Z podziałem opakowania Larvanem musicie uważać - to żywe larwy rozmieszczone w jakimś podłożu, niekoniecznie równomiernie, a po drugie po otwarciu opakowania trzeba je natychmiast zużyć, bo zdechną. Przechowywanie w temp. 2-6 st, bez dostępu światła, jaki kurier wam to zapewni? Opakowanie za 100 zł wystarcza na 50-100 m2.
Kaśka, Podlasie - czyli gdzie? Bo kopytnika szukałaś, ale wysyłać mi się nie chce.
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
Jestem, nie miałam czasu ostatnio za bardzo, właśnie wróciłam z działki Słuchajcie, porozsiewały mi się różne rośliny, aż nie mogę uwierzyć Gęsiówkę mam pomiędzy kamieniami w chodniku, kocimiętka też rośnie w różnych dziwnych miejscach Takie malutkie roślinki, ale jak cieszą niesamowicie Jakby ktoś chciał, to mogę przywieźć za ok. tydzień, tylko malusie one jeszcze są bardzo.
Ewka42, my jakbyśmy dzieliły, to w czasie osobistego spotkania, więc kurier żaden nie byłby zamieszany w sprawę. Muszę poczytać o tych nicieniach, jakie najlepiej wiosną stosować, bo Larvanem ponoć najlepszy jest na drugą połowę lata. Coraz więcej koronek na liściach rodków odkrywam, chyba sporo opuchlaków będzie w tym roku
Tess, dzięki!! Planuję kopytnikowa polankę, bo dwie sadzonki posadzone 2 lata temu bardzo ładnie rosną i ślicznie wygladają. Jeśli masz nadwyżkę kopytnika, to ja bardzo chętnie przygarnę