Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pomóżcie wyczarować mi ogród

Pomóżcie wyczarować mi ogród

Viola 10:43, 11 gru 2014

laurowisnia napisał(a)
Podsumowanie się mi podoba, jestem za kątami prostymi w narożnikach i zastanawiam się czy ten pasek żółtej kostki może dać na brzeg.
Nowa rabata - następny problem, ale jakże miły, myślisz już nad nią?

Żółtą kostkę właśnie planuję na brzegu, a co do kątów prostych to jeszcze myślę, na pewno będzie łatwiej ułożyć, ale nie wiem czy do linii rabat będzie pasować - chyba chciałabym gdzieś zaokrąglenia wprowadzić. A o rabatce już myślę, ale jeszcze nie mam planów. Pomysły biją się ze sobą. Stożki walczą z kulkami na pniu, a róże z rododendrowami. Chyba jednak pójdę w angielskie klimaty Buksiki, róze, trawy, może cisy
laurowisnia 11:50, 11 gru 2014

Myślę, że będą odpowiednie, nawet podkreślą łuki rabat.
Stożki, kulki, może żywopłot niski, wtedy te kąty proste się przydadzą, nad kulkami na pniu się zastanów czy je wprowadzać. Ta rabata będzie chyba słoneczna więc nie wiem jak z różanecznikami, one bardziej mi pasują gdzieś w kącie, może na rabacie po północnej stronie domu z prawej od wjazdu. Właśnie pomyśl- pewnie nad nimi myślisz- jakie rabaty będą po bokach, chyba tam nic jeszcze nie masz?
Viola 19:47, 11 gru 2014

laurowisnia napisał(a)
Myślę, że będą odpowiednie, nawet podkreślą łuki rabat.
Stożki, kulki, może żywopłot niski, wtedy te kąty proste się przydadzą, nad kulkami na pniu się zastanów czy je wprowadzać. Ta rabata będzie chyba słoneczna więc nie wiem jak z różanecznikami, one bardziej mi pasują gdzieś w kącie, może na rabacie po północnej stronie domu z prawej od wjazdu. Właśnie pomyśl- pewnie nad nimi myślisz- jakie rabaty będą po bokach, chyba tam nic jeszcze nie masz?

Agatko, cały front mam pusty. Tylko mała rabatka pod oknem kuchennym, ale ona się nie liczy i tak nic tam prawie nie rośnie, jeden cis i parę trzmielin - do przesadzenia. Będę wczesną wiosną robić kanalizację, kończyć podjazd i stawiać ogrodzenie więc z przodu żadnych jeszcze rabat nie robiłam. Działka u mnie jest cała nasłoneczniona więc faktycznie różaneczniki nie dadzą rady, ale nic nie szkodzi ; jest tyle innych pięknych roślin, a róże marzą mi się po nocach

PS. A w temacie kulek na pniu sugerujesz, żeby sobie darować ?
Viola 19:15, 12 gru 2014

Muszę odpocząć od tematu podjazdu więc zapraszam Was na krótki spacer jak najbardziej w temacie Świątecznym i spotkanie z "Czerwononosym" gotowym do podróży Pozdrowienia

Viola 19:21, 12 gru 2014

Elfy Świętego Mikołaja spakowały prezenty. Worki już czekają, aby wrzucić je na sanie

Nallar 19:25, 12 gru 2014

Byłaś u Mikołaja? Pytałaś czy przyjedzie do mnie w Wigilię?
Viola 19:27, 12 gru 2014

Nallar napisał(a)
Byłaś u Mikołaja? Pytałaś czy przyjedzie do mnie w Wigilię?

Do Ciebie Ewuś??? Oczywiście. Grzeczną dziewczynką przecież byłaś w tym roku
Nallar 19:34, 12 gru 2014

Viola napisał(a)

Do Ciebie Ewuś??? Oczywiście. Grzeczną dziewczynką przecież byłaś w tym roku

Grzeczną? Byłam bardzo grzeczna
Iwk4 19:38, 12 gru 2014

Ojej, prawdziwe renifery? Gdzie ty byłaś Viola?
lojalna_ 19:38, 12 gru 2014

To mi podoba ⛄️To mi podoba ⛄️ Bardzo wreszcie prawdzowy klimat swiat .....