Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kiedyś będzie tu ogród

Kiedyś będzie tu ogród

anka_ 08:29, 05 cze 2017

Gosiek33 napisał(a)
od lat chciałam języczki w ogrodzie i kiedyś gdy staw miałam i języczki miałam, ale się po jakiejś powodzi utopiły - teraz tę odmianę zapisuję na listę zakupów
Gosiu warta grzechu, piękna i bezproblemowa. Ja będę wysiewać

Gosiek33 napisał(a)
No tak, jak dwie są to jedna napędza drugą i jakoś tak samo wychodzi...
Taaaaa....

Toszka napisał(a)
Ja tam myslę, ze emeryt nie chce zmian. Kto to widział zmianę aranżacji ogrodu
Jak to mój eMuś ujął- "pies daje ci do zrozumienia, że nieładne nasadzenia zrobiłaś a do ciebie nic nie dociera...." Ale od 2 dni/nocy (nie zapeszając) spokój to może pogodziły się ze zmianami...

Marga napisał(a)
Śliczna gąsieniczka Pazia królowej widuję raz na 10 lat. Serio .
Ja dla swoich rusałek zostawiłam ogromną kępę pokrzyw pod siatką. Zobaczymy co na to sąsiadka A dla dorosłych motyli mam spady śliwkowe (jedyny pożytek z tych drzew).
Irysek ma cudny kolor Bardzo żywy.
Ja u siebie pierwszy raz spotkałam w tamtym roku. Ale mam nadzieje, że już teraz będzie stałym gościem. Znasz może Moniko tą stronkę o motylach- super http://farmamotyli.pl/ogrod-dedykowany-motylom/pozywienie/
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Gruszka_na_w... 06:52, 06 cze 2017

Po odcisku łap na rabacie sadziłam, że posiadasz na stanie co najmniej bernardyny. A tu takie zawadiackie mikruski.
Uwielbiam ogladać w naturze dzika marchew zmieszana z chabrami i makami.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Marga 08:23, 06 cze 2017

Tak, znam tą stronkę Masz rację jest super. Zastanawiałam się nawet czy sobie jakichś poczwarek nie kupić i dzieciom nie pokazać całego procesu "przepoczwarzania" Ostatnio byliśmy w księgarni i mieli sobie wybrać książkę i zdecydowali się na atlas motyli
anka_ 23:23, 06 cze 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Po odcisku łap na rabacie sadziłam, że posiadasz na stanie co najmniej bernardyny. A tu takie zawadiackie mikruski.
Uwielbiam ogladać w naturze dzika marchew zmieszana z chabrami i makami.

Niestety Haniu w tych moich mikruskach odezwały się jakieś instynkty łowieckie i kopią namiętnie... U mnie ta marchew ma przy stawie 1,5 m wysokości i zagłuszyła wszystko. ale muszę ją trochę okroić, bo za duży teren zarekwirowała w tym roku.

Marga napisał(a)
Tak, znam tą stronkę Masz rację jest super. Zastanawiałam się nawet czy sobie jakichś poczwarek nie kupić i dzieciom nie pokazać całego procesu "przepoczwarzania" Ostatnio byliśmy w księgarni i mieli sobie wybrać książkę i zdecydowali się na atlas motyli
Fajnie że dzieciaki od małego interesują się przyrodą. Ha, ha, ha... sama bym z chęcia taki album kupiła. I ptaków....
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
anka_ 23:27, 06 cze 2017

Kilka dni temu byłam w stolicy i powiem wam, że pozytywnie zaskoczyły mnie zmiany w osiedlowej zieleni.

Szpaler kasztanowców czerwonych... Piękne, majestatyczne, zdrowe...

Obok rósł zwykły kasztanowiec- nie wiem czy był chory czy przemrożony, ale zdecydowanie gorzej wyglądał.
anka_ 23:33, 06 cze 2017

"Wredny" - tego jegomościa nie spodziewałam się zastać w osiedlowych progach...

Stella dopiero zaczynała spektakl. ale już same liście są super.

Gren Carpet- choć wolę go w naturalnej formie to trzeba przyznać, ze strzyżony nie dawał chwastom szans...

Choć były i nie do końca zrozumiałe dla mnie nasadzenia- świerk kłujący w wysokiej kamiennej donicy- z góry skazany na zagładę. Choć na zdjęciu i tak wygląda dużo lepiej niż w rzeczywistości.
anka_ 23:39, 06 cze 2017

A później w ramach zacieśniania więzi warszawskiej grupy prawobrzeżnej z lewobrzeżną gościłam w ogrodzie Iwonki (Toszki).

Toszka 06:00, 07 cze 2017

Najlepsze jest to, ze po zdjęciach widzę jak sosna Mollete rośnie. W tym roku i Golden Finger ma przyrosty do nieba.
Kawa 09:00, 07 cze 2017

Ania
normalnie szczęka mi opadła jak zobaczyłam twojego strzępka!!!!!!!!!!! piękny
i reszta też śliczna
pieseły hihihi urocze wariaty
mojemu starszemu też cos odbijało przez jakiś czas
może wiatry?

Toszkowy ogród mniam stożkowe cisy powalają
makadamia 09:11, 07 cze 2017

Prawda? Każdziutka gałązeczka dokładnie na swoim miejscu
I jeszcze wietlice mnie zachwycają.

oj, zdecydowanie najwyższa się wybrać na lewy brzeg