Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

galgAsia 13:44, 21 lut 2020

Ale jak rano ptaki zaczynają nadawać, to trzeba wstać i lecieć do ogrodu Ile to czasu się zyskuje i nie marnuje na spanie
Można też ugotować zupę
Kawa 13:45, 21 lut 2020

piękne widoki Haniu!!
a za oknem sypał śnieg a teraz leje jak z cebra..
Gruszka_na_w... 13:53, 21 lut 2020

galgAsia napisał(a)
Ale jak rano ptaki zaczynają nadawać, to trzeba wstać i lecieć do ogrodu Ile to czasu się zyskuje i nie marnuje na spanie
Można też ugotować zupę

Zupa wyszła pyszna. Trzeźwość myślenia utraciła mi się dopiero o 9 rano.
Kot mi ujada zwykle nad uchem. Budzi psa i zaczynają gonić własne ogony. Tętent pazurków w zetknięciu z panelami obudzi umarłego.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 13:54, 21 lut 2020

Kawa napisał(a)
piękne widoki Haniu!!
a za oknem sypał śnieg a teraz leje jak z cebra..

U mnie marcowo: duje, rzuca śnieżną krupą, potem deszczem, świeci i tak w koło Macieju. Pidżamowy dzień mam dzisiaj.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gardenarium 13:38, 22 lut 2020

Jadąc dzisiaj w stronę Płońska, zauważyłam, że pola poprzykrywane są białą włókniną. Jak nic ocieplają truskawki. Zasiewy okrywajmy również.

Ptaki słyszę już bardzo wiosenne... Jak nic, za chwilę na dobre przyjdzie ciepełko.

Mnie budzą skrzeczące koguty, wtedy zamykam okno i nie słyszę. Dośpię do ranka.
Dzięki za odwiedziny "na" Mojej Anglii:

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 13:39, 22 lut 2020

Jeszcze zapytam o rumian, wysiewa się?

Instagram Ogrodowiska
TAR 15:15, 22 lut 2020

a ja dzis pospalam dluzej do 10-tej, w sumie cale towarzystwo spalo poza malym bialasem, ktory usilnie zagladal w oczy czy aby na pewno spimy a potem mały szus do szkolki obejrzec tuje, po drodze obiad w knajpce nad Wisła i do domu. Dzis jest tak zimny wiatr ze po prostu nie da sie nic w ogrodzie robic a ucho mnie boli.
Ptaki daja czadu, mnie nie przeszkadzaja ich swiergoty i to prawda motywuja do wczesniejszego wstawania. ale dzis mam tez ochote na piżamowy dzien, kołderka, łóżeczko, ksiazka i bialasek pod reka do pomiziania.
Pszczelarnia 16:34, 22 lut 2020

Śpię przy zamkniętym. Słychać bardzo. Normy hałasu przekroczone są na pewno. Po jakimś czasie się przyzwyczajam. A jak koło św. Jana część milknie to odczuwam ulgę, że ptaszarnia się uspokoiła.
Gruszka_na_w... 19:48, 22 lut 2020

Gardenarium napisał(a)
Jeszcze zapytam o rumian, wysiewa się?

Rumian polny rośnie na ugorze naprzeciw mojej działki. W ogrodzie go nie mam.
Gruszka_na_w... 19:58, 22 lut 2020

Gardenarium napisał(a)
Jadąc dzisiaj w stronę Płońska, zauważyłam, że pola poprzykrywane są białą włókniną. Jak nic ocieplają truskawki. Zasiewy okrywajmy również.

Ptaki słyszę już bardzo wiosenne... Jak nic, za chwilę na dobre przyjdzie ciepełko.

Mnie budzą skrzeczące koguty, wtedy zamykam okno i nie słyszę. Dośpię do ranka.
Dzięki za odwiedziny "na" Mojej Anglii:

We Włoszech rozpoczęli już zbiory truskawek. Grubo przed terminem.
Dzisiaj czytałam artykuł o konieczności budowy niewielkich zbiorników retencyjnych dla rolników. Przy tych zmianach klimatu grozi nam coroczna susza.Te duże zbiorniki leżą za daleko od pól.

Do Twojej Anglii zaglądam codziennie. To już rytuał. Po obejrzeniu zdjęć wzrasta mi poziom radości życia.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies