Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kiedyś będzie tu ogród

Kiedyś będzie tu ogród

AniMa 11:46, 11 wrz 2017

Co do przygotowania ziemi i do kompostownika....Opłaca się totalnie i maksymalnie(jak mówi moja młodsza)
Pierwszy raz nie przygotowaliśmy ziemi dokładnie z przepisem Toszki i nasz trawnik przypominał pole chwastów i nie wiadomo czego z małymi kępkami trawy....potem zaoraliśmy wszystko, przepis Iwonki + dobre nasiona trawy i mogę się pochwalić, że teraz trawnik jest śliczniutki
A kompostownik.... super wybiera się od spod spodu swoja pulchną ziemię i patrzy jak rośliny rosa w niej jak na wyścigach

Dzięki Toszka
Toszka 11:48, 11 wrz 2017

AniMa napisał(a)
(...)
Dzięki Toszka

Na zdrowie
Filomena 17:59, 11 wrz 2017

Poczytałam o opuchlakach i dyskusji o poprawie struktury gleby. Nacieszyłam oczy drobiazgami.
Doniosę, że opuchlaków, tak wygląda, pozbyłam się podlewając rododendrony gnojówką z wrotycza, a kompost to zasłużenie złoto ogrodnika
pozdrawiam
TUTEK 20:13, 11 wrz 2017

wrotycz jest super
taki napis zobaczyłem na budynku jednego z wrocławskich budynków -"chodzą pogłoski że jestem boski" ależ usmiałem się
Toszka 20:17, 11 wrz 2017

jegomość wrotycz
TUTEK 21:33, 11 wrz 2017

a czy można teraz jeszcze posiać nasiona wrotyczu? bezpośrednio w ziemię przed zimą? jak dla mnie całkiem ładna roślinka
polinka 21:41, 11 wrz 2017

TUTEK napisał(a)
PIĘKNE
wczoraj byłem w lesie ale w mojej okolicy (dolina baryczy) jescze nie ma grzybków - kilka rydzów ale myślę że już nie bawem pojawią się

Potwierdzam, u nas grzybów brak To mnie Tutku zaskoczyłeś!

Anka, grzybów zazdroszczę...liczę, że u nas po deszczu może się pokażą.
Bogdzia 21:54, 11 wrz 2017

Pięknych grzybów nazbierałas, ja kupiłam na rynku bo w lesie nie ma.
anka_ 23:05, 11 wrz 2017

TUTEK napisał(a)
PIĘKNE
wczoraj byłem w lesie ale w mojej okolicy (dolina baryczy) jescze nie ma grzybków - kilka rydzów ale myślę że już nie bawem pojawią się
Piękne... a jaki zapach po suszeniu unosi się jeszcze w domu...

Kasya napisał(a)
no no...zazdroszcze grzybobrania
Kasiu trzeba było się przyłączyć. Cudownie spędzony dzień....

kerii napisał(a)

Ależ słodziaczek podziwiam ten Twój zwierzyniec

Myśmy z eM kiedyś stwierdzili, że u nas świnki, króliki odpadają co najwyżej kury i to tylko na jajka z dożywociem no bo jak tu zjeść Zosie, Ziutę, czy innego Brysia nie ma takiej możliwości
Hm... drażliwy temat... No cóż, niektórym podpadnę... U mnie kury (nioski) mają dożywocie, ale koguty bijemy. Powód jest prosty -jak się nie zabije to pozabijaja się same i zdychac będą w męczzarniach. To trochę taki wybór mniejszego zła. Niestety nikt nie wymyślił sposobu wylęgu samych kokoszek.

AniMa napisał(a)
A czyje to takie śliczne pisklę???
Aniu to jedna z perliczych sierotek.

Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
anka_ 23:14, 11 wrz 2017

AniMa napisał(a)
Co do przygotowania ziemi i do kompostownika....Opłaca się totalnie i maksymalnie(jak mówi moja młodsza)...
I tego się trzymajmy...

Filomena napisał(a)
Poczytałam o opuchlakach i dyskusji o poprawie struktury gleby. Nacieszyłam oczy drobiazgami.
Doniosę, że opuchlaków, tak wygląda, pozbyłam się podlewając rododendrony gnojówką z wrotycza, a kompost to zasłużenie złoto ogrodnika
pozdrawiam
Od wiosny będę lać... Nie dam zdechlakom zawładnąć ogrodem.

TUTEK napisał(a)
wrotycz jest super
taki napis zobaczyłem na budynku jednego z wrocławskich budynków -"chodzą pogłoski że jestem boski" ależ usmiałem się
Będę sprawdzać...

Toszka napisał(a)
jegomość wrotycz
Tak się zastanawiam czy to co u siebie za wrotycz brałam to on czy krwawnik jakiś... Musze jurto oblukać.

Będzie biały czy różowy? Bo miałam dwa kolory został jeden.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies