Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » NewLife w ogrodzie

NewLife w ogrodzie

Dominika11 09:29, 26 sie 2016

LyraBea napisał(a)
Korzystając z tego, że wyjątkowo deszcz nie padał, zabrałam się za jedno z tych miejsc, które wołało mnie już od dłuższego czasu. Sama rabata d.. nie urywa. Tymczasówka wzdłuż podjazdu, do której nie mam serca wiedząc, że pójdzie aut, gdy przyjdzie wreszcie kostka. Chciałam się tylko pochwalić, że mimo przedjesiennego przygnębienia coś tam w ogrodzie działam. A było co robić, bo kompletnie zarosła pod pęcherznicami i amarantusem.
Przed:

Po:
zmiana wielka, lubie oglądac takie fotki
LyraBea 09:38, 26 sie 2016

Wczoraj podlałam odpowiednio moje zlepki bukszpanowe korzonkiem superstart i mam nadzieję, że podejmą walkę o przetrwanie. Niestety nie zacieniowałam ich, bo nie przyszło mi do głowy jak no i materiału brak
Wcześniej koszenie całego trawnika, trochę za odchwaszczanie rabat się wzięłam i odświeżyłam jeden z rancików rabaty przed domem i tak mi zleciało a wieczorami wiedzę w wekach, kroję, przecieram, wysmażam...Kiedy ja odpocznę?
Niedługo trawniczkowi stukną dwa miesiące

Rancik

Maszce się podoba

AnnaCh 09:43, 26 sie 2016

Beatko, powiem tak: Pięknie Nic innego nie przychodzi mi do głowy
Podziwiam Cię za ten ogrom pracy, odpoczniesz zimą, choć pewnie wtedy wymyślisz coś innego do roboty Ten typ już tak ma
Jak się patrzy na zdjęcia od Ciebie z wiosny i teraz, to jest wielkie WOW I nie do wiary, że zrobiłaś to sama, mała-wielka kobietko
zoja 09:55, 26 sie 2016

i wszystko w jeden dzień???
przecież Ty się zamęczysz!
trzeba na raty rozkładać taki ogrom pracy...

pięknie!
BasiaLT 10:09, 26 sie 2016

Ty masz jakiś inny pomiar czasu czy co? Przecież doba ma tylko 24 godziny i nie sposób wszystkiego naraz ogarnąć. Ja nie wiem jak ty to robisz.
Dominika11 10:12, 26 sie 2016

Beti ale szalejesz - pięknie, a trawnik odlot
siostra9 10:35, 26 sie 2016

... że tak powiem tak to te kobiety czasem mają. Choć ja wolę stan, kiedy mam coś do roboty niż jak nie mam - nie wiem co z sobą wówczas zrobić
A trawniczek pierwsza klasa
jolanka 12:02, 26 sie 2016

Beatko, całuski pourlopowe Odp. u mnie na wątku. dzięki za zaproszenie ale tym razem sie nie udało, za późno odczytałam wiadomość
Myslę, że następnym razem, z ogromną przyjemnością

nadrabiam zaleglości i widzę, że szalejesz, kobieto pracy
Figielka 13:45, 26 sie 2016

Witam,
Bardzo podoba mi się ta rabatka i chcę się nią zainspirować . Mam miejsce gdzie rosną świerki ale brakowało mi pomysłu co jeszcze ( w moim wątku str 1 na dole ) . Czy mogłabyś mi napisać nazwy trawek bo ja w tym temacie jestem noga . Znam tylko kostrzewę siną i świerki conika. Może masz aktualne zdjęcie.

Pozdrawiam
LyraBea 14:11, 27 sie 2016

Figielka napisał(a)
Witam,
Bardzo podoba mi się ta rabatka i chcę się nią zainspirować . Mam miejsce gdzie rosną świerki ale brakowało mi pomysłu co jeszcze ( w moim wątku str 1 na dole ) . Czy mogłabyś mi napisać nazwy trawek bo ja w tym temacie jestem noga . Znam tylko kostrzewę siną i świerki conika. Może masz aktualne zdjęcie.

Pozdrawiam

Witaj Figielko u mnie. Od razu spieszę poinformować, że nie wiem czy Conica w tym miejscu to dobry wybor. Napisałam u Ciebie, jaka był początek tej rabaty - przypadkowe te Conice Lecz czasem takie przypadki całkiem się bronią. Teraz trochę zagłuszone przez mocno już wybujałe trawki, ale wystają i mają się dobrze. Tak samo hortensje, które mam za stipami. Nie widać bidulek. Dopiero w przyszłym roku mam nadzieję będą reprezentować rabatę jak należy.
No dobra, rozpisałam się a Ty czekasz na informację o trawkach.

A- miskant 'Purpurascens'
B- ostnica Stipa,
C- turzyca 'Bronzita'
D- kostrzewa walezyjska 'Glaucantha'
Po bokach mam jeszcze turzyce palmowe, ale ich nie ma na zdjęciu. Zdjęcie aktualne, jeszcze ciepłe.