Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Magara 22:57, 25 paź 2024

Mam wrażenie, że jesień nas wyjątkowo rozpieszcza w tym sezonie Gdzie się nie spojrzy - kolory, kolory, kolory
Trojeść bulwiastą miałam - nie mam. Coś jej nie przypasowało. Nigdy nie zrywałam nasienników, a ona i tak odmówiła współpracy.
Mam plan, żeby weekend wykorzystać na maxa - ma być w miarę ciepło i słonecznie
Cebulowe do posadzenia, a jak się uda kanciki ogarnąć to szampana otwieram
antracyt 08:02, 26 paź 2024

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

"Grobowa cisza" jest już od dawna na wirtualnej półce.
Ogląd ogrodu na żywo może rozczarować. Na zdjęciach jego część ozdobna wydaje się spora. W rzeczywistości to ledwie połowa 12 arowej działki. Na oględziny najlepiej się wybrać w czerwcu, a potem w październiku. Wtedy ogród ma chyba swój najlepszy czas. Serdecznie zapraszam.

Daj znać jak ją z półki ściągniesz

Jestem pewna, że rozczarowania ogrodem nie będzie
mrokasia 19:30, 26 paź 2024

Ach, jak ja lubię Twój ogród! O każdej porze roku .
Agatorek 21:06, 26 paź 2024

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Cudowne jest to zdjęcie ❤️

Haniu, podziwiam Cię za zapał w różnych ogrodowych działaniach. Chyba dobrze naładowałaś baterie na wyjeździe
Patrycja_KG_Lu 09:54, 27 paź 2024

To zdjęcie, które Agatorek zacytowała - to ambrowiec bezodmianowy? Masz go na przedpłociu? Ognisty, piękny. Też taki chce na przedpłocie
Gruszka_na_w... 12:15, 27 paź 2024

Magara napisał(a)
Mam wrażenie, że jesień nas wyjątkowo rozpieszcza w tym sezonie Gdzie się nie spojrzy - kolory, kolory, kolory
Trojeść bulwiastą miałam - nie mam. Coś jej nie przypasowało. Nigdy nie zrywałam nasienników, a ona i tak odmówiła współpracy.
Mam plan, żeby weekend wykorzystać na maxa - ma być w miarę ciepło i słonecznie
Cebulowe do posadzenia, a jak się uda kanciki ogarnąć to szampana otwieram

Trojeść zakupiłam ze trzy lata temu. Początkowo mnie rozczarowała; zakwitła na żółto i kiepsko przyrastała, a potem było już tylko lepiej. Okazało się, że bardzo ładnie powtarza kwitnienie po przycięciu. U mnie najlepiej rośnie na podwyższonej rabacie w ziemi, którą kiedyś przygotowałam dla wrzosów.
Aura sprzyja działaniom w ogrodzie. Kiedy patrzę na prognozy i widzę śnieg w następy weekend, to zaczynam odczuwać lekką presję czasu.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 12:21, 27 paź 2024

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
To zdjęcie, które Agatorek zacytowała - to ambrowiec bezodmianowy? Masz go na przedpłociu? Ognisty, piękny. Też taki chce na przedpłocie

Tak, to bezodmianowy ambrowiec. Przepięknie się przebarwia każdego roku. Rośnie w bardzo ciężkiej glinie. Na zapłocie będzie idealny.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 12:24, 27 paź 2024

Agatorek napisał(a)

Haniu, podziwiam Cię za zapał w różnych ogrodowych działaniach. Chyba dobrze naładowałaś baterie na wyjeździe

Aguś, dzięki za dobre słowo.
Jakoś tak jest, że jesienią mam więcej energii niż na przedwiośniu. Z tego powodu ogarniam teraz, co mogę, żeby u progu wiosny nie paść z wyczerpania.
Gruszka_na_w... 12:24, 27 paź 2024

mrokasia napisał(a)
Ach, jak ja lubię Twój ogród! O każdej porze roku .

Buziak!
Gruszka_na_w... 12:26, 27 paź 2024

antracyt napisał(a)

Daj znać jak ją z półki ściągniesz

Jestem pewna, że rozczarowania ogrodem nie będzie

Ogród obiega się w kwadrans, a potem można oddawać się pasjonującym dyskusjom.
Kończę Tokarczuk i zabieram się za Twoją polecajkę.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies