Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tam, gdzie jeże mówią dobranoc.

Tam, gdzie jeże mówią dobranoc.

MiraR 19:53, 28 cze 2015

waldek727 napisał(a)

Na razie na myśl przychodzi mi tylko Kargul.
On zawsze w takich sytuacjach wychodził na swoje.
Jak nie kosa, to benzyna, a jak nie benzyna to jeszcze parę granatów miał na podorędziu.
To jest czyjaś własność i dlatego nie mam żadnego pomysłu żeby się tego pozbyć raz na zawsze. W takich przypadkach można liczyć tylko na czyjąś dobrą wolę.

Waldku dobrej woli nie ma ze strony właściciela,ma to gdzieś.....i chyba ja też będę mieć gdzieś (ale chodzi tu też o nasze zdrowie) i co?? kupić rundap,lać i robić to wbrew moim zasadom,jestem przeciwna tak ciężkiej chemii...

Agnieszka_B 22:47, 29 cze 2015

Waldku! Melduję , że dziś wieczorem w moim ogrodzie buszował jeż. Nie wiem czy po raz pierwszy, ja w każdym razie pierwszy raz zarejestrowaam to wydarzenie. Cudowny.
isia33 18:10, 30 cze 2015

Witaj Waldku. Czy pomożesz rozwiązać spór pomiędzy mną a moimi rodzicami? Przed chwilą sąsiad niszczył stonkę na ziemniakach dwie działki dalej, użył prawdopodobnie Carate albo Decis. W tym czasie dzieci bawiły się na podwórku. W powietrzu czuć było nieprzyjemny zapach. Przegoniłam dzieciaki do domu, ale rodzice stwierdzili, że przesadzam, że nic się nie stanie. Czy faktycznie byłam nadmiernie ostrożna? Iwona
Agnieszka_B 22:32, 30 cze 2015

Dziś po raz drugo go widziałam
asa7 16:20, 01 lip 2015

Dziękuję Waldku za cenne wskazówki.
gierczusia 20:17, 02 lip 2015

Hej mam jak zwykle pytania
Wytrzymasz ???
Gdzie można kupić mączkę bazaltową i do czego to cudo służy ??
I pytanie namber tu czy jeże są wędrowcam czy raczej zwierzętami terytorialnymi ??? Czytam o nich uparcie , po programie , w którym było o przygarnięciu jeży z pogotowia jeżowego.. Informacje są tak rozbieżne ,źe ślag mnie trafia ,bo jak nie wiedzą , to niech nie piszą bo jeden musi być w błędzie , no nie ?? czy jak jeż gdzieś zamieszka w ogrodzie to jest na stałe mieszkańcem czy tylko na jeden sezon ???

Pozdrowionka
HANNYA33 16:43, 03 lip 2015

Witam.
Mam pytanie odnośnie nawożenia, jeżeli nawoziłem swoje rośliny, głównie chodzi mi o cisy (małe sadzonki) na zmianę raz compost tea i gnojówką z pokrzywy, dawałem też trochę kompostu, to czy dostały wszystkie potrzebne składniki,chodzi mi o to że są ładne zielone i mają duże wybujałe przyrosty czy nie dostały za dużo azotu, jakiego naturalnego nawozu,wyciągu lub jakiej gnojówki powinienem teraz użyć, Wien że teraz trzeba ograniczyć azot a dać fosfor i potas, proszę o podpowiedź

Pozdrawiam serdecznie
waldek727 17:11, 03 lip 2015

Piotr.
Wrzuć parę fotek cisów.
Z opisu słownego wygląda, że wszystko jest ok.
W lipcu nie ogranicza się roślinom azotu.
HANNYA33 17:18, 03 lip 2015

Ok. Jutro wrzucę
eda 12:48, 04 lip 2015

waldek727 napisał(a)

Sylwio.
Takie były niestety zamierzenia ze względu na mój bardzo ograniczony czas.
Uwierz mi proszę w to, że ostatnio podlewam ogród o drugiej w nocy.
Nie bardzo mam wtedy chęć na robienie fotek.
Kilka kolorków dla Ciebie.

Waldku bardzo dziękuję ja szukałam i szukałam wszędzie i gdzie się da nazwy tej roślinki skomplikowana jest i nie tutejsza super zaraz ją wpiszę bo jak tylko przeczytałam zaraz w te pędy do Ciebie z podziękowaniami bardzo mi pomogłeś już straciłam nadzieję i była by nn buziaki i miłego paaaa A kolorki oglądałam śliczne żurawki i to ostatnie to trytomia ? tylko ja pamiętam kolorową pewnie się mylę strzelam ale piękne to jeszcze raz pozdrawiam