Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Makao 20:18, 19 mar 2025

Też słyszałam o tym programatorze ale na razie daję radę bez.
Kontonaogrod 13:23, 26 mar 2025

Jakbyś miała problemy to w tym roku mam Rosamundę - mogę się podzielić sadzonkami. Nawet teraz moge Ci wysłać np do paczkomatu - mają z 10cm wysokości więc jeszcze trochę muszą podrosnąć.

Rok temu miałam od Ciebie pomidorki, przezimowałam bananowego, zamierza kwitnąć buahahaha

Pokaż nową łazienkę
Rojodziejowa 15:55, 26 mar 2025

Kontonaogrod napisał(a)
Jakbyś miała problemy to w tym roku mam Rosamundę - mogę się podzielić sadzonkami. Nawet teraz moge Ci wysłać np do paczkomatu - mają z 10cm wysokości więc jeszcze trochę muszą podrosnąć.

Rok temu miałam od Ciebie pomidorki, przezimowałam bananowego, zamierza kwitnąć buahahaha

Pokaż nową łazienkę

Rosamunda strasznie drogie. Kupowałaś z kimś na spółkę jakąś większą ilość? Jednego chętnie spróbuję. 31 jest przesyłka przez OLX za 1zł to chętnie odkupię. Bananowego pomidora? U mnie kwiatki pojawiły się na papryce banana, której nasiona mam od Ciebie.

Łazienka jeszcze nie gotowa Robi się. Byłaby gotowa (poza szafą), tylko płytki coś dotrzeć nie mogą. Poza tym co chwila coś wyskakuje. A to zły syfon pod brodzik, a to dostępność jednej z baterii słaba.
W ogóle chciałam trochę inną łazienkę, ale zcykorzyłam, że nie uda się efektu starej kamiennej ściany uzyskać takiej jak tu: https://pin.it/68rAtmShk i będzie jedynie poprawna, standardowa w beżach.
Kasya 16:01, 26 mar 2025

Co to rosamunda ? Albo bananowe pomidory
Hmm
Chyba ja nie w temacie…
Miskantowo 18:36, 26 mar 2025

Kamienna ściana w łazience fajna. Te drobne kamyczki na podłodze też.
Nie wiem tylko jak z utrzymywaniem czystości.
Miałam kiedyś przecudnej urody podłogę w kuchni.
Do jej czyszczenia używałam…elektrycznej szczoteczki do zębow. Nigdy więcej!
Teraz mam na podłodze w kabinie kafle udające stary, wytarty dywan i to jest genialne.
Zero szorowania, żadnych zacieków, smug etc.
Rojodziejowa 18:55, 26 mar 2025

Kasya napisał(a)
Co to rosamunda ? Albo bananowe pomidory
Hmm
Chyba ja nie w temacie…

Kasya Rosamunda to odmiana pomidorów
Rojodziejowa 19:00, 26 mar 2025

Miskantowo napisał(a)
Kamienna ściana w łazience fajna. Te drobne kamyczki na podłodze też.
Nie wiem tylko jak z utrzymywaniem czystości.
Miałam kiedyś przecudnej urody podłogę w kuchni.
Do jej czyszczenia używałam…elektrycznej szczoteczki do zębow. Nigdy więcej!
Teraz mam na podłodze w kabinie kafle udające stary, wytarty dywan i to jest genialne.
Zero szorowania, żadnych zacieków, smug etc.

To by była jedna ściana, która byłaby tłem dla wanny. Jakoś bym to odkurzyła od czasu do czasu.
Te płytki jak wytarty dywan chyba kojarzę. Są takie jedne, co je często na realizacjach widzę. Może to te. Ładne bardzo.
W prysznicu mam niski brodzik kompozytowy. W jednej łazience mam odpływ liniowy i drewnopodobne płytki. Teraz wybrałam brodzik w kolorze bardzo podobnym do płytek (jasnym beżu)
Miskantowo 19:46, 26 mar 2025

Ja mam odpływ liniowy w dolnej łazience.
Nie jestem fanką.
Może mam jakiś wybitnie mały odpływ ale zatyka się to często.
Teraz wybralabym brodzik choc akurat podloga z tych kafli zamiast brodzika bardzo mi sie podoba.
Rojodziejowa 09:01, 27 mar 2025

Miskantowo napisał(a)
Ja mam odpływ liniowy w dolnej łazience.
Nie jestem fanką.
Może mam jakiś wybitnie mały odpływ ale zatyka się to często.
Teraz wybralabym brodzik choc akurat podloga z tych kafli zamiast brodzika bardzo mi sie podoba.

Odpływ liniowy to jest wg mnie jedna z tych rzeczy ładnych, ale niekoniecznie praktycznych
Patrycja_KG_Lu 14:35, 27 mar 2025

Rojodziejowa napisał(a)

Odpływ liniowy to jest wg mnie jedna z tych rzeczy ładnych, ale niekoniecznie praktycznych

Drugi raz bym nie zrobiła. Wkopałam się w ten model co na tym odpływie płytka jest osadzona. Trzeba czymś podważyć by podnieść i jest to mega niewygodne.