Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

makadamia 17:25, 04 lut 2020

Anda napisał(a)

No właśnie coś w tym stylu miałam na myśli, tylko żeby ten taras dolny bardziej wyglądał jak taras, a nie jak szeroki chodnik. Wtedy można by go zakończyć ścianką. Ścianka w przejściu wygląda jak... ścianka w przejściu czyli przeszkoda na drodze.

O, ładnie to ujęłaś

Myślałam, żeby środek tego placyku, tam gdzie ewentualnie stałby stół, zrobić z tego samego materiału, z którego będzie taras, natomiast boki, które służyłyby jako chodnik, z czegoś innego. Na podjeździe mam łączoną kostkę dużą i małą i można by to było tutaj powtórzyć.

Przy czym, jak mówiłam, wobec ogólnego sprzeciwu i pomysłu Helen, który też mi się bardzo podoba, cała koncepcja na razie stoi pod znakiem zapytania
deszczowymaj 17:43, 04 lut 2020

HannaR napisał(a)
Asiu, wklejam 3 zdjęcia, ale bez większego przekonania, że któryś się nadaje. Miałam tylko ochotę się pobawić:

Genialne w swej prostocie także noo ..
kwartet 17:46, 04 lut 2020

Asiu w związku z wyżej wyrażonym przegrzaniem mózgu i będąc organoleptycznym zwiedzaczem twojego ogrodu tudzież kapując zamysł i przyszłościowe funkcje szerokiego chodnika(stół) wychynęłam z gawry w celu namieszania jeszcze bardziej.
Ściana pchnięta w kierunku furtki na tak, jednakowoż w szarościach występujących na domu i w tych pnączach.
Bardziejsze poszerzenie po prawej planowanego chodnika (komunikacja)
Rabaty przy hamaku bez żywopłotu z pionowymi akcentami piękne ze wszystkich stron(Asia dasz radę)
Propozycja Helen fajna ale nie spełni wszystkich planowanych funkcji tego miejsca
z poważaniem
Niedźwiedzica
makadamia 17:47, 04 lut 2020

deszczowymaj napisał(a)

Genialne w swej prostocie także noo ..

I wreszcie bym miała gdzie upchnąć tą świdośliwę, czy parocję, o których już dawno marzyłam, ale nie umiałam im znaleźć miejsca
makadamia 17:54, 04 lut 2020

kwartet napisał(a)
Asiu w związku z wyżej wyrażonym przegrzaniem mózgu i będąc organoleptycznym zwiedzaczem twojego ogrodu tudzież kapując zamysł i przyszłościowe funkcje szerokiego chodnika(stół) wychynęłam z gawry w celu namieszania jeszcze bardziej.
Ściana pchnięta w kierunku furtki na tak, jednakowoż w szarościach występujących na domu i w tych pnączach.
Bardziejsze poszerzenie po prawej planowanego chodnika (komunikacja)
Rabaty przy hamaku bez żywopłotu z pionowymi akcentami piękne ze wszystkich stron(Asia dasz radę)
Propozycja Helen fajna ale nie spełni wszystkich planowanych funkcji tego miejsca
z poważaniem
Niedźwiedzica

Jeeej! Cześć Aniu! Chyba pierwszy raz w tym roku na forum?
Z nieba mi spadasz
Bardzo mi było potrzeba kogoś, kto widział na własne oko to moje nieszczęsne podwórko.
Jeszcze Inka i Mrokasia mogłyby swoje trzy grosze dołożyć.

Na razie mam dwa głosy na ściankę cofniętą pod tuję.
TAR 18:00, 04 lut 2020

przyznam, ze tez wymiekłam ale nad ta fontanna kolo hamaczka to ty mocno pomysl. bedziesz ja widziec i slyszec z tarasu i z hamaka. kwiatki gdzies sie upchnie gdyby nie to ze sprzedajemy nasze wlosci to bym sobie jeszcze ze dwie wody zainstalowala. jedno oczko i kaskadka mi malo
Anda 18:02, 04 lut 2020

makadamia napisał(a)

O, ładnie to ujęłaś

Myślałam, żeby środek tego placyku, tam gdzie ewentualnie stałby stół, zrobić z tego samego materiału, z którego będzie taras, natomiast boki, które służyłyby jako chodnik, z czegoś innego. Na podjeździe mam łączoną kostkę dużą i małą i można by to było tutaj powtórzyć.

Przy czym, jak mówiłam, wobec ogólnego sprzeciwu i pomysłu Helen, który też mi się bardzo podoba, cała koncepcja na razie stoi pod znakiem zapytania

Wy tu pisałyście, a ja rysowałam i żeby to moje rysowanie się nie zmarnowało to pokażę co wyrysowałam Jak to ja, nie oparłam się mojemu pędowi zmniejszania trawników

Furtka od strony tarasu zasłonięta jest żywopłotem. Chodnik lekko przesuniety również zakończony żywopłotem tak, że od strony tarasu żywopłoty nachodzą na siebie. Masz ściankę, ale zieloną

Łączenie materiałów na placyku jak najbardziej, podoba mi się taki pomysł.

Ponieważ taras tak czy tak będziesz robić, to może nie warto robić teraz jakichś żywopłotów przy hamakowej. Mogłyby po paru latach jednak pójść pod nóż
Może warto posadzić przy hamakowej parę powojników. Tylko musiałabyś im dać się na coś piąć.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
kwartet 18:10, 04 lut 2020

Ja pamiętam że planujesz optycznie podwyższyć ten mur po obu stronach kominka i dać go w szarościach i to by się zgrało z planowaną ścianką .
M nauczony doświadczeniem zaczął egzekwować zimowe ogarnięcie tematów domowych, przywalił mnie zaległą z 20 lat papierologią.
Mówię wam wolałabym orać.
Kasya 18:37, 04 lut 2020

Przyszłam zobaczyć co tu się dzisiaj stało
Bardzo profesjonalne plany ale ciężko mi się czyta
Lepsze fotki no i do tego żałuje ze nie pojechałam do ciebie zupełnie inaczej się planuje jak sue widzi na żywo
Pszczelarnia 18:37, 04 lut 2020

kwartet napisał(a)
(...)
(...)

Oczywiście, że da radę. Będzie lekko i lżej.