Gruszka_na_w...
20:35, 24 mar 2025

Prawy dolny róg zdjęcia był zbyt skomplikowany do narysowania.

Wzdłuż podjazdu do garażu jest garażowa, która kończy się jakiś metr przed narożnikiem budynku. Ten koniec obsadzony jest dwiema tujami. Patrząc od strony bramy wjazdowej przed tujami rośnie świdośliwa Lamarcka, której zdjęcie ostatnio cytowałaś u siebie. Tuje maskują kącik gospodarczy, w którym stoi zamykana skrzynia na ogrodowe przydasie (głównie doniczki), walec ogrodowy, worek na plastikowe odpady, a w sezonie wiadra z gnojówkami. To miejsce wyłożyłam betonową kostką. Utwardzenie tego kawałka bardzo ułatwia transport drewna na taczce do drewutni i manewrowanie walcem.

Naprzeciw drewutni jest wąska rabatka z lawendami, bo pod okapem trawa nie chciała rosnąć.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz