Gruszka_na_w...
21:46, 27 mar 2022

Lecę z tymi robotami ogrodowymi, bo lada moment trzeba się będzie zabrać za omiatanie wnętrz po zimie, przygotowanie wędzonek i innych kulinarnych specjałów. Marzy mi się już zwisanie na hamaczku bez wyrzutów sumienia, że jakaś ogrodowa robota wisi mi nad głową. Dzisiaj kicałam po trawie i oczyściłam truskawki. Potrzebuję jeszcze 2-3 dni, żeby zakończyć przygotowanie ogrodu do wiosny.
U mnie wciąż kwitną przebiśniegi i krokusy. Te drugie tworzą fajny duecik z białymi ciemiernikami.
Mam jednego ciemnego ciemiernika. Nie wiem do końca, czy on mi się podoba. Kwiatki zwisają w dół i na rabacie w ogóle go nie widać.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz