Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Zana 14:48, 19 maj 2020

Agania napisał(a)

Chciałam usłyszeć takie słowa

Zawsze do usług

BKosimkArt napisał(a)

Haha to zawsze poprawia humor... ja wczoraj wyskoczyłam na pocztę odebrać list i też przytargałam kwiatka, tyle że domowego hahahaha

Nooo Ale teraz znikam do pracy. Chociaż.... no chyba obiad trzeba jakiś przygotować. Może jednak robota poczeka
Brzozowadzie... 15:15, 19 maj 2020

Cześć Anulka!!! Uff, cofałam i cofałam i cofałam i wreszcie znalazłam foty Cudne, cudne, ale mało! Mam nadzieję, że niedługo znowu jedziesz na swoje włości bo czuję niedosyt i głód Buźka!
AnnaCh 15:23, 19 maj 2020

Ania, nie nadrobię, ale jak zawsze u Ciebie napasłam oczy pięknymi zdjęciami z pięknymi roślinkami
Ja mam z kolei załamkę, bo mam tyle pracy, że już nie ogarniam. Ludzie chyba w domach na tej kwarantannie, to siedzą i piszą do nas wnioski, do tego dwie dziewczyny z działu w ciąży, ich sprawy spadły na nas Zamiast 9 osób pracuje 7, z tego większość, tak jak ja na zdalnej.
tulucy 15:37, 19 maj 2020

Makao_J napisał(a)

U mojej kotki wyczułam guza jak mandarynka. Pojechałam. Zrobili usg i nakłucie do wymazu. Okazało się że ropa. Uraz mechaniczny po którym zbiera się ropa. Ktoś ją skopał.
Syn jak usłyszał to przypomniał sobie jak kilka dni temu brał ją na ręce a ona miałczała straszliwie. To musiało być wtedy.
Dostała antybiotyk ale jeśli to nie minie to trzeba zrobić zabieg.

No po prostu jak tak można. Teraz biedna aż dreszcze ma.

Moje koty dwa razy tak miały. Ale to było nie od uderzenia, tylko biedaki nadziały się na coś i ta ranka się zasklepiła i zagoiła teoretycznie od zewnątrz, a w środku zrobił się ropień. Wet musiał nacinać i czyścić pierwszemu kotu. A u drugiego to sama znalazłam strupka po tej ranie i sama się musiałam zająć czyszczeniem, bo to akurat był początek pandemii i sobotni wieczór... Przeżył i kot i ja w całości Ręcznika też nie porwał na strzępy (musiałam go jak serdelka zawinąć, tylko mu głowa wystawała, bo rana była na poliku).
Na szczęście maść z antybiotykiem w domu była i też pomogła.
Mgduska 17:53, 19 maj 2020

A ja zazdraszczam tym, co mogą pracować w domu, ja od poniedziałku jestem w biurze, niewyspana, wściekła i w ogóle nie mogę się skupić na robocie. W domu było mi tak dobrze!
HannaR 19:23, 19 maj 2020

Zana, pokażesz swojego Jordana? Ile ma lat i ile ma wzrostu? Bo ja się cięgle waham...
Zana 20:11, 19 maj 2020

Mgduska napisał(a)
A ja zazdraszczam tym, co mogą pracować w domu, ja od poniedziałku jestem w biurze, niewyspana, wściekła i w ogóle nie mogę się skupić na robocie. W domu było mi tak dobrze!

Generalnie nie narzekałabym na siedzenie w domu gdybym nie musiała pracpwać. Wręcz marzę o tym by zostać gospodynią domową
tulucy 20:21, 19 maj 2020

Zana napisał(a)

Generalnie nie narzekałabym na siedzenie w domu gdybym nie musiała pracpwać. Wręcz marzę o tym by zostać gospodynią domową

Hmmmm jakbym siebie czytała
Zana 20:28, 19 maj 2020

HannaR napisał(a)
Zana, pokażesz swojego Jordana? Ile ma lat i ile ma wzrostu? Bo ja się cięgle waham...

Haniu, Jordan zaczyna właśnie czwarty sezon. Niewiele mam jego zdjęć z ubiegłego sezonu, bo z racji zawirowań życiowych niewiele tam bywałam.

Tuż po kupieniu:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6733-ogrod-z-rzezba?page=398

Tu na rabacie rok później

https://www.ogrodowisko.pl/watek/6733-ogrod-z-rzezba?page=636

Z ubiegłego roku:

jesienne przebarwienie

Generalnie rośnie u mnie na rabacie cienistej, słońce dociera tam późnym popołudniem. Dzięki temu jest ładnie limonkowy. Ale przyrasta dosyć wolno, właściwie mam wrażenie, że wcale nie przyrasta.
Gosia Malgol (Mój ogród pod lasem) ma go z tego samego źródła (a źródło napisałam Ci dzisiaj na priv, tam właśnie kupiłam) i jej jakoś szybciej rośnie.
Helen 20:29, 19 maj 2020

Zana napisał(a)

Wręcz marzę o tym by zostać gospodynią domową

To tak jak ja...