować i na pytanie czy ma może wzornik farb bo w końcu mają od jutra zacząć malować u nas (mieli już wczoraj ale kto by tam "zauważył" jakie marne dwa dni poślizgu, grrrrr... odpowiedział mi że wzornika nie da bo najlepiej żebyśmy sobie farbę kupili sami (choć normalnie oni dają) a jeszcze najlepiej jakbyśmy sobie znaleźli innego malarza bo oni mają tyle pracy że nie wiedza kiedy dają radę przyjść i raczej wcale nie przyjdą.... Lalalalalala.... Dzisiaj wpadną tylko pogipsować ale z malowaniem i farbą to będzie raczej kiepsko... lalalalalala.... A miało być tak, że dzisiaj miało być skończone malowanie i skręcane meble u chłopaków i już sprzątanie bo od poniedziałku montaż kuchni na wymiar.... lalalalalalala.... Ależ nie... ja wcale nie jestem wkurzona, no bo niby dlaczego...
A w ogrodzie komarzyska tak gryzą że nie ma szans coby cokolwiek zrobić i siem odstresować, ostatnio miałam pół flaszeczki repelentu antykomarowego a i tak ze 30 ugryzień naliczyłam....Dzisiaj jadę do castoramy PO FARBĘ to może kupię coś morderczego na te meserszmity bo i tak po prawdzie nastrój morderczy mam!
No to siem poskarżyłam...
Jak ochłonę to się zastanowię co na ta rabatkę - tak sobie pomyślałam, że może ładne byłoby jakies połączenie ciemniejszych żurawek i tych carexów...no tak żeby trochę to kolorystycznie zróżnicować...
renatamama3 10:11, 10 lip 2013

Aniu ,współczuje robotników ,jak ja ich wymówek nie lubię słuchać, ja pewnie sama bym wymalowała ,w nowym domku sama dzieciakom malowałam ,i klatkę i kuchnię i gabinet po tym jak panowie za samo malowanie tych pomieszczeń powiedzieli mi 6 tys ,już mieli pomalowane gruntem.
U mnie te diabły też gryzą,i jak tu plewić? a chwasty sobie rosną.pozdrawiam
Mala_Mi 10:15, 10 lip 2013

Anuś - dlatego co się da robimy sami .... kup środek na komary i opryskaj wszystkie krzaki..do deszczu dużo pomaga Sprawdziłam. Pracowałam po oprysku w ogrodzie do nocy i w krótkich spodenkach i podkoszulku na ramiączkach