Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

popcorn 08:11, 04 sty 2020

Zaglądam, wrócę poczytać dogłębnie fajne masz plany

Buziaki!
sarenka 15:36, 08 sty 2020

Cześć Iwona w Nowym roku
Plany na ten rok fajne, konkretne. Też część spisałam,a potem się okazało, że za mało na te plany przeznaczyłam w kalendarzu

Jak Ty ładnie rysujesz!!

Pozdrawiam
M.
Pszczelarnia 15:54, 08 sty 2020

galgAsia napisał(a)
(...) Tworzenie ogrodu przez projektanta porównałabym do diety pudełkowej - owszem, zrobią za mnie, podsuną pod nos, efekty będą - ale w żaden sposób nie zmienią moich nawyków, niczego mnie nie nauczą i w przypadku niepowodzenia będę bezradna, niepotrafiąca samodzielnie się pozbierać. To ja już wolę sama
Życzę dużo radości z ogrodu i z naszych rozmów w Nowym Roku

Trafne.

Efekt jojo, wtedy potrzebna firma do pielęgnacji i kolejne projekty dla ogrodu dojrzewającego.

Radości we wszystkich działaniach ogrodowych.
inka74 14:16, 12 sty 2020

April napisał(a)
Te kule to nawet super wyglądałyby na tej konsoli..

A z mężem to faktycznie trudna walka. Mój też "był" tradycjonalistą ale go wyleczyłam Wystarczył mój upór. Ale wiem że nie zawsze to działa. Ja tak długo wierciłam dziurę w brzuchu że w końcu się godził, a potem mówił "wiesz, miałaś rację, fajnie to wygląda". Do tego stopnia że teraz gust mu się zmienił i podoba mu się to co proponuję.
Czarną ścianę a nawet kilka ścian, też już mieliśmy, ale po pięciu latach się znudziła i teraz od dwóch lat mam beton. Też pewnie jeszcze ze trzy cztery lata i zacznie mnie nosić na zmiany. To samo niestety w ogrodzie. Po jakimś czasie przestaje mi się podobać, poznaję nowe rośliny, pooglądam inne ogrody i pragnę zmian. Kobieta jest.... a to napędza koniunkturę I gospodarka się kręci...hi, hi, hi.

A propo zmian, wycenili ci taras w tej firmie co dawałam ci namiar? Odpowiada ci? Będziesz robić?

ps. przypomniało mi się że chcesz sadzonki hakone All Gold. To masz już u mnie zaklepane.
taras wyceniony, połowa tego co u ciebie w kwocie. Kombinuję na razie bo tam ciężko jest zrobić odpowiednio duże zadaszenie. Mąż jest małoreformowalny. Reaguje nerwowo na jakiekolwiek zmiany. Hakone z chęcią przyjmę ale tylko jak masz w nadmiarze moje sadzonki są w większości podzielone w ubiegłym roku więc jeszcze małe ale mam dwie takie, które ew. Mogę ciapnąć
inka74 14:19, 12 sty 2020

popcorn napisał(a)
Zaglądam, wrócę poczytać dogłębnie fajne masz plany

Buziaki!
Kobieto, ty teraz masz dużo ważniejsze rzeczy na głowie niż czytanie moich wypocin
inka74 14:22, 12 sty 2020

sarenka napisał(a)
Cześć Iwona w Nowym roku
Plany na ten rok fajne, konkretne. Też część spisałam,a potem się okazało, że za mało na te plany przeznaczyłam w kalendarzu

Jak Ty ładnie rysujesz!!

Pozdrawiam
M.
plany planami a życie życiem zobaczymy co z tego wyjdzie. Rysować lubię ale talentu wielkiego nie mam wolę tradycyjny ołówek niż program komputerowy.
inka74 14:47, 12 sty 2020

Pszczelarnia napisał(a)

Trafne.

Efekt jojo, wtedy potrzebna firma do pielęgnacji i kolejne projekty dla ogrodu dojrzewającego.

Radości we wszystkich działaniach ogrodowych.
dziękuję Ewcia! Zaglądam do ciebie ale czas ostatnio mi się skurczył na pisanie.
Ja dopuszczam różne rozwiązania. Dla kogoś kto nie wie od czego zacząć pomoc kogoś z doświadczeniem jest dobrym rozwiązaniem. Jak masz czas i zapał - robisz ogród samodzielnie i taki ogród jest wtedy tylko twój i niepowtarzalny i daje ogromną satysfakcję jak się uda. Ale jak się nie znasz to błąd pogania błędem i długo trwa dojście do efektu. Tak jak u mnie, 9 lat i końca nie widzę. Ale jak nie masz czasu, masz pieniądze a ogród to dodatek do domu a nie pasja - projektant i firma jest lepszym rozwiązaniem niż zostawienie ugoru. Oglądałam dziś Luksusowe domy z Omeną i pokazali piękny, nowoczesny 300 metrowy dom za kilka milionów a wkoło był tylko trawnik. Aż prosiło się o posadzenie drzew i zrobienie jakichkolwiek rabat a nie hektar trawnika. Zgrzytało mi to strasznie.
Na naszym forum mamy przykłady cudnych ogrodów zaprojektowanych przez profesjonalistów a zrealizowanych przez właścicieli, którzy połknęli bakcyla ogrodniczego. Madżenka, Ana i wiele innych. Ogrody ich są piękne, spójne. A pielęgnację i zmiany wprowadzają same. Tak też można )
inka74 14:50, 12 sty 2020

Wyszłam dziś na chwilę do ogrodu i zauważyłem cudnego, kwitnącego ciemiernika.
Zobaczcie sami
galgAsia 14:52, 12 sty 2020

Ależ cudny! Ja już sobie zamówiłam kilka i będę sadziła na nowej cienistej, jak rozbiorę murek
Buziaki
Ania111 14:56, 12 sty 2020

inka74 napisał(a)
Wyszłam dziś na chwilę do ogrodu i zauważyłem cudnego, kwitnącego ciemiernika.
Zobaczcie sami

Iwonka ,
Wychodz częściej ,
Może jeszcze jakieś piękności znajdziesz
I podzielisz się z nami

pozdrawiam