Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

kasiab 20:49, 20 kwi 2020

nie chcę wiedzieć jak go przekonalaś
TAR 20:58, 20 kwi 2020

mrokasia napisał(a)
Asia, dobrze pamiętam, że Ty masz tawuły Anthony Waterer? Zadowolona jesteś?

mialam te tawuly w poprzednim ogrodzie, bardzo fajne, bezproblemowe. mnie zachwycil kolor kwiatu taki intensywnie ciemny różowy
Magleska 20:59, 20 kwi 2020

Asia ..... ważne ,że przekonałaś -nieważne jakimi metodami

teraz będę czekać na realizację planu
makadamia 21:09, 20 kwi 2020

kasiab napisał(a)
nie chcę wiedzieć jak go przekonalaś

Magleska napisał(a)
Asia ..... ważne ,że przekonałaś -nieważne jakimi metodami

teraz będę czekać na realizację planu

to jest właśnie najdziwniejsze - w zasadzie nie musiałam go przekonywać...

w każdym razie: nie wiem, czy jesteście w stanie to sobie wyobrazić ale chwilowo nie mam możliwości zrobienia wizualizacji. Myślicie, że pomysł wypali?
makadamia 21:11, 20 kwi 2020

TAR napisał(a)

mialam te tawuly w poprzednim ogrodzie, bardzo fajne, bezproblemowe. mnie zachwycil kolor kwiatu taki intensywnie ciemny różowy

co mi przypomina: to pierwsze kwitnienie faktycznie miało taki ciemnoróżowy kolor. a przy drugim kwiaty były już mieszane: część się zrobiła taka jasno różowa. Też tak miałaś? A może to skutek słabych warunków u mnie?
UlaB 21:32, 20 kwi 2020

Jestem ciekawa efektu - będę odzyskiwac kawalek przestrzeni pod swierkiem.

Asia, cos chyba jest w tej pandemii - niby pracuje sie ale ruch jednak mniejszy. Moj m. nie dosc, ze po ponad10 (!!!) latach mieszkania uruchomił gniazdka na zewnątrz, przygotowal ponownie zapomniane kable do oswietlenia zewnetrznego (odszukanie ktory jest ktory w skrzynce - robota jak dla Sherlocka), z wlasnej nieprzymuszonej woli szuka lamp i mi pokazuje do konsultacji (zwykle jest przeciez na odwrot), znalazl przyczynę nieświecenia lampy nad wyjściem z kotlowni (nadmienię, ze jest po technikum elektrycznym i oboje jestesmy po studiach na takim wlasnie wydziale), to jeszcze z wlasnej inicjatywy (!!!!): wyliczyl i zakupil materialy na drzwi do drewutni (60% zrobione), szuka na moim pinterescie koncepcji na pergolę nad tarasem oraz planuje zrobienie obnizonego tarasu. Tu musze nadmienic, ze rok temu nie chcial o tym slyszec a teraz sam mnie przekonuje ze dostane dzieki temu nową rabatę Cuda!!! Cuda się dzieją i u mnie to ewidentnie nuda wychodzi. Normalnie nie ma na takie "wymysly" nie ma przeciez czasu.
TAR 21:41, 20 kwi 2020

makadamia napisał(a)

co mi przypomina: to pierwsze kwitnienie faktycznie miało taki ciemnoróżowy kolor. a przy drugim kwiaty były już mieszane: część się zrobiła taka jasno różowa. Też tak miałaś? A może to skutek słabych warunków u mnie?

no nie, po pierwszym kwitnieniu przycinalam i drugie kwiaty slabiej ale tez na ciemno kwitly
TAR 21:46, 20 kwi 2020

makadamia napisał(a)

to jest właśnie najdziwniejsze - w zasadzie nie musiałam go przekonywać...

w każdym razie: nie wiem, czy jesteście w stanie to sobie wyobrazić ale chwilowo nie mam możliwości zrobienia wizualizacji. Myślicie, że pomysł wypali?

co mnie nie dziwi, bo moj samoistnie chce zrobic ogrodzenie od strony lasu, chodniczki przy skrzyniach ogrodowych, porzadek na rozsadniku i jak zaproponowalam pomalowanie na inny kolor skrzyn warzywnych to zaproponowal ze zeszlifuje te stare lakiery, normalnie szok w trampkach. czekalam na to 3 sezony.

wczoraj mu sie wymknelo, ze prawie od 6 tygodni nie wychodzi z domu poza jakims spozywczakiem i raz na tydzien jedzie do biura. jak stwierdzil dostaje do bani i chce na dworzu cos porobic. poki ma zapal zamawiam materiały
HannaR 21:46, 20 kwi 2020

Dobry pomysł.
Ale nie za bardzo to symetryczne? Może pociągnąć prawą niższą półkę jeszcze ciutek w prawo?
Anda 21:47, 20 kwi 2020

Nie wiem, czy zrozumiałam... Pień świerka będzie zasypany? Ile wyższe chcesz robić te rabaty? Nie wiem, ile mają podkłady.

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies