Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Gruszka_na_w... 22:09, 29 kwi 2022

Martka napisał(a)
Chyba muszę gruntownie przemyśleć u mnie kompostowe kwestie, bo mało miejsca, a chciałoby się...

Ten mój poprzedni miał trochę za małą pojemność i zdarzało się podczas silnych wiatrów, że mi te suchelce fruwały po ogrodzie.
Ten ma akuratne rozmiary i zabezpieczenia p/wiatrowe.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
ewsyg 22:23, 29 kwi 2022

Bardzo ładne widoki.

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Taki dzień jak dzisiejszy przywraca zdecydowanie radość życia. W ogrodzie można się już cieszyć nie tylko detalem.

Serduszka już widać.

Przytarasowy widok na kwitnącą śś i Tulipany EE należy teraz do moich ulubionych.

tulucy 22:23, 29 kwi 2022

Haniu zacnie podziałałaś. Ja tez dziś nabyłam rozsady. U mnie wszystko po 70gr.
Martka 22:32, 29 kwi 2022

Haniu, relacja z powstawania kompostownika cudowna, czytałam i chłonęłam z zapartym tchem Kompostownik wtapia się, nawet przypomina z daleka żywopłot w aktualnej odsłonie Bardzo udana realizacja techniczna, kompostownia jak się patrzy!
Za porady selerowe też dziękuję, raz próbowałam i skutki były mizerne, główki małe, już wiem dlaczego Poza tym trzeba mu chyba wilgoci, ja o nią nie zadbałam należycie.
Haniu, odpoczywaj
Basieksp 22:36, 29 kwi 2022

Ale się cieszę, że do Ciebie zajrzałam super ściąga na temat pora i selera, o porze trochę wiedziałam ale już o selerze nie, moje zawsze dużo liści mają a korzeń mały, dużo korzonków, prawie zero bulwy, teraz trochę inaczej będę go uprawiać
GorAna 22:46, 29 kwi 2022

Haniu, podziwiam Twój biały dom w otoczeniu zadbanego ogrodu. Wszystko z wielkim smakiem i znawstwem roślin, nie tylko ozdobnych ale i warzyw.
Prace wykonaną przy kompostowniku to po prostu mistrzostwo świata
Ja też dzisiaj dałam sobie w kość, ale w końcu uporałam się z pozimowymi porządkami.
Pozdrawiam i życzę miłego odpoczynku na ławeczce
Magara 00:25, 30 kwi 2022

Haniu, podziw i szacun za wykonaną pracę
A nowym kompostownikiem wytyczasz nowe trendy
P.S. Małżonkowi nie pokażę, że tak też można bo się załamie Obecnie jest na etapie czyszczenia desek i mocowania łacińskiej sentencji
Agatorek 01:45, 30 kwi 2022

Kompostownik zasługuje na pochwały. Świetnie się wtapia w otoczenie .

Świdośliwa zachwyca, u mnie jeszcze nie kwitnie.

Udanego weekendu
mrokasia 06:53, 30 kwi 2022

Niech Ci ten kompostownik dobrze służy długie lata .
Wykiełkowały mi w warzywniku wszystkie wysiane do tej pory nasiona . Muszę wysiać teraz drugi rzut rzodkiewki, no i chyba fasolkę i cukinię też już można?
Kokesz 07:43, 30 kwi 2022

tulucy napisał(a)
Haniu zacnie podziałałaś. Ja tez dziś nabyłam rozsady. U mnie wszystko po 70gr.

Właśnie sobie policzyłam, że zaoszczędziłam niemałą sumę na własnych wysiewach

Pory wczoraj wysadziłam. W ubiegłym sezonie rowek w który je sadziłam jakoś szybko się zasypywał ziemią podczas podlewania. Z selerem jeszcze czekam na cieplejsze noce.
Kalarepy już w ziemi, groszek cukrowy w skrzyniach całkiem wysoki, muszę mu zamontować podpory. Bób zaraz zakwitnie.
Zaczynam hartować pomidory.
Jest co robić ale bardzo mnie cieszy ten warzywnik

Haniu, masz piękny dom ogród, podziwiam, że tak świetnie wszystko zaprojektowałaś, ja bym nie umiała.

Miłego weekendu