Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

makadamia 11:01, 23 mar 2020

Tamaryszek napisał(a)
Asiu, góra kompostu po prostu piękna!!! Niby mam swój, ale ciągle mi za mało. Piszesz, że doskonały, przesiany - skąd go masz? Nie czytałam wszystkiego, może pisałaś, ale proszę jeszcze raz).
"dla ogrodników to najlepszy moment na kwarantannę" - udało Ci się.

kompost mam z kompostowni w poświętnem. można wyguglować.
jedyny problem jest taki, że oni dostarczają zwykle dla dużych odbiorców, więc nie chcą sobie zawracać głowy małymi ilościami. dlatego byłam zmuszona kupić całą górę towaru
Brzozowadzie... 13:32, 26 mar 2020

Asiu, przybijam piątkę - rozparcelowałam tej wiosny ze sto taczek kompostu na starej części, też miałam niby taką małą górkę
anka_ 17:42, 30 mar 2020

Asiu przyszłam prosić o pomoc. Jak będziesz miała chwilkę to proszę zerknij u mnie- może podpowiesz jakieś rozwiązanie.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
inka74 18:55, 30 mar 2020

Padało u ciebie? U mnie zima. I mam świetną pozycję do czytania dla ciebie.
makadamia 17:06, 31 mar 2020

inka74 napisał(a)
Padało u ciebie? U mnie zima. I mam świetną pozycję do czytania dla ciebie.

Padało - było cudnie
A dzisiaj rano młodszy syn odśnieżał mi nawet trawnik (bo na podjeździe nie było co)
Widziałam to zdjęcie u Ciebie i zaklepuję kolejkę do wypożyczenia

anka_ napisał(a)
Asiu przyszłam prosić o pomoc. Jak będziesz miała chwilkę to proszę zerknij u mnie- może podpowiesz jakieś rozwiązanie.

Zaraz zajrzę. Ja teraz jestem bardzo mało na forum. Na początku było całkiem fajnie z dodatkowym wolnym, ale teraz zrobił się jakiś kołowrót i gonię w piętkę.

Brzozowadziewczyna napisał(a)
Asiu, przybijam piątkę - rozparcelowałam tej wiosny ze sto taczek kompostu na starej części, też miałam niby taką małą górkę

Całe szczęście, że z tym kompostem pomógł mi mąż. To co ja sobie na trzy kursy rozkładałam, to on za jednym zamachem przewiózł. tylko coś mamrotał pod nosem. wolałam nie słyszeć co
Pszczelarnia 09:56, 01 kwi 2020

Asiu, nie wiem. Moje już są takie ze starości, nie wiem, jakie były w czasach mojego dzieciństwa. To nie są nowe egzemplarze.

Jeżeli to aluminium, to śniedzieje. Może się utlenia i pokrywa starzyzną? O, te wiadra na wodę i kamienie (8, 10, 12 l) kupuję nowe - ale one są ocynkowane i nie świecą nowością, są takie naturalnie jasno szare bez połysku.
Sanka 14:53, 08 kwi 2020

Asiu,
Czy możesz zerknąć na mój ogródek i podpowiedzieć czy 10 ton kompostu wystarczyłoby aby użyźnić moje rabaty?
Też chcę zamówić kompost, ale próbują "wcisnąć" mi całe 16 ton a mi się wydaje, że to za dużo.
Kawa 13:35, 09 kwi 2020

heloł
ta cisza tutaj jest niepokojąca
żyjesz ASik
Wani 13:45, 09 kwi 2020

Kawa napisał(a)
heloł
ta cisza tutaj jest niepokojąca
żyjesz ASik

Właśnie Asia, jest tu parę specjalistek od milknięcia ale Ty chyba do nich nie należysz?

Realizuję Twój pomysł
kasiab 17:25, 14 kwi 2020

Jak Asiu u Ciebie?