Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » NewLife w ogrodzie

NewLife w ogrodzie

zoja 11:25, 23 sie 2016

o niebo lepiej!
jak dla mnie bardzo ładnie wygląda
Joku 19:58, 23 sie 2016

Pęcherznice przycięłaś czy wywaliłaś? Super wyszło.
Mieszkasz w okolicy bogatej w różne ogrodnicze pokusy. Lubię zaglądać na Obwodową do punktów ogrodniczych. Wiem że ta koło Dendrona i ta za rzeczką (Rosa Melcer) to to samo, ale jak przejeżdżam to muszę przejrzeć zawartość obydwu , a właściwie trzech. Bo Dendron też mnie kusi.
LyraBea 09:24, 24 sie 2016

Joku napisał(a)
Pęcherznice przycięłaś czy wywaliłaś? Super wyszło.
Mieszkasz w okolicy bogatej w różne ogrodnicze pokusy. Lubię zaglądać na Obwodową do punktów ogrodniczych. Wiem że ta koło Dendrona i ta za rzeczką (Rosa Melcer) to to samo, ale jak przejeżdżam to muszę przejrzeć zawartość obydwu , a właściwie trzech. Bo Dendron też mnie kusi.
Przycięłam tuż przy samej ziemi. Te przyrosty przed ścięciem to tegoroczne, więc doskonale wiem, jak szybko potrafi urosnąć i że nie ma co się bać mocnych cięć. Większość amarantusów też pousuwałam zostawiając tylko kilka. Perunie mi się tam już drugi rok wysiewają. A żeby było zabawniej, ja nie kupowałam petunii do tego miejsca. Nie wiem skąd się biorą. I to jeszcze w takim pięknym, moim ulubionym kolorku
Widzisz Jolu, to Ty lepiej orientujesz się w sklepach blisko mojego miejsca zamieszkania niż ja. Wiem, że Róża ma dwa punkty przy Obwodowej, ale nie miałam pojęcia, że naprzeciwko tak się nazywa.A wiesz, że od tego przy mostku do mnie to już rzut beretem? Koniecznie zajedź, gdy będziesz w okolicy.
BasiaLT 12:05, 24 sie 2016

Całkiem fajna rabat wyszła. Aż nie do uwierzenia że to jest to samo miejsce
Toszka 12:13, 24 sie 2016

Krótko o słońcu w styczniu/lutym - mroźne, ostre wysuszające wiatry, brak wilgoci w powietrzu, ziemia zmarznięta i problemy z pobieraniem wody przez korzenie, a do tego nierzadko, palące, ostre słońce. Idealny przepis na ukatrupienie zimozielonych.
anbu 12:19, 24 sie 2016

Toszka napisał(a)
Krótko o słońcu w styczniu/lutym - mroźne, ostre wysuszające wiatry, brak wilgoci w powietrzu, ziemia zmarznięta i problemy z pobieraniem wody przez korzenie, a do tego nierzadko, palące, ostre słońce. Idealny przepis na ukatrupienie zimozielonych.

Mam/będę miała sporo zimozielonych, co więc robić by ich nie ukatrupić?
Zana 19:28, 24 sie 2016

Bea, przepiękne zdjęcia oobejrzałam. Miziam kicię i macham jeszcze urlopowo.
Margo 08:56, 25 sie 2016

Beatko, dziekuję za odwiedziny i za przecudowne słoneczniki - uwielbiam i mogłabym mieć takie bukiety cały rok na okrągło .
Pobawilaś się już w Kopciuszka z przetacznikiem ?
LyraBea 09:26, 26 sie 2016

BasiaLT napisał(a)
Całkiem fajna rabat wyszła. Aż nie do uwierzenia że to jest to samo miejsce
Sama, gdy dopadają mnie wątpliwości, czy to co robię ma sens, cofam się do zdjęć z wiosny, gdy za oknem z salonu miałam widok księżycowy i od razu mi się humor poprawia
Toszka napisał(a)
I wszystko jasne.
anbu napisał(a)

Mam/będę miała sporo zimozielonych, co więc robić by ich nie ukatrupić?
NIe dać się zwariować Dobrze zaopiekowane , odpowiednio odżywione dadzą sobie radę. Ty Aniu będziesz miała na zimę wszystkie roślinki tak przygotowane, że ich żadna zima nie ruszy.
Zana napisał(a)
Bea, przepiękne zdjęcia oobejrzałam. Miziam kicię i macham jeszcze urlopowo.
Odmachuję Anulko i dziękuję za odwiedziny. Buziak.
LyraBea 09:28, 26 sie 2016

Margo napisał(a)
Beatko, dziekuję za odwiedziny i za przecudowne słoneczniki - uwielbiam i mogłabym mieć takie bukiety cały rok na okrągło .
Pobawilaś się już w Kopciuszka z przetacznikiem ?
A ja dziękuję Gosiu za zaproszenie na kawkę i za kolejną porcję stipek oraz za przetacznika. Stpikami zajęłam się od razu, bo chciałam żeby wszystkie znalazły się w ziemi jak najszybciej. Natomiast przetacznik bidulek jeszcze stoi w trawce, bo wczoraj się nie wyrobiłam, ale dzisiaj się nim zajmę na pewno. Zaniedługo widziymy się u mnie