Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Gruszka_na_w... 20:57, 07 paź 2024

Dziękuję Bożenko.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
mrokasia 21:27, 07 paź 2024

Kocyka nie używasz??? Jak to??? Niezrozumiałe dla mnie zupełnie…

Jesienne mgły, szczególnie jeśli są poprzetykane promieniami słońca są baaaardzo nastrojowe i malownicze . Twój ogród prezentuje się pięknie! Masz mnóstwo koloru.
Gruszka_na_w... 21:40, 07 paź 2024

mrokasia napisał(a)
Kocyka nie używasz??? Jak to??? Niezrozumiałe dla mnie zupełnie…

Jesienne mgły, szczególnie jeśli są poprzetykane promieniami słońca są baaaardzo nastrojowe i malownicze . Twój ogród prezentuje się pięknie! Masz mnóstwo koloru.

Przy piecokominku oddalonym 2 metry od mego miejsca zalegania, kocyk jest elementem zbędnym. Przeciągów nie ma, izolacja wykonana zgodnie ze sztuką. Przecież nie będę się narażała na siódme poty pod tym kocykiem.
Mgły i słoneczko bardzo dzisiaj współpracowały, stąd też tak nietypowa dla mnie pora obiegu po ogrodzie. Żal było odpuścić taki spektakl.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Magara 22:46, 07 paź 2024

Haniu, cudne poranne zdjęcia
Rozważam, żeby któregoś dnia iść spać z kurami i wstać następnego dnia rano
Gruszka_na_w... 09:41, 08 paź 2024

Magara napisał(a)

Rozważam, żeby któregoś dnia iść spać z kurami i wstać następnego dnia rano

Nie trzeba chodzić spać z kurami. Sama zasypiam ok. 23:30. Budzę się zwykle kwadrans po siódmej i mniej więcej o tej porze robiłam zdjęcia. Co prawda na zachodzie Polski wschód słońca jest jakieś 40 minut później niż na wschodzie, ale u Ciebie będzie to jakieś 20 minut wcześniej niż u mnie. Wystarczy obudzić się o siódmej.
Magara 23:01, 08 paź 2024

Haniu Ja potrzebuję 6-7 godzin snu, żeby funkcjonować w dniu następnym Spać się kładę w granicach 2-3. Więc wstaję odpowiednio później Mus kury przestawić
LIDKA 01:09, 09 paź 2024

Magara napisał(a)
Haniu Ja potrzebuję 6-7 godzin snu, żeby funkcjonować w dniu następnym Spać się kładę w granicach 2-3. Więc wstaję odpowiednio później Mus kury przestawić

Mam plan tak wstawać na emeryturze za 11 lat i kilka mcy. teraz wstaje przed 7.
Makao 05:58, 09 paź 2024

Ostatnio ze swoją psiapsi o tym rozmawiałam że im człowiek starszy tym szybciej wstaje. Ja po sobie widzę że jeszcze kilka lat temu w wakacje wstawałam o 10-11 jak dzieciaki nie musiałam do szkoły budzić a w te wakacje 7:00 godzina a ja oczy wielkie i ni huhu by spać dalej
Stwierdziłam że się starzeję
Wafel 06:48, 09 paź 2024

Miłego dnia dziewczyny! Ja lubię latem rano wstawać odkąd mam ogródek ale rzeczywiście Ania ja chyba też się starzeję, kiedyś miałam podobnie jak ty
TAR 10:03, 09 paź 2024

Makao napisał(a)
Ostatnio ze swoją psiapsi o tym rozmawiałam że im człowiek starszy tym szybciej wstaje. Ja po sobie widzę że jeszcze kilka lat temu w wakacje wstawałam o 10-11 jak dzieciaki nie musiałam do szkoły budzić a w te wakacje 7:00 godzina a ja oczy wielkie i ni huhu by spać dalej
Stwierdziłam że się starzeję

Mnie to nie dotyczy, znaczy sie nie starzeje sie O ktorej bym spac nie poszla to w weekend wczesniej jak o 9 nie ma opcji. Jak wstaje wczesniej to np. u kogos lub jak do fryzjera musze pojechac albo na kajaki.
W dni powszednie powinnam o 6 ale przeciagam czasem do 6.40 i potem na zlamanie karku wszystko. Ciezko mi wstawac, moze dlatego, ze w nocy wychodze 2 lub 3 razy ze starym pieskiem. I ten przerywany sen jest meczacy a nie wypoczynkowy.