Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kiedyś będzie tu ogród

Kiedyś będzie tu ogród

Marzenaka 23:19, 31 mar 2016

Żywopłot to i grabowy rozważam. - Też mnie na taki kusi... Ale decyzja jeszcze ostatecznie nie podjęta.
Marga 09:12, 01 kwi 2016

Aniu, jeżeli u ciebie wiosna ma mega opóźnienie, to co ja mam powiedzieć Mam 3 krokusy, bo reszta dopiero z ziemi zdecydowała się wyjrzeć.
Piękne masz kwiatuchy wiosenne
ag_zie 12:22, 01 kwi 2016

Cimierniki piękne masz
anka_ 22:29, 02 kwi 2016

Bogdzia napisał(a)
Wiosenne kwiatki obejrzałam. Przylaszczki mam tylko niebieskie ale to mój wybór bo nie chce mieszac kolorów. Ta rózowa bardzo ładna.
Powiem szczerze Bogdziu, że jak dla mnie to w realu te niebieskie są ładniejsze. Przede wszystkim mają dużo większy kwiat.

Marzenaka napisał(a)
Żywopłot to i grabowy rozważam. - Też mnie na taki kusi... Ale decyzja jeszcze ostatecznie nie podjęta.

Oj Marzenko, żeby te decyzje były takie łatwe...

Marga napisał(a)
Aniu, jeżeli u ciebie wiosna ma mega opóźnienie, to co ja mam powiedzieć Mam 3 krokusy, bo reszta dopiero z ziemi zdecydowała się wyjrzeć.
Piękne masz kwiatuchy wiosenne

Wiosna później do nas przychodzi to może i zima się spóźni?

ag_zie napisał(a)
Cimierniki piękne masz
dzięki aga, też mi się podobają. I uwielbiam je za niezawodność.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
anka_ 22:40, 02 kwi 2016

Cały dzień zapierdziel a na koniec moje dziecię stanęło i zerkając skwitowało- "musisz mamo zmienić taktykę, bo wszystko zaczęte a nic nie skończone..."

U niektórych susza i podlewanie, a u mnie grzęźnie się w błocie po kostki. Buciory oblepione gliną ważą tonę, jedyny sprzęt jaki można użyć to szpadel i wiaderko. A tu tony gliniastej ziemi do przewalenia....

I mam dziwnych lokatorów w stawie, całe dziesiątki. Może wiecie co to za jedni?

Wyglądają jak świerszcze, ale te przecież nie żyją w wodzie. I tylne łapy nie takie.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Marzenaka 23:03, 02 kwi 2016

Też dziś glinę przewalałam, niestety taką mam u siebie. Nie wiem co to w stawie ale nie wygląda ciekawie...
Marga 08:54, 03 kwi 2016

Ale masz "alieny" w stawie Ciekawe co to? Zajrzę potem, może ktoś to to Ci zidentyfikuje.
Agania 08:20, 04 kwi 2016

Ważka będzie.....w tym stadium przeraża...ale dziwoląg się zmieni ....nie wsysło Cię, trzymaj się

Wiosną na zdjęciach zachwycasz...i od razu też dylematy nasadzeń się uruchamiają, żaróweczka mniam
anka_ 08:50, 04 kwi 2016

Marzenaka napisał(a)
Też dziś glinę przewalałam, niestety taką mam u siebie. Nie wiem co to w stawie ale nie wygląda ciekawie...

Trochę ciężko z tą gliną, ale wczoraj eMuś miał przypływy miłości i pomógł. Pomału posuwa się do przodu. Przy glinie robota cięższa, ale oszczędności czasu i kasy na podlewaniu.

Marga napisał(a)
Ale masz "alieny" w stawie Ciekawe co to? Zajrzę potem, może ktoś to to Ci zidentyfikuje.

Prawda, że piękności mam w stawie...? Też byłam ciekawa.

Agania napisał(a)
Ważka będzie.....w tym stadium przeraża...ale dziwoląg się zmieni ....nie wsysło Cię, trzymaj się

Wiosną na zdjęciach zachwycasz...i od razu też dylematy nasadzeń się uruchamiają, żaróweczka mniam

Jejku, ważka? Ja już myślałam, że jakieś straszliwe robalstwo mi się rozprzestrzenia a tu takie przyszłe piękności buszują....
Wieeeelkie dzięki Agatko, ale mnie uspokoiłaś.
Dylematy nasadzeń owszem są, ale i część się wyklarowała i na tym się skupiam. I przygotowaniu terenu. Muszę oczyścić cały sad z tego czegoś co kiedyś było trawnikiem, a teraz jest zbitkiem chwastów wszelkiej maści. Poprzesadzać owocowe. No i azaliowa i staw. I.....
Toszka 09:11, 04 kwi 2016

najważniejsze to plan - i działanie wg niego fragment po fragmencie, rabata po rabacie. Wtedy widać efekty Najgorsza z mozliwych opcji (i dołujaca) jest robienie po trochu wszędzie.
Aniu, plan masz i to się liczy