Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

gogo 12:54, 08 sty 2020

Ewo, dziękuję za życzenia, bardzo mi pomagają dawać sobie radę
Nowalijka 14:03, 08 sty 2020

Ewuniu, moja specjalistko od róż, zkoro jest tak ciepło, to czy robisz juz cos przy rozach? Jakiś oprysk, nawóz? Na w listopadzie każdą podsypalam cynamonem. Podpowiedz proszę jesli juz na coś jest czas.
mirkaka 16:29, 08 sty 2020

Cena przylaszczki kosmiczna, ale sama przylaszczka czerwona cudowna
Anda 16:50, 08 sty 2020

gogo napisał(a)
Ewo, dziękuję za życzenia, bardzo mi pomagają dawać sobie radę

Myślę o Was
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 16:51, 08 sty 2020

Nowalijka napisał(a)
Ewuniu, moja specjalistko od róż, zkoro jest tak ciepło, to czy robisz juz cos przy rozach? Jakiś oprysk, nawóz? Na w listopadzie każdą podsypalam cynamonem. Podpowiedz proszę jesli juz na coś jest czas.

Nie, zdecydowanie za wcześnie. Zima jeszcze nie powiedziała ostatniego słowa Końcem lutego będzie można się zacząć zastanawiać obserwując przy tym pogodę.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 16:52, 08 sty 2020

mirkaka napisał(a)
Cena przylaszczki kosmiczna, ale sama przylaszczka czerwona cudowna

Właśnie, przylaszczka śliczna, cena kosmiczna
daszum 19:44, 08 sty 2020

Ewa, właśnie pisałam u siebie, że wybieram się do Ciebie na konsultacje, a Ty w tym czasie zaglądałaś do mnie

Zastanawiam się, czy usychający świerk (4 m) można wykorzystać jako podporę do róż pnących.

Zobaczyłam podsumowanie sezonu w doświadczalni bylinowo-różanej i jestem pod wrażeniem. Ile Ty masz pięknych roślinek w tym małym ogródku i jak wspaniale go pokazujesz
Poppy 23:25, 08 sty 2020

Anda napisał(a)

Chyba wszystkie fotki to powtórki, ale jak się je da tak wszystkie po sobie, spakowane jak w pigułce, to widać ile ich jest Dziękuję

Wracaj na forum, bo Cię bardzo brakuje

Powtorki czy nie, ale w hurcie i z opisem o tej porze roku zrobily wrazenie
Ale to wiesz, ze ja kazda ilosc wchlone

Wroce, jak ogarne pare spraw, czytac z tel/grzebac w starych watkach z doskoku daje rade czasami, ale przysiasc na dluzej to jeszcze nie ta bajka.
W ogrodzie tez jeszcze nie czas na prace, za mokro na kopanie,wiec niczego nawet nie posadzilam, i za wczesnie na przycinanie tego i owego. Dlatego pismo obrazkowe tak raduje A sezonu nie moge sie doczekac.

Ceny przylaszczek i przebisniegow odkrylam juz wiele lat temu, i przestalam nawet o nich myslec, zeby nie wpasc w ciagi kolekcjonerskie. W Kew Garden maja problem, bo ludzie im wyrwywaja z cebulami/wykopuja co cenniejsze okazy przebisniegow, wiec chorych pasjonatow nie brakuje
Mala_Mi 10:06, 09 sty 2020

Jesteś mistrzem upychania na rabatach

Nie znałam Gilenii.. sobie pogooglałam. Fajna jet i pięknie się przebarwia.

Za astrami tez nie przepadam, na dole są paskudne, łapią mączniaki i opuchlaki je lubią.. gdyby nie to kochałabym je mocno. Próbuję dać im nową szansę ponownie.

Natomiast tak jak pisze Mira, są "inne " astry. ja jestem zachwycona aster divaricatus, poszukaj go. Kwitnie długo, nic go nie bierze i jest taki jak mgiełka. Trochę jak miniaturowa Gilenia. Wogle astra nie przypomina. Zaraz poszukam u siebie i wrzucę foto. mam go drugi rok.

antracyt 10:16, 09 sty 2020

Widziałam w jednym z odcinków Mai astra rozkrzewionego, wyglądał super, kwiaty takie delikatne, jak mgiełka właśnie. Tam rósł w półcieniu.