Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sosnowo

Sosnowo

danuta_ 15:11, 21 lip 2012

Aniu an_tre , pysznogłówka na pewno będzie cieszyć , natomiast zapach faktycznie jest inny od mojej - moja pachnie jakby bardziej "słodko", Twoja "ostro" i liście też zupełnie inne Jeszcze raz bardzo dziękuję

Aniu monte- tak, pod sosnami eksperymentalnie posadziłam róże okrywowe - nie wiem czy to dobry pomysł, ale chciałam spełnić swoje "chciejstwo" - brak róż mi bardzo doskwierał

Aniu asc tez ubolewam nad dzisiejszą pogodą, bo w planach miałam posadzenie porozkładanych roślin i rozsypanie kory - trudno, wszystko musi poczekać przynajmniej do poniedziałku. Ale deszcz w naszym rejonie był bardzo potrzebny - było strasznie sucho.
Zaskrońcowi udało się pozowanie
Za kolejną pysznogłówkę z góry dziekuję

AniuDS, stworzyłam jakiś misz-masz , zastanawiam sie dopiero teraz czy za bardzo namieszałam i zadałam Ci pytanie u Ciebie , bo chyba trochę dowaliłam z tymi okrywówkami pod sosnami... Jak znajdziesz chwilkę to z niecierpliwością czekam na odpowiedź
Mala_Mi 15:37, 21 lip 2012

Na razie musi Ci wystarczyć fota..... a jesienią.... podziubiemy na kawałki... i nie mam pojęcia jakim cudem ma w kępie dwie różne.... ale czerwona jest i tak najładniejsza...
zbigniew_gazda 16:00, 21 lip 2012

Danusiu ale rabacisko duże. Będzie ślicznie. Jak posadzisz to koniecznie zdaj sprawozdanie. A taczka z dwoma kołami !!! Fota zaskrońca cudna. Pozdrawiamy i pewnie się zobaczymy u Ani.
Gardenarium 18:21, 21 lip 2012

No właśnie, też o tym teraz myślę, fajnie by było

Instagram Ogrodowiska
danuta_ 18:53, 21 lip 2012

Danusiu, Zbysiu bardzo mi miło, że zaglądacie . U Ani asc najprawdopodobniej będę z czego cieszę sie niezmiernie, spotkam tyle przemiłych znajomych To będzie prawie rocznicowe spotkanie

alinak 19:47, 21 lip 2012

o Jezu Danusiu , a ja myślałam że w tam pięknym ogrodzie już nic nie trzeba zmieniać. a ty z taka rabatą wyskakujesz .ma wątpliwości z tymi różami . igły sosny zakwaszą ziemię i to mocno a róże uwielbiają zasadowa i dobrze zaazotowaną . ....no nie wiem . jeśli jednak spróbujesz to nawoź te róże na wiosnę dużą dawką nawozu . one inaczej będą małe i liche . to podobnie jak przy hortensjach.i wszystkich kwasolubnych

PYSZNOGŁÓWKA NAJPIĘKNIEJSZA NA OGRODOWISKU
marzena 21:11, 21 lip 2012

Danusiu, miła wspomnieniowa już fotka ze spotkania u Ciebie
do zobaczenia niedługo
Bogdzia 21:18, 21 lip 2012

danusiu gratuluję zdjec zaskrońca . Są świetne.Mam nadzieję Cię poznac u Ani.
danuta_ 17:25, 22 lip 2012

alinak napisał(a)
o Jezu Danusiu , a ja myślałam że w tam pięknym ogrodzie już nic nie trzeba zmieniać. a ty z taka rabatą wyskakujesz .ma wątpliwości z tymi różami . igły sosny zakwaszą ziemię i to mocno a róże uwielbiają zasadowa i dobrze zaazotowaną . ....no nie wiem . jeśli jednak spróbujesz to nawoź te róże na wiosnę dużą dawką nawozu . one inaczej będą małe i liche . to podobnie jak przy hortensjach.i wszystkich kwasolubnych

PYSZNOGŁÓWKA NAJPIĘKNIEJSZA NA OGRODOWISKU

Alinko, bardzo mi pomogłaś - jednak to chyba dobrze, że wczoraj padało, bo róże już by były posadzone, a tak to może zrobie jeszcze jedno piętro z kulistych tujek ( mojej teściowej udało się rozmnożyć - są jeszcze małe , ale myślę, że sobie poradzą ) i tym samym przesunę róże jeszcze bardziej do przodu. Choć przyznam, że nadal sie jeszcze waham - jak znowu popada to będzie kolejna zmiana planów
pysznogłowka dla Ciebie

danuta_ 17:26, 22 lip 2012

Marzenko, Bogdziu - myślę, że się zobaczymy już niedługo