Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

Gruszka_na_w... 21:29, 28 sty 2024

mirkaka napisał(a)
Zaczęłam sprzątać w ogrodzie, pogoda zachęca, wychodzę na krótko, już prawie całą najdłuższą rabatę posprzątałam

Zapewne cała jesteś w skowronkach. Te pierwsze pozimowe wyjścia do ogrodu dają mnóstwo radości.
Gratuluję sukcesów w uprawie doniczkowej. Od kiedy mam ogród pod ręką, straciłam jakoś zapał do kwiatów w doniczkach. Uschły wszystkie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Alija 20:32, 01 lut 2024

Trzymam kciuki za uprawy doniczkowe. Też już zaczęłam działać ogrodowo, ogarnęłam trochę sterty gałęzi (udrożniłam ścieżki , da się już przejść), a dziś obcięłam kilka hortensji. Niestety w południe zaczęło padać i po robocie.
vita 20:38, 03 lut 2024

mirkaka napisał(a)

Przesuszyłam kilka dni, dziś posadziłam, a pozostałe przesadziłam do nowej ziemi
Myślisz że za wysoko obcięłam?

Akurat Na tych pędach bez zielonego (widać, że podsuszone, ładnie się zabliźniają) natnij delikatnie nożykiem nad oczkami, niech cała siła rośliny pójdzie na oczka. Takie pędy nie zawsze dają się ukorzenić, ale próbować warto
Z Jolą planujemy wypad ogrodniczy, może dołączysz? Byłoby wspaniale
basia3012 01:41, 04 lut 2024

Mirko, czytam, że już pracujesz w Ogrodzie. Czy tniesz już hortensje bukietowe?
mirkaka 12:37, 04 lut 2024

Makao napisał(a)
Wszyscy biorą się za sprzątanie
To zaraźliwe

Jak pogoda sprzyja to sprzątamy
mirkaka 12:39, 04 lut 2024

Joku napisał(a)
Prawda, działa mobilizująco. Ten sezon ogrodowo będzie chyba dla ciebie przyjemniejszy bo już bez robót ziemnych. Co planujesz siać w warzywniku?

Jolu, na razie sprzątam, nic nie planuję, jestem w zawieszeniu, tylko pomidory Z Vitą w nazwie posieję
mirkaka 12:40, 04 lut 2024

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Zapewne cała jesteś w skowronkach. Te pierwsze pozimowe wyjścia do ogrodu dają mnóstwo radości.
Gratuluję sukcesów w uprawie doniczkowej. Od kiedy mam ogród pod ręką, straciłam jakoś zapał do kwiatów w doniczkach. Uschły wszystkie.

Kocham pracę w ogrodzie, szczególnie wiosną, nawet w kiepską pogodę daje radość. Doniczkowe mam, zimą bym oszalała bez doglądania jakiś roślin
mirkaka 12:42, 04 lut 2024

Alija napisał(a)
Trzymam kciuki za uprawy doniczkowe. Też już zaczęłam działać ogrodowo, ogarnęłam trochę sterty gałęzi (udrożniłam ścieżki , da się już przejść), a dziś obcięłam kilka hortensji. Niestety w południe zaczęło padać i po robocie.

W deszczu nie ma pracy, ale fajnie że mimo to znalazłaś okienko pogodowe Cieszymy się wszyscy z harówki wiosennej
mirkaka 12:44, 04 lut 2024

vita napisał(a)

Akurat Na tych pędach bez zielonego (widać, że podsuszone, ładnie się zabliźniają) natnij delikatnie nożykiem nad oczkami, niech cała siła rośliny pójdzie na oczka. Takie pędy nie zawsze dają się ukorzenić, ale próbować warto
Z Jolą planujemy wypad ogrodniczy, może dołączysz? Byłoby wspaniale

Spróbuję naciąć, to trzeba tak nad każdym oczkiem?
Gdzie planujecie i kiedy wyjazd?? Już?

Wychodzą moje ranniki od Ciebie Ale się cieszę, bardzo Ci za nie dziękuję
Przylaszczki nie tracą liści na zimę, są cały czas zielone, te od Ciebie również, może ta pierwsza darowana nawet w tym roku zakwitnie?
mirkaka 12:45, 04 lut 2024

basia3012 napisał(a)
Mirko, czytam, że już pracujesz w Ogrodzie. Czy tniesz już hortensje bukietowe?

Basiu, wszystkie bukietowe i anabelki już mam przycięte, wszystkie byliny też, czekam tylko róże i kanty na trawniku, i jak się trochę ociepli wytnę liście ciemiernikom