Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Rojodziejowa 18:04, 07 mar 2024

Ale masz piękną runiankę!

A narcyzy jak w tańcu synchronicznym ustawione

W tym roku coś nie mogę dorwać stacjonarnie ciemierników wschodnich.
Gruszka_na_w... 18:12, 07 mar 2024

Rojodziejowa napisał(a)
Ale masz piękną runiankę!

W tym roku coś nie mogę dorwać stacjonarnie ciemierników wschodnich.

Runianka ma tam idealne warunki. Cień i trzymająca wilgoć gleba.
Ciemierniki orientalne widziałam pierwszy raz na żywo.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Wafel 18:28, 07 mar 2024

W O.i w Gdańsku dziś kupiłam takiego ciemiernika orientalnego przecenione na 20 zł. Góra 2-3 kwiatki nieduża, ale zdrowa ładna sadzonka. Zdjęcie u mnie.
Gruszka_na_w... 18:57, 07 mar 2024

Wafel napisał(a)
W O.i w Gdańsku dziś kupiłam takiego ciemiernika orientalnego przecenione na 20 zł. Góra 2-3 kwiatki nieduża, ale zdrowa ładna sadzonka. Zdjęcie u mnie.

Te, które widziałam to podobne sadzonki. Ciemierniki w dobrych warunkach szybko nabierają masy.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
antracyt 20:21, 07 mar 2024

Rojodziejowa napisał(a)

Mam takie samo skojarzenie
Gruszka_na_w... 20:24, 07 mar 2024

antracyt napisał(a)

Mam takie samo skojarzenie

Tam jest jeszcze piąty, który zaburza harmonię, ale te cztery faktycznie tworzą zgrabny kwartecik.
Wafel 21:07, 07 mar 2024

Piękny kolor tego ciemiernika marketowego, u nas takie były tylko wielkie za 70 zł, to mi żal kasy, jak ma rosnąć to i z małego kiedyś będzie bukiecik... A wiosna u ciebie, że hej! Do przodu 2 tygodnie
Wafel 21:11, 07 mar 2024

Hania, dlaczego proso tyle kłopotu ci sprawiało?
Magara 23:23, 07 mar 2024

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Masz uściski od Galgasi. Dziękuje za pozdrowienia.

Bardzo mi się miło zrobiło Brakuje mi Jej na forum, no ale jest jak jest

Haniu, dzięki Twojemu nagryzmolonemu planikowi w końcu się zorientowałam gdzie co masz
Działki mamy prawie takiej samej wielkości, na oko wychodzi mi, że u Ciebie dom, podjazd i warzywnik to 1/3. Czyli zostaje jakieś 800 metrów do zagospodarowania na trawnik (nikomu niepotrzebny) oraz rabaty Dochodzę do wniosku, bardzo dla mnie trudnego do przetrawienia, że mam za mało rabat, a za dużo czegoś nienazwanego
Trochę żałuję, że nie jesteśmy w stanie rzucić wszystkiego w diabły i wybudować lokum, które by nasze potrzeby zaspokajało, no ale w tym temacie - też jest jak jest
UrsaMaior 10:01, 08 mar 2024

No, właśnie, a co z Galgasią? Opuściła nas?