Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Gruszka_na_w... 16:27, 20 mar 2024

Na pierwszym planie tawlina jarzębolistna.

Pierwszy hiacynt.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 16:30, 20 mar 2024

Wszystko ruszyło z kopyta. Każdy dzień będzie przynosił kolejne niespodzianki.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 16:35, 20 mar 2024

Dziewczyny, dzięki za podzielenie się swoimi ulubionymi sposobami delektowania się ciemnością i bliskością natury. Wychodzi mi, że największym chwastem w naturze jest człowiek. I raczej nie ma możliwości, żeby to zmienić. Na edukację trudno liczyć. Pozostaje się cieszyć, że istnieje jeszcze plemię ludzi wrażliwych na przyrodę.
Judith 16:57, 20 mar 2024

Haniu, piękne widoki wszystkie, jednak magnolia wymiata . Ile kwiatów! Cudnie .
U mnie z nowych przejawów wiosny pierwszy kwiatek barwinka . Ale już widzę, że będzie szaleństwo barwnikowe - masa pąków kwiatowych jest .
Judith 17:05, 20 mar 2024

To się jeszcze w temacie światła wypowiem .
U mnie nie ma żadnych latarni ulicznych. Na trasie z kolejki zimą jest ciemno jak... dokładnie tam . Z tego część drogi jest przez lasek. Zazwyczaj przyjeżdża po mnie małżonek (choć na piechotę jest to mniej niż 10 minut drogi). Czasem jednak sytuacja jest taka, ze nie może przyjechać. Wtedy dziękuję każdemu, kto ma światła przy domu, bo droga w takich totalnych ciemnościach to stres okrutny. Strach przed niebezpieczeństwem ludzkim i „dzikim” - dzików w mojej okolicy jest sporo. Właśnie idę porządkować zrytą trawę przed furtką
Kordina 17:24, 20 mar 2024

Nieprawdopodobne, żeby magnolia i jagoda kwitły, to zdjęcie z tego roku???
MagdaLenka 17:25, 20 mar 2024

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
największym chwastem w naturze jest człowiek

Haniu, jak zwykle w punkt!
Wafel 17:59, 20 mar 2024

Wow, wiosna aż miło, też dziś zauważyłam, że krzewy puszczają listki i sasanki ruszają powolutku
Gosialuk 18:53, 20 mar 2024

Piękne wiosenne kwiaty. Magnolia też mnie zadziwiła, bo dziewczyny wstawiały magnolie jeszcze w pąku, a do tego otulone futerkiem.
Jutro u nas ma być słońce i zamierzam to wykorzystać.
Gruszka_na_w... 20:20, 20 mar 2024

Judith napisał(a)
To się jeszcze w temacie światła wypowiem .
U mnie nie ma żadnych latarni ulicznych. Na trasie z kolejki zimą jest ciemno jak... dokładnie tam . Z tego część drogi jest przez lasek. Zazwyczaj przyjeżdża po mnie małżonek (choć na piechotę jest to mniej niż 10 minut drogi). Czasem jednak sytuacja jest taka, ze nie może przyjechać. Wtedy dziękuję każdemu, kto ma światła przy domu, bo droga w takich totalnych ciemnościach to stres okrutny. Strach przed niebezpieczeństwem ludzkim i „dzikim” - dzików w mojej okolicy jest sporo. Właśnie idę porządkować zrytą trawę przed furtką

Nie mam nic przeciwko oświetleniu strefy wejściowej do domu. Takowe zawsze istniały, od kiedy prąd dotarł do największej głuszy. Protestuję jedynie przeciw zamianie osiedla domków jednorodzinnych w lunapark. U mnie też nie ma latarni ulicznych przy mojej drodze. Rok temu gmina rozmieściła co 100 m cztery latarnie solarne przy drodze dojazdowej na osiedle. Nauczeni jesteśmy korzystania z czapek z wszytą latarką czołówką bądź używamy latarek ręcznych. Rozumiem Twoje obawy przejścia po ciemku przez lasek. To faktycznie nie jest miłe doświadczenie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies