Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

zawitka 09:55, 08 mar 2022

Ależ piękne to akwarium i t w nim masz poukładane rośliny Bomba.
Dorota321 14:40, 09 mar 2022

Akwarium robi wrażenie, rośliny rosną jak w ogrodzie - nawet ścieżkę zrobiłaś rybkom.

Ładną masz kępę puszkinii, też ją kiedyś miałam i rosła gdzie chciała. Kilka lat temu wpadłam na pomysł, żeby ją zebrać w jedną grupkę i się obraziła na mnie, a szkoda.
malgorzataka... 06:07, 10 mar 2022

Mirka -dziękuję że zajrzałaś i oceniłaś mój ogród,napewno mniej dojrzały niz Twój--bardzo chciałabym już taki mieć.
Doczytałam na którejś ze stron że będziesz sadzić dędy green pillar--czy już kupiłaś i jeżeli tak to gdzie,bo ja też chcę posadzić dwa u siebie.
pozdrowienia zostawiam.
Rumianka 15:40, 10 mar 2022

To jest nas więcej, bo u mnie dęby Green Pillar są na pozycji pierwszej do sadzenia...
mirkaka 15:41, 10 mar 2022

zawitka napisał(a)
Ależ piękne to akwarium i t w nim masz poukładane rośliny Bomba.

Dziękuję Halinko
mirkaka 15:43, 10 mar 2022

Dorota321 napisał(a)
Akwarium robi wrażenie, rośliny rosną jak w ogrodzie - nawet ścieżkę zrobiłaś rybkom.

Ładną masz kępę puszkinii, też ją kiedyś miałam i rosła gdzie chciała. Kilka lat temu wpadłam na pomysł, żeby ją zebrać w jedną grupkę i się obraziła na mnie, a szkoda.

Szkoda że ci wyginęła puszkinia, ja ze swojej już uszczknęłam trochę i posadziłam w innym miejscu, przyjęła się i też już kwitnie
mirkaka 15:53, 10 mar 2022

malgorzatakarpacz napisał(a)
Mirka -dziękuję że zajrzałaś i oceniłaś mój ogród,napewno mniej dojrzały niz Twój--bardzo chciałabym już taki mieć.
Doczytałam na którejś ze stron że będziesz sadzić dędy green pillar--czy już kupiłaś i jeżeli tak to gdzie,bo ja też chcę posadzić dwa u siebie.
pozdrowienia zostawiam.

Dwa Green Pilar kupiłam jesienią, ale to malizny takie metrowe, posadzone w moim lasku pod płotem, o kolejnych myślę, żeby kupić jak największe i posadzić jako optyczną przesłonę, bo mi za płotem blok budują, i będę się czuła obserwowana
Ale ciągle się jeszcze nie zdecydowałam, dziś czytam że liście dębu długo leżą na rabacie i nie wyglądają ładnie, długo się rozkładają, a ja Małgosiu nie jestem taka chętna do grabienia swoich rabat Lubię zostawiać liście, głównie brzóz, na rabatach, niech się tam rozkładają
No i mam teraz zagwozdkę.
Może zdecyduję się na Amanogawę kolumnową? Nie wiem co robić, myślę ciągle..
mirkaka 15:55, 10 mar 2022

Rumianka napisał(a)
To jest nas więcej, bo u mnie dęby Green Pillar są na pozycji pierwszej do sadzenia...

Do sadzenia czy to znaczy że już je kupiłaś? Ile ich chcesz posadzić i gdzie ? Mają pełnić tylko rolę ozdobną czy może tak jak u mnie przesłonic coś?
Rumianka 16:11, 10 mar 2022

Moje dęby mają pełnić rolę ozdobną, czyli po jednym po bokach domu. Natomiast na rabacie obok okienka (po obu stronach) planuję posadzić ambrowce, lub parocję perską kolumnową...o ile to wszystko uda mi się kupić.

Piszesz o dużych dębach Green Pillar, otóż w ubiegłym roku widziałam duże w ogromnych donicach w ogrodnictwie w Chwaszczynie. Kosztowały też nie mało, bo 400,- zł jedno drzewko...Dla mnie to za drogo, wolę mniejsze sadzonki i poczekać.

Jeszcze nie robiłam polowania zakupowego, ale niebawem trzeba się rozglądać.
Milka 16:17, 10 mar 2022

mirkaka napisał(a)
Znalazłam jednak kilka zdjęć mojego akwarium roślinnego z 2012 r
Pisałam o nim z Aganią, myślałam że wszystkie straciłam podczas włamania, jednak część się zachowała

Akwarium holenderskie było moją wielką pasją, odstawiłam wtedy całkowicie ogród, i tylko nim się zajmowałam

Jakie piękne i jaka pasja