Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kiedyś będzie tu ogród

Kiedyś będzie tu ogród

Margerytka40 23:02, 02 cze 2017

Toszko,ja też tak mam. Wszystkie trawka mam policzone żebym wiedziała czy czegoś nie brakuje.
Toszka 23:06, 02 cze 2017

Po waszych opowieściach doceniam swoje psy
anka_ 23:17, 02 cze 2017

Makusia napisał(a)
Ty się lubujesz w dinozaurach, żmijach i robalach (wiem, że to motyl )
Ha, ha, ha.... no cóż ale muszę przytaknąć... ale wiesz- zawód zobowiązuje...

ryska napisał(a)
Łubinki ładnie się starają. Cieszę się
Mój piesek(owczarek długowłosy) ostatnio złamał mi w szklarni dwa pomidory. Nie wiem po co tam wlazł.
Renatko łubinki ładnie rosną, w tym tygodniu pójdą na miejsce docelowe. Nawet nie wiesz jak sie cieszę. I jeszcze raz dziekuję za nasionka. A z psami to ach... czasami jest jak jest....

Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
anka_ 23:30, 02 cze 2017

Agania napisał(a)

Szczęka mi opadła, poproszę, a wręcz się dopominam o życiorys i dokumentację, toż to okaz jak z arboretum, Aniu mam niedosyt, życiorys poproszę..

aż w poszukiwaniu życiorysu przekopałam archiwa wszelkie i ku mojemu zdumieniu odkryłam iż osobnik ten kupiony był w 2011 r, wysyłkowo jako ok 1,2 sadzonka.
Tak wyglądał dwa lata temu

Kurczę, dopiero na zdjęciach widać jak urósł. Pierwsze dwa sezony stał jak zaklęty. W tamtym roku miał metrowe przyrosty.

Agania napisał(a)
...gąsieniczki nie poznaję, ale to nie Paź Królowej
Agatko wlaśnie paź królowej- młoda gąsieaniczka. Powoli będzie dorastać i zmieniać się w taka jaka powszechnie znamy.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
anka_ 23:36, 02 cze 2017

Mirka napisał(a)

A co to takie czarne ?
Mirko to młoda gąsieniczka pazia królowej.

Margerytka40 napisał(a)
Ania,jak ja Cię rozumiem. Też mam dwa psy i są momenty,że mam ochotę je podusić. Ostatnio mój beagle uwziął się na trawki. Nie wiem ile razy je wsadzałam a on wykopywał. Zbierałam po ogrodzie to co zostało i znów wsadzałam. Już obiecałam sobie,że to ostatnie psy u mnie. Mój M mi nie wierzy.

Wiesz Asiu najbardziej dla mnie jest niezrozumiałe bo mam te psy od lat. Starszy (sprawca zamieszania) to już wiekowy emeryt. Nie wiem co im odbiło...

Toszka napisał(a)
Asiu, zdradzę ci w sekrecie, że Ania od ponad 2 tygodni co rano zaczyna dzień od sadzenia po wykopkach...podziwiam jej cierpliwość.
Powoli już mi się kończy...

Sprawcy zamieszania...

Ślepe toto (ma tylko jedno oko), malutkie... no i jak na takiego krzyczeć...
Zdjęcie kiepskie bo robione z błyskiem po ciemku i te ADHD po wariackim biegu...
anka_ 23:38, 02 cze 2017

Toszka napisał(a)
Po waszych opowieściach doceniam swoje psy
No... już od dawna ci to mówiłam...

Pierwszy kwiat na iryskach

Tylko nie wiem czemu na fotce on wyszedł niebieski jak jest cudowny, ciemnofioletowy.
Gosiek33 05:34, 03 cze 2017

anka_ napisał(a)
Tak Gosiu, to Britt Marie Crawford. Rosnie niecały metr od pnia i ma się całkiem dobrze. Tylko w tamtym roku przy suszy (obok prawie 3 metrowej głębokości staw wysechł) zwiesiła listki. Nigdy nie była podlewana. I cudownie kwitnie.

od lat chciałam języczki w ogrodzie i kiedyś gdy staw miałam i języczki miałam, ale się po jakiejś powodzi utopiły - teraz tę odmianę zapisuję na listę zakupów
Gosiek33 05:35, 03 cze 2017

No tak, jak dwie są to jedna napędza drugą i jakoś tak samo wychodzi...
Toszka 08:27, 03 cze 2017

Ja tam myslę, ze emeryt nie chce zmian. Kto to widział zmianę aranżacji ogrodu
Marga 08:37, 03 cze 2017

Śliczna gąsieniczka Pazia królowej widuję raz na 10 lat. Serio .
Ja dla swoich rusałek zostawiłam ogromną kępę pokrzyw pod siatką. Zobaczymy co na to sąsiadka A dla dorosłych motyli mam spady śliwkowe (jedyny pożytek z tych drzew).
Irysek ma cudny kolor Bardzo żywy.