Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Wafel 17:54, 09 paź 2024

Na tej rabacie frontowej wszystko gra, no po prostu wszystko!
Gosialuk 19:05, 09 paź 2024

Ale ładnie.
Wafel 19:14, 09 paź 2024

Czyli dojrzałość nie starość - brzmi lepiej Jak mi coś przerwie w nocy sen, to już pozamiatane, jakbym wyszła z psem 2 razy w nocy to chodziłabym jak zombie rano i przez cały dzień...
Polon 19:40, 09 paź 2024

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

O ile mi wiadomo kury chodzą spać o zmierzchu. Trudno raczej się do nich dostosować.
Tak późne kładzenie się spać kojarzy mi się z nocą sylwestrową. Zawsze miałam poczucie, że 1 stycznia jest dniem straconym. Za krótko trwał.
W zasadzie nigdy nie miałam ochoty na spanie dłużej niż do 8-9. Pewnie to wynik wychowania się w rodzinie o chłopskich korzeniach, w które życiową dewizą było przysłowie "Kto rano wstaje, temu pan bóg daje". Zbyt wczesne wstawanie (o świcie) nie odpowiada mojemu organizmowi.

Taki kolor ?!?!?! Jak?????

A co do spania - śpicie w zaciemnionym pokoju, czy bez zasłon? Budzę się jak mnie światło dnia budzi i to bardzo lubię

Wstawanie do potrzebującego psiaka bardzo rozwala sen. Współczuję, niestety to są “uroki” starości, a u kochanych zwierząt szczególne, bo uciążliwe a i tak człowiek się cieszy, że psiak jeszcze daje radę. Pomimo tego, że wykańcza, trudno postąpić inaczej.
Tar - ile lat ma Twój senior?
TAR 21:23, 09 paź 2024

Jednak co zdjecia w sloncu to zdjecia w sloncu Pieknie. Trzmielina niezaprzeczalnie jest krolowa kolorow.
TAR 21:32, 09 paź 2024

Polon napisał(a)

Taki kolor ?!?!?! Jak?????

Tar - ile lat ma Twój senior?

Spi mi sie lepiej kiedy jest zaciemnione. Wyobraznia tego co za oknem mniej dziala

Gosiu, senior ma 15 lat i jest chory. Oprocz niewydolnosci nerek ma szereg innych chorob jak padaczka, malformacja rdzenia kregowego, spondyloza. Jest tez gluchy, slepy, ma problemy ze stawami i problemy z trzustka. Ale calkiem niezle sobie funkcjonuje, uwielbia gosci, wiekszosc dnia przesypia. Ilosc tak wielu chorob wyklucza czesc lekow ktore moglibysmy mu podawac. Wiec dajemy, te ktore usmierzaja bol. Od pierwszej diagnozy o malformacji gdzie bylo tragicznie walczylismy o niego pazurami i dal nam kolejne 2.5 roku fajnego wspolnego zycia. Jedyna uciazliwosc obecnie to, ze trzeba z nim niemalze co noc wychodzic czasem raz a czasem 5 razy. I czasem nie kontoluje juz i posiusia sie na kafelkach. Ale poza tym to najukochanszy pies swiata
Polon 22:15, 09 paź 2024

TAR napisał(a)

Spi mi sie lepiej kiedy jest zaciemnione. Wyobraznia tego co za oknem mniej dziala

Gosiu, senior ma 15 lat i jest chory. Oprocz niewydolnosci nerek ma szereg innych chorob jak padaczka, malformacja rdzenia kregowego, spondyloza. Jest tez gluchy, slepy, ma problemy ze stawami i problemy z trzustka. Ale calkiem niezle sobie funkcjonuje, uwielbia gosci, wiekszosc dnia przesypia. Ilosc tak wielu chorob wyklucza czesc lekow ktore moglibysmy mu podawac. Wiec dajemy, te ktore usmierzaja bol. Od pierwszej diagnozy o malformacji gdzie bylo tragicznie walczylismy o niego pazurami i dal nam kolejne 2.5 roku fajnego wspolnego zycia. Jedyna uciazliwosc obecnie to, ze trzeba z nim niemalze co noc wychodzic czasem raz a czasem 5 razy. I czasem nie kontoluje juz i posiusia sie na kafelkach. Ale poza tym to najukochanszy pies swiata

15 lat przy takim obciążeniu, to niewiarygodne. Długość życia proporcjonalna do wielkości Waszego serca dla seniorka ♥️
Mam 11 letnią ON ze spondylozą, więc troszkę wiem o co chodzi. Postępujący niedowład tylnych łap mocno daje nam w kość i w kręgosłupy . Na szczęście na razie poza niedowładem innych problemów nie ma, oby jak najdłużej.

Wytrwałości życzę
TAR 22:34, 09 paź 2024

Onki spore wiec bol kregoslupa rozumiem. Tez jest w slusznym wieku.
A naszego po prostu kochamy. Jest zarabisty i niezatapialny
Margo2 12:02, 15 paź 2024

Makao napisał(a)
Ostatnio ze swoją psiapsi o tym rozmawiałam że im człowiek starszy tym szybciej wstaje. Ja po sobie widzę że jeszcze kilka lat temu w wakacje wstawałam o 10-11 jak dzieciaki nie musiałam do szkoły budzić a w te wakacje 7:00 godzina a ja oczy wielkie i ni huhu by spać dalej
Stwierdziłam że się starzeję

Ania, ja mam mniej do emerytury jak wiesz i mam zupełnie odwrotnie. Kiedyś wstawanie nawet po nieprzespanej nocy nie stanowiło problemu. Teraz coraz gorzej mi się wstaje.
Chciałabym mieć swobodę decydowania o której wstaję.
Chociaż myśle, że dłużej niż do 9 nie umiałabym spać. Mam wyrzuty sumienia, że tyle jest do zrobienia a ja leniuchuję.

Haniu już któryś raz z kolei zachwycam się tym limonkowym rdestem. Już przedtem miałam Cię zapytać co to za odmiana.
Trzmielina wymiata.
U mnie tak jak u Juzi, zielenie i brązy
Juzia 12:07, 15 paź 2024

Hania nam się zapodziała