Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa 22:42, 03 maj 2025

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
W pierwszej chwili jak zobaczyłam zdjęcie kosteczek przygotowanych do siania to myślałam, że to jakieś ciasto czekoladowe.

Leżanka super, mogłabym taką mieć, wygodna czy bardziej tylko ładnie wygląda?

Piesek idealnie pozował do kolejnych ujęć ogrodu. Nareszcie doczekałam się na szersze kadry. Pięknie masz! Z tym, że ciągle te same zdjęcia kadry byś pokazywała to nie prawda, bo za chwilę kwitnie coś innego, coś przekwita. Nie skąp nam zdjęć.

Na drugim zdjęciu rozumiem, że pod żywopłotem są graby. A na pierwszym takie węższe w tle, sztuk cztery, też? Co to takie niziutkie przy wejściu do domu?

Pokaż listki pomidorowe. Diagnozowałaś sobie tutaj? - > http://ipopom.inhort.pl/index.php?d=klucz

Na leżance kładziemy zazwyczaj poduchę i wtedy jest lux
Oba szpalery to graby - 3x Frans Fontaine, 5x Fastigiata

Przy wejściu to niskie to suchodrzew. Muszę go właśnie przyciąć, bo się zbałaganił
MagdaLenka 22:56, 03 maj 2025

Rojodziejowa napisał(a)

Oba szpalery to graby - 3x Frans Fontaine, 5x Fastigiata

Asiu, a nie na odwrót? Bo te, których jest 5, to są wąziutkie właśnie jak Fransy... Czy może one golone wzdłuż?
Rojodziejowa 23:34, 03 maj 2025

MagdaLenka napisał(a)

Asiu, a nie na odwrót? Bo te, których jest 5, to są wąziutkie właśnie jak Fransy... Czy może one golone wzdłuż?

Tak golone Jeden przez jakiś czas chorował. Miałam obawy, że wypadnie. Wziął się za życie, ale jest sporo węższy niż pozostałe. Byłaby ogromna różnica, więc je opitoliłam wszystkie dość wąsko. Poza tym żywopłot jest też dość blisko, więc muszę je tak prowadzić. Może kiedyś je jakoś podkrzesam, ale na razie czekam na tego jednego bidoka, żeby dogonił resztą

Natomiast FF od początku prowadzone były w szkółce na wrzeciono na nóżce.