Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Magara 23:15, 27 paź 2024

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Aura sprzyja działaniom w ogrodzie. Kiedy patrzę na prognozy i widzę śnieg w następy weekend, to zaczynam odczuwać lekką presję czasu.

Też widziałam w zajawkach artykuły o śniegu, ale się nie wczytywałam.
Opony na zimowe już mam wymienione, ale prognozom pogody nie wierzę nic a nic, za szybko się zmieniają
AgaBoso 23:20, 27 paź 2024

Aż sprawdziłam prognozę pogody, trzeba zakasać rękawy i zamykać sezon.
Magara 23:46, 28 paź 2024

U Hani zapytam, bo tu temat omawiany.
Dziewczyny, czy znalazłyście jakiś zamiennik dla Legimi?
Sezon czytelniczy nadchodzi, afera L. zatacza coraz szersze kręgi. Próbowałam ostatnio przeczytać książkę w wersji papierowej. Coś co niegdyś uwielbiałam i wstrzymywało mnie przed przejściem na czytnik. Było ciężko, literki małe, ułożyć się wygodnie z okularami na nosie nie sposób
Temat zaczyna mnie martwić w kontekście długich zimowych wieczorów
Judith 00:35, 29 paź 2024

Magarko, ja czekam na rozwój sytuacji. Umowę mam do końca stycznia, nie wykonuję żadnych gwałtownych ruchów.
Interes w znalezieniu porozumienia ma każda ze stron, dlatego sądzę, że to porozumienie nastąpi.
April 10:49, 29 paź 2024

Ciepła jesień zatrzymała na dłużej niezwykle barwne krajobrazy. Pod tym względem Haniu, udało ci się bardzo bogato obsadzić ogród. Pamiętam jakie ogromne miałam z tym problemy na początku mojej ogrodniczej kariery. I właśnie oglądanie takich ogrodów, dojrzałych, ze sporą ilością liściastych i przebarwiających się bylin, było dla mnie ogromną inspiracją. Kiedyś jesień dla mnie nie istniała. Teraz uda mi się nawet cyknąć kilka zdjęć
Gruszka_na_w... 12:17, 29 paź 2024

Magara napisał(a)

Też widziałam w zajawkach artykuły o śniegu, ale się nie wczytywałam.
Opony na zimowe już mam wymienione, ale prognozom pogody nie wierzę nic a nic, za szybko się zmieniają

Opon w tym sezonie już nie muszę wymieniać.
Aura wciąż u mnie sprzyja działaniom na zewnątrz. Przycięłam już połowę róż i każdej podsypałam wiadro kompostu. Zaniedbuję grabienie liści, ale uznałam, że cięcie ma priorytet.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 12:19, 29 paź 2024

Agnieszka_Z napisał(a)
Aż sprawdziłam prognozę pogody, trzeba zakasać rękawy i zamykać sezon.

Do zamknięcia sezonu jeszcze parę tygodni. Przynajmniej u mnie. Na grabach i brzozach wciąż są liście. Trzeba będzie je zgrabić i rozdrobnić.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 12:25, 29 paź 2024

Magara napisał(a)
U Hani zapytam, bo tu temat omawiany.
Dziewczyny, czy znalazłyście jakiś zamiennik dla Legimi?
Sezon czytelniczy nadchodzi, afera L. zatacza coraz szersze kręgi. Próbowałam ostatnio przeczytać książkę w wersji papierowej. Coś co niegdyś uwielbiałam i wstrzymywało mnie przed przejściem na czytnik. Było ciężko, literki małe, ułożyć się wygodnie z okularami na nosie nie sposób
Temat zaczyna mnie martwić w kontekście długich zimowych wieczorów

Z tego, co ostatnio wyczytałam problem został wyjaśniony i Legimi raczej nie zniknie z rynku. 80% wydawców zaakceptowało zmiany związane z dostosowaniem umów do ustawy o prawach autorskich, a z pozostałymi 20% trwają negocjacje. Dla klientów bibliotecznych zmian żadnych nie ma. Nieco poszkodowani są klienci indywidualni.
Mankamentem książek papierowych jest ich waga. Czytnik jest idealny i w podróży, i w domowych pieleszach.

PS. Sezon czytelniczy trwa u mnie cały rok. Podobnie jak filmowy.
Gruszka_na_w... 12:26, 29 paź 2024

Judith napisał(a)
Magarko, ja czekam na rozwój sytuacji. Umowę mam do końca stycznia, nie wykonuję żadnych gwałtownych ruchów.
Interes w znalezieniu porozumienia ma każda ze stron, dlatego sądzę, że to porozumienie nastąpi.

Też tak sądzę. W necie był ostatnio dość obszerny wywiad z prezesem firmy. Wypowiadał się sensownie.
Gruszka_na_w... 12:28, 29 paź 2024

April napisał(a)
Ciepła jesień zatrzymała na dłużej niezwykle barwne krajobrazy. Pod tym względem Haniu, udało ci się bardzo bogato obsadzić ogród. Pamiętam jakie ogromne miałam z tym problemy na początku mojej ogrodniczej kariery. I właśnie oglądanie takich ogrodów, dojrzałych, ze sporą ilością liściastych i przebarwiających się bylin, było dla mnie ogromną inspiracją. Kiedyś jesień dla mnie nie istniała. Teraz uda mi się nawet cyknąć kilka zdjęć

Jolu, podziwiałam ostatnio zdjęcia z cudownej jesiennej odsłony Twojego ogrodu. Bajecznie jest i niech tak zostanie jak najdłużej.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies