Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tam, gdzie jeże mówią dobranoc.

Tam, gdzie jeże mówią dobranoc.

HANNYA33 16:18, 10 cze 2015

Witaj Waldku, jak znajdziesz chwilę, to zerknij do wątku Cis-Taxus na 84 strone tam zadałem pytanie do Ciebie, może głupie, ale kto pyta, nie błądzi
waldek727 19:40, 10 cze 2015

Pewnie Piotr chodzi o mikoryzację korzeni cisa.
Chętnie udzielę Ci odpowiedzi, ale dopiero w piątek.
Sorrki, ale muszę zmienić lokalizację pobytu.
Pozdrawiam.
agatanowa 00:17, 11 cze 2015

witam się z opóźnieniem, dobrze że masz swój wątek (pomimo że to tu, to tam, "ocierałam" się o Ciebie już wcześniej) - będzie można co nieco Cię pokatować pytaniami różnej maści

pokazujesz piękny ogród, mądrze prowadzony, gratuluję, tym bardziej że pewnie kosztuje to sporo pracy i wysiłku, ale (tu: truistycznie) nic, co wartościowe nie przychodzi łatwo i od razu

agatanowa 00:35, 11 cze 2015

Waldku, jaką armatę najlepiej wyciągnąć na mszyce? Czy zwalczasz też mrówki, czy po prostu nie masz?
Piorunek 20:52, 11 cze 2015

Witaj! Czy mógłbyś wrócić do str.56 Twojego wątku? Mój post tam się zawieruszył
zawitka 07:22, 13 cze 2015

Witaj Waldku ------ jestem chyba pierwszy raz u Ciebie ,ależ tu wiadomości I dzięki że dzielisz się z nami.Przeczytałam całośc pobieżnie ale będę wracać .Pozdrawiam nareszcie deszczowo
malkul 09:15, 13 cze 2015

waldek727 napisał(a)
Pewnie Piotr chodzi o mikoryzację korzeni cisa.
Chętnie udzielę Ci odpowiedzi, ale dopiero w piątek.
Sorrki, ale muszę zmienić lokalizację pobytu.
Pozdrawiam.

a moje cisy chore widziałeś?
macham upalnie
gierczusia 11:44, 13 cze 2015

waldek727 napisał(a)

Elu.
-Wierzchnia warstwa gleby to już próchnica którą okrywam następną cienką nową materią organiczną.
-Grzyby mikoryzujące korzenie i pożyteczne mikroorganizmy uzupełniam napowietrzonym wyciągiem z kompostu ANHK.
-Nie wyglądasz na upierdliwą. Raczej na dociekliwą i zainteresowaną ,,podziemnym kosmosem".
-Tak. Żelazo uzupełniam dolistnie. Dotyczy to również trawnika.

Dzięki

Ale tak se myślę ,źe jeśli bym chciała jeszcze " robić " kompot z kompostu w tym moim mikro ogródeczku, to bym chyba dostała czerwoną kartkę ... Noo żartuję sobie oczywiście , ale przy takim malusim ogródeczku nie ma ustronnych miejsc , gdzie można sobie cośtam kombinować już ledwo kompostownik ucisnęłam....echhh...
Widziałeś to może ??? Co sadzisz ???

http://www.ekodarpol.pl/sklep/84-aktiwit-pm.html

gierczusia 11:47, 13 cze 2015

Viola napisał(a)

Potencjał to ja mam tylko niewykorzystany.

Viola kofffam Cię

Waldek...sorry ,źe ja tak u Ciebie
Viola 15:57, 13 cze 2015

gierczusia napisał(a)

Viola kofffam Cię

Waldek...sorry ,źe ja tak u Ciebie

No niewykorzystany mam potencjał, bo mam zazdrosnego M. - wieeeem, moja wina. Rano lecę koty nakarmić i kompost napowietrzyć (przerzucając dwa kompostowniki), chwasta jakiegoś wyrwę przy okazji wyjścia do ogrodu i rabatkę spulchnię. Śniadań M. nie robię, to się biedny denerwuje No bo mój M. jeszcze "przełknął" 100 dżdżownic w kompostowniku, a jak mu powiedziałam o tych grzybach mikoryzujących i herbatce z kompostu to zaczął się denerwować, że chyba mi od... na stare lata Bo my z miasta byliśmy, a teraz ....