Myślałam, żeby środek tego placyku, tam gdzie ewentualnie stałby stół, zrobić z tego samego materiału, z którego będzie taras, natomiast boki, które służyłyby jako chodnik, z czegoś innego. Na podjeździe mam łączoną kostkę dużą i małą i można by to było tutaj powtórzyć.
Przy czym, jak mówiłam, wobec ogólnego sprzeciwu i pomysłu Helen, który też mi się bardzo podoba, cała koncepcja na razie stoi pod znakiem zapytania
Asiu w związku z wyżej wyrażonym przegrzaniem mózgu i będąc organoleptycznym zwiedzaczem twojego ogrodu tudzież kapując zamysł i przyszłościowe funkcje szerokiego chodnika(stół) wychynęłam z gawry w celu namieszania jeszcze bardziej.
Ściana pchnięta w kierunku furtki na tak, jednakowoż w szarościach występujących na domu i w tych pnączach.
Bardziejsze poszerzenie po prawej planowanego chodnika (komunikacja)
Rabaty przy hamaku bez żywopłotu z pionowymi akcentami piękne ze wszystkich stron(Asia dasz radę)
Propozycja Helen fajna ale nie spełni wszystkich planowanych funkcji tego miejsca
z poważaniem
Niedźwiedzica
Jeeej! Cześć Aniu! Chyba pierwszy raz w tym roku na forum?
Z nieba mi spadasz
Bardzo mi było potrzeba kogoś, kto widział na własne oko to moje nieszczęsne podwórko.
Jeszcze Inka i Mrokasia mogłyby swoje trzy grosze dołożyć.
Na razie mam dwa głosy na ściankę cofniętą pod tuję.
przyznam, ze tez wymiekłam ale nad ta fontanna kolo hamaczka to ty mocno pomysl. bedziesz ja widziec i slyszec z tarasu i z hamaka. kwiatki gdzies sie upchnie gdyby nie to ze sprzedajemy nasze wlosci to bym sobie jeszcze ze dwie wody zainstalowala. jedno oczko i kaskadka mi malo
Wy tu pisałyście, a ja rysowałam i żeby to moje rysowanie się nie zmarnowało to pokażę co wyrysowałam Jak to ja, nie oparłam się mojemu pędowi zmniejszania trawników
Furtka od strony tarasu zasłonięta jest żywopłotem. Chodnik lekko przesuniety również zakończony żywopłotem tak, że od strony tarasu żywopłoty nachodzą na siebie. Masz ściankę, ale zieloną
Łączenie materiałów na placyku jak najbardziej, podoba mi się taki pomysł.
Ponieważ taras tak czy tak będziesz robić, to może nie warto robić teraz jakichś żywopłotów przy hamakowej. Mogłyby po paru latach jednak pójść pod nóż
Może warto posadzić przy hamakowej parę powojników. Tylko musiałabyś im dać się na coś piąć.
Ja pamiętam że planujesz optycznie podwyższyć ten mur po obu stronach kominka i dać go w szarościach i to by się zgrało z planowaną ścianką .
M nauczony doświadczeniem zaczął egzekwować zimowe ogarnięcie tematów domowych, przywalił mnie zaległą z 20 lat papierologią.
Mówię wam wolałabym orać.
Przyszłam zobaczyć co tu się dzisiaj stało
Bardzo profesjonalne plany ale ciężko mi się czyta
Lepsze fotki no i do tego żałuje ze nie pojechałam do ciebie zupełnie inaczej się planuje jak sue widzi na żywo