Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz przydomowy ogródek

Nasz przydomowy ogródek

anna_studio 21:51, 31 maj 2012

Zbyszku, u Ciebie też muszę podziękować za gratulacje z dodatkiem rymów...., dzięki, było mi bardzo miło.....

Ja zagłądam do wielu wątków, ale odkąd założyłam swój czasu na wpisy tak mało....
Twój ogród lubię za berberysy, śliczną Hakuro, jarzębinę, powalającą ketmie, no i......avatarek.
Proszę, pozostań mu wiernym.....
Pozdrawiam, dzięki za pamięć...
Diana 08:07, 01 cze 2012

zbigniew_gazda napisał(a)
Diano - paprocie preferują cień i u nas posadzone są od strony północnej , natomiast maki są od południa.
Jeżeli chodzi o paprocie to moja rada jest taka aby ich nie łączyć z innymi roślinami bo za chwilę będziesz miała tylko paprocie (są bardzo ekspansywne ). Trzeba im ograniczyć możliwość rozrostu - czyli posadzić np. przy kostce a z drugiej strony też ograniczenie np. fundament domu . Pozdrawiam .

W takim razie będę musiała zmienić wizję......same paprotki to też ładny widok.Jeśli tak się rozrastają to fajnie!!!! Będzie to efektownie wyglądać
zbigniew_gazda 09:26, 01 cze 2012

anna_studio napisał(a)
Zbyszku, u Ciebie też muszę podziękować za gratulacje z dodatkiem rymów...., dzięki, było mi bardzo miło.....

Ja zagłądam do wielu wątków, ale odkąd założyłam swój czasu na wpisy tak mało....
Twój ogród lubię za berberysy, śliczną Hakuro, jarzębinę, powalającą ketmie, no i......avatarek.
Proszę, pozostań mu wiernym.....
Pozdrawiam, dzięki za pamięć...

Dzięki Aniu .
Mala_Mi 09:28, 01 cze 2012

W oczekiwaniu na foty z Flower - zobaczcie filmik nakręcony przez Syna w Zakopanem . To dla wszystkich którym tęskno do natury.

http://www.youtube.com/watch?v=0bRb_CcQ_Ss

Obejrzałam zwierzęta Tatr polskich
Pozdrawiam Was
zbigniew_gazda 09:41, 01 cze 2012

Nowy miesiąc nastał - czyli nowe foty muszą być . Roślinki kolejne zakwitają.

Taka skromna kompozycja . Przepraszam roślinki i Was , że muszą rosnąć w doniczkach plastikowych a nie w pięknych kamionkach lub żeliwnych. Ale pomału to się zmieni .

A poniżej jaśminowiec (jeszcze młodziutki )

mira68 09:46, 01 cze 2012

Zbyszku piękna kompozycja a donice jak donice ważne co w donicach a jaśminowca jeszcze w swym życiu niewidziałam ma ładne kwiatki
Ewa 09:50, 01 cze 2012

Mnie się bardzo podobaja kompozycje, a jaśminowiec zachwycający
jotka 09:54, 01 cze 2012

Nowy miesiąc nastał - czyli nowe foty muszą być . Roślinki kolejne zakwitają.

Taka skromna kompozycja . Przepraszam roślinki i Was , że muszą rosnąć w doniczkach plastikowych a nie w pięknych kamionkach lub żeliwnych. Ale pomału to się zmieni .

A poniżej jaśminowiec (jeszcze młodziutki )

A ten "jaśminowiec" prawidłowo nazywa się Solanum jasminoides czli psianka jaśminowa. Miałam go w zeszłym roku na balkonie (str. 160 mojego watku) i w tym roku tez powtórzyłam, bo śliczny

Przy tak pięknych kompozycjach nie zwraca się uwagi na donice
zbigniew_gazda 09:59, 01 cze 2012

Startuje piwonia różowa a juka też nie gorsza.

Juka dostanie niebawem żwirek i sąsiedztwo traw.

Niebieskie irysy .

popcorn 10:01, 01 cze 2012

Zbyszku super u Ciebie wszystko kwitnie!! Juki kwitnacej zazdroszcze - mam kilka ale mlodych, a one sie musza porzadnie rozrosnac nim zakwitna. Psianka cudna

pozdrawiam!
Karolina