Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Magara 15:54, 15 mar 2023

Haniu, superwomanka z Ciebie
Ja dziś się zwlokłam na niewielki obchód, dwa razy doszłam do bramy żeby paczki od kuriera odebrać i ledwie zipię
Judith 16:09, 15 mar 2023

Daga, a co Ty tu robisz o tej porze?
Judith 16:11, 15 mar 2023

Haniu, nie miałam wątpliwości, że Twój organizm będzie dzisiaj działał sprawnie . Przypominam sobie filmik, który zamieściłaś latem i widzę oczami wyobraźni, jak żwawo pomykasz po ogrodzie z kosiarką . Kondycja widoczna z daleka .
Magara 16:26, 15 mar 2023

Judith napisał(a)
Daga, a co Ty tu robisz o tej porze?

Choruję sobie W wersji optymistycznej - przechodzę rekonwalescencję
Gruszka_na_w... 17:33, 15 mar 2023

Magara napisał(a)
Haniu, superwomanka z Ciebie
Ja dziś się zwlokłam na niewielki obchód, dwa razy doszłam do bramy żeby paczki od kuriera odebrać i ledwie zipię

Pacholę właśnie dzwoniło, że po firmowej imprezie drugi raz podłapał koronawirusa. Padł jak przecinek. Twoja niemoc jest usprawiedliwiona.
Ku pokrzepieniu!

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 17:44, 15 mar 2023

Judith napisał(a)
Haniu, nie miałam wątpliwości, że Twój organizm będzie dzisiaj działał sprawnie . Przypominam sobie filmik, który zamieściłaś latem i widzę oczami wyobraźni, jak żwawo pomykasz po ogrodzie z kosiarką . Kondycja widoczna z daleka .

Metryka jest nieubłagana. Co roku zastanawiam się, czy jeszcze podołam. Skończyłam wałowanie trawnika. Rzutem na taśmę uporządkowałam rabatę frontową z cyprysikiem nutkajskim Jubilee. Z ulgą schowałam wał. Filmik miał skoczny podkład muzyczny i nieco przyspieszone tempo. Stąd wrażenie, że dziarsko pomykam z kosiarką.
Dla przypomnienia

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
AnnaCh 17:51, 15 mar 2023

Z moimi zległościami nie widziałam filmu, ale teraz obejrzałam zprzyjemnością
Podziwiam pracusiu, ja jutro mam przymusowy urlop, nie będę miała samochodu, a rowerem nie chce mi się jechać do pracy, to może coś w końcu podziałam. Wczraj dopiero skończyłam ciąć seslerię i trzcinniki, a gdzie cała reszta?
Gruszka_na_w... 17:51, 15 mar 2023

Wiosennych zwiastunów coraz więcej. Całkiem przyjemnie spędziłam w ogrodzie popołudniowe godziny.
To już odhaczone z listy.

A to wciąż przede mną.

Gruszka_na_w... 17:56, 15 mar 2023

AnnaCh napisał(a)
Z moimi zległościami nie widziałam filmu, ale teraz obejrzałam zprzyjemnością
Podziwiam pracusiu, ja jutro mam przymusowy urlop, nie będę miała samochodu, a rowerem nie chce mi się jechać do pracy, to może coś w końcu podziałam. Wczraj dopiero skończyłam ciąć seslerię i trzcinniki, a gdzie cała reszta?

Reszta niespiesznie się zrobi. Drobnymi kroczkami.
Nadejście wiosny trzeba celebrować.

Judith 17:59, 15 mar 2023

Ojtam ojtam, Haniu. Ruch to zdrowie, wiek to liczba. Oczywiście mowię o sytuacji, gdy ktoś jest zdrowy.
Moi wujkowie w wieku około 80 lat jeżdżą na rowerach wyczynowych po górach, na nartach, pływają. Robią to od zawsze .
I dopiero teraz, gdy napisałam ile mają lat uświadomiłam sobie, ze ja ich jako wiekowych w ogóle nie postrzegam - właśnie z uwagi na tę werwę i sportowe sylwetki .