Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Judith 18:05, 15 mar 2023

Magara napisał(a)

Choruję sobie W wersji optymistycznej - przechodzę rekonwalescencję

Oj, współczuję. Chorowanie jest do bani. . . Latają teraz różne paskudne wirusy (jakby tego głównego pasqdy było mało) - niby przeziębieniowe, ale trzymające miesiąc…
3maj się cieplutko .
Magara 18:20, 15 mar 2023

Haniu - czuję się pokrzepiona Nie wiem czy u mnie covid czy inny badziew, ale przebieg jak przy ostatnim razie kiedy miałam covid - nagle padłam i tak samo nagle powstałam
Zapisałam już sobie, że duet ciemiernika z krokusami bardzo udany - dodane do listy zakupowej jesień 2023

Judith - dzięki
Muszelka 19:32, 15 mar 2023

Gruszko, obejrzalam filmik! Na bogato masz!

Zakochałam się w Twoich tawułkach!
Gruszka_na_w... 20:31, 15 mar 2023

Muszelka napisał(a)
Gruszko, obejrzalam filmik! Na bogato masz!

Zakochałam się w Twoich tawułkach!

Na bogato? To się udało, bo zakupy roślinne było w wersji mocno budżetowej. Po przeprowadzce skarbonka świeciła pustkami.
A tawułki Arendsa też bardzo lubię. W pierwszym roku po posadzeniu wyrosły z nich olbrzymy.

Teraz mają już normalne gabaryty.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 20:33, 15 mar 2023

Magara napisał(a)
Haniu - czuję się pokrzepiona Nie wiem czy u mnie covid czy inny badziew, ale przebieg jak przy ostatnim razie kiedy miałam covid - nagle padłam i tak samo nagle powstałam
Zapisałam już sobie, że duet ciemiernika z krokusami bardzo udany - dodane do listy zakupowej jesień 2023

Judith - dzięki

Oby Ci forma powróciła jak najszybciej.
Krokusy to u mnie wielka niespodzianka. Po dziesiątkach roszad nasadzeniowych, nigdy nie wiem, gdzie się objawią.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
sylwia_slomc... 20:40, 15 mar 2023

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Aura sprzyja, choć trochę wieje, ale wystarczy uprać polarowy komin i czapkę, jakąś starą kurtkę. Po paru kursach wałem człek jest rozgrzany jak w tropikach.

W pobliżu, poza Natalką, nie mam żadnych zaprzyjaźnionych ogrodników. Bardzo tego żałuję, bo wraz z dorastaniem ogrodu coraz więcej roślin mogłoby pójść w dobre ręce. Miskanty są bardzo ciężkie. W ich przypadku najlepsza jest opcja wydania wprost do bagażnika. Twój ogród jest idealny do przyjmowania ogrodniczych darów.

Po obudzeniu z 15 minut zwlekałam z decyzją o powstaniu. Jakoś się udało zebrać do kupy wszystkie członki i korpus.

Przypomniało mi się jak Emuś wałował trawnik u nas w ogrodzie....pół hektara trawnika bo to było pierwsze co mieliśmyDaleko i ostro pod górę....
Nie dziwota, że korpus i członki musiałaś zbierać do kupy, dzielna dziewczyna, brawo
sylwia_slomc... 20:44, 15 mar 2023

Reszta niespiesznie się zrobi. Drobnymi kroczkami.
Nadejście wiosny trzeba celebrować.

Będę sobie w trakcie sprzątania ogrodu powtarzać te słowa jak mantrę
Agatorek 20:51, 15 mar 2023

Reszta niespiesznie się zrobi. Drobnymi kroczkami.
Nadejście wiosny trzeba celebrować.

[]

W tym roku wiosna sama celebruje swoje przyjście . Stopniuje napięcie, łaskawie daje kilka dni ciepła i się chowa.
I tak raz za razem .
Ale może kiedyś wreszcie przyjdzie i zostanie
Gruszka_na_w... 20:52, 15 mar 2023

sylwia_slomczewska napisał(a)

Będę sobie w trakcie sprzątania ogrodu powtarzać te słowa jak mantrę

Kiedy dojdziesz na górę zaczniesz nucić "Lato, lato wszędzie, zwariowało, oszalało moje serce".
LIDKA 20:55, 15 mar 2023

Haniu a te tawułki to masz w słońcu? Kukam na nie od dawna. Czy one wymagające są?