taras wyceniony, połowa tego co u ciebie w kwocie. Kombinuję na razie bo tam ciężko jest zrobić odpowiednio duże zadaszenie. Mąż jest małoreformowalny. Reaguje nerwowo na jakiekolwiek zmiany. Hakone z chęcią przyjmę ale tylko jak masz w nadmiarze moje sadzonki są w większości podzielone w ubiegłym roku więc jeszcze małe ale mam dwie takie, które ew. Mogę ciapnąć
dziękuję Ewcia! Zaglądam do ciebie ale czas ostatnio mi się skurczył na pisanie.
Ja dopuszczam różne rozwiązania. Dla kogoś kto nie wie od czego zacząć pomoc kogoś z doświadczeniem jest dobrym rozwiązaniem. Jak masz czas i zapał - robisz ogród samodzielnie i taki ogród jest wtedy tylko twój i niepowtarzalny i daje ogromną satysfakcję jak się uda. Ale jak się nie znasz to błąd pogania błędem i długo trwa dojście do efektu. Tak jak u mnie, 9 lat i końca nie widzę. Ale jak nie masz czasu, masz pieniądze a ogród to dodatek do domu a nie pasja - projektant i firma jest lepszym rozwiązaniem niż zostawienie ugoru. Oglądałam dziś Luksusowe domy z Omeną i pokazali piękny, nowoczesny 300 metrowy dom za kilka milionów a wkoło był tylko trawnik. Aż prosiło się o posadzenie drzew i zrobienie jakichkolwiek rabat a nie hektar trawnika. Zgrzytało mi to strasznie.
Na naszym forum mamy przykłady cudnych ogrodów zaprojektowanych przez profesjonalistów a zrealizowanych przez właścicieli, którzy połknęli bakcyla ogrodniczego. Madżenka, Ana i wiele innych. Ogrody ich są piękne, spójne. A pielęgnację i zmiany wprowadzają same. Tak też można )