Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Kasya 07:25, 09 maj 2025

Rojodziejowa napisał(a)
Prawdopodobnie doczekam się kwiatów ITOHów.
Powinny ukazać się: Cora Louise, Hillary, Magical Mystery Tour i Scrumdidleuptious.

Mam szt 1
I nie pamietam odmiany, moze wlasnie hilary
Kontonaogrod 09:27, 11 maj 2025

Bardzo ładne krzaki ile mają lat?
Kontonaogrod 09:31, 11 maj 2025

Rojodziejowa napisał(a)
Acha i zdaje się, że kukliki MT dołączają do roślin, które gorzej dostać po tym, jak się u nas na O w rozmowach pojawią…
Nie widzè też za bardzo raureif. Muszę więc podzielić moją. Tyle że teraz to już za późno.

Haha tak to działa

Jak kiedyś założę szkółkę to musiałabym mocniej śledzić co jest teraz “na topie wow” jak to moja córka w dzieciństwie mówiła

Kukliki zamierzam dzielić niebawem. Po kwitnieniu ostre ciach kwiatostany z częścią liści, wykopać, podzielić, posadzić, podlać i gotowe. Za dwa miesiące znów będą ładne one całkiem szybko się zbierają
Rojodziejowa 09:49, 11 maj 2025

Kontonaogrod napisał(a)
Bardzo ładne krzaki ile mają lat?

Wszystkie sadzone wiosną 2023, teraz dopiero widzę pąki. Na początku były bardzo ładne liście

Rojodziejowa 10:10, 11 maj 2025

Mam fazę na dodrzewianie działki
Warunki średnie: górka, wietrzne, zimne zimy.
Jakie drzewa polecilibyście? Chciałabym coś czego jeszcze nie mam
Mam: graby fastigiata i frans fontaine, klony tatarskie, Amanogawy, 1 brzozę, Pissardi, jabłonkę Royalty, Kanzana, parocje perskie kolumnowe… no jak wypisałam, to okazuje się że parę drzew jest
mrokasia 10:34, 11 maj 2025

A jakie muszą spełniać warunki? Wielkość, kolor liści, pokrój?
Klon, lipa, dąb kolumnowy? Grusza Chantelier?
Marcin89 10:39, 11 maj 2025

Dodam do listy Kasi: jarząb i miłorząb w ciekawej odmianie. A gdyby nie zimny klimat to ambrowiec amerykański i grujecznik japoński.
Judith 11:02, 11 maj 2025

Asia, a jaką mają mieć główną funkcję? Ozdobną, dającą cień, tworzącą wrażenie lasu? Oczywiście te funkcje się łączę, ale jedna z nich zazwyczaj przeważa . Jesli to ostatnie, to może świerki?
Ja osobiście - poza jakimiś ozdobnymi perełkami - nie zwiększałabym u Ciebie liczby gatunków. Świetnie rosną u Ciebie graby (i wspaniale wyglądają) - poszłabym za ciosem .
Polon 11:58, 11 maj 2025

A taki różowy kasztanowiec jaki ma MagdaLenka? Nie wiem jak się fachowo nazywa. Piękny jest, chyba bezproblemowy. Czy u Ciebie by pasował, to nie mam pojęcia, ale sama bym takiego eleganta gdzieś u siebie wsadziła.
MagdaLenka 12:28, 11 maj 2025

Polon napisał(a)
A taki różowy kasztanowiec jaki ma MagdaLenka? Nie wiem jak się fachowo nazywa. Piękny jest, chyba bezproblemowy. Czy u Ciebie by pasował, to nie mam pojęcia, ale sama bym takiego eleganta gdzieś u siebie wsadziła.

Aesculus carnea Briotti.