Gruszka_na_w...
16:24, 08 mar 2024

Odwiedziłam dzisiaj ponownie market budowlany. Ciemierników orientalnych nie nabyłam. Stwierdziłam, że ich pochylone w dół kwiaty trudno gdzieś sensownie wykorzystać. U mnie jednak lepiej sprawdzają się te pospolite ciemierniki Niger.
Nabyłam miniaturowe bratki i ciemnoróżowe stokrotki. Po południu wsadziłam je do donic i doniczek. To moje ostatnie w tym sezonie obsadzenia doniczkowe.
Nie mam serca do pamiętania o nawożeniu i podlewaniu to raz, a dwa, że donice mam od północno-wschodniej strony domu. W pełni sezonu obficie kwitnące byliny doniczkowe nie miałyby tam szans na jaki-taki wygląd.
Na tarasie wystarczy mi możliwość omiatania kwiecia na rabatach. Bez konieczności biegania z konewką.
Donice z kwieciem będę podziwiać u innych.
Nabyłam miniaturowe bratki i ciemnoróżowe stokrotki. Po południu wsadziłam je do donic i doniczek. To moje ostatnie w tym sezonie obsadzenia doniczkowe.

Na tarasie wystarczy mi możliwość omiatania kwiecia na rabatach. Bez konieczności biegania z konewką.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz