Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

makadamia 13:13, 10 lis 2017

DorKa napisał(a)

to znaczy,że masz coś do powiedzenia a to się ceni

Miałam się juz nie wypowiadać w kwestii liści ale muszę jedną myśl , ostatnią , która mnie natchnęła..
Ponieważ mam taką ilość liści u siebie nie boje się sadzić kolejnych liściastych. Róznicy w zbieraniu nie zauważę a przyjemność posiadania wielka

Znaczy - narzekasz, ale nie wycinasz i dosadzasz więcej - to się ceni jeszcze bardziej

I dobrze się składa, bo na to kółko przed domem to chciałam Cię na lipę namówić
DorKa 13:16, 10 lis 2017

makadamia napisał(a)

Znaczy - narzekasz, ale nie wycinasz i dosadzasz więcej - to się ceni jeszcze bardziej

I dobrze się składa, bo na to kółko przed domem to chciałam Cię na lipę namówić

oszalałaś na szczęście kółko z przodu dopiero jak kostkę będę robić a to nie prędko , więc może jeszcze Ci się odmieni
makadamia 13:17, 10 lis 2017

Chodźmy do Twojego wątku z tą dyskusją
Margerytka40 14:25, 10 lis 2017

W kwestii drzew całkowicie się z Tobą zgadzam Asiu i choć nie raz mruczę pod nosem przy grabieniu to na pewno jeszcze posadzę nie jedno drzewo . Ostatnio była u mnie w domu ostra dość dyskusja właśnie na temat drzew i liści,które niestety jesienią spadają. Moja teściowa zaproponowała wycięcie sumaków ,tych na froncie. Bo liści na kostce pełno. Poszło prawie na noże ale wygrałam
mrokasia 14:32, 10 lis 2017

A ja to bym chętnie sobie sumaka posadziła, ale boję się odrostów... Chyba, żeby w jakieś ogromnej donicy...
Margerytka40 14:49, 10 lis 2017

mrokasia napisał(a)
A ja to bym chętnie sobie sumaka posadziła, ale boję się odrostów... Chyba, żeby w jakieś ogromnej donicy...

Odrosty to niestety minus sumaków ale da się wytrzymać. Ja po prostu wycinam ,jakoś bardzo bardzo nie narzekam.

Donica musiałaby być baaardzo duża,ale taką z dnem byś chciała? Bo nie wiem czy w takiej da radę a bez dna to myślę ,że i tak odrosty wcześniej czy później się pojawią. Taki jego urok
AnnaCh 15:08, 10 lis 2017

Enya ma jakiegoś sumaka Tiger Eye, czy jakoś tak i on podobno nie ma odrostów
mrokasia 15:16, 10 lis 2017

Hmmm, muszę w takim razie poczytać o tym Tiger Eye, dzięki Aniu .

Asiu, no właśnie nie mam koncepcji, w tym roku sąsiad wyciął sumaka i przez całe lato borykał się z buszem odrostów w trawniku . Ja mam lilaka i starczy mi wycinanie jego odrostów, dlatego wciąż sumaka nie mam...

Doczytałam, że ten Tiger Eyes też tworzy odrosty ...
Kasia_CS 15:27, 10 lis 2017

Moi rodzice wycinali sumaka ze względu na odrosty, to korzenie ciagnęly się "kilometrami". Mówili, ze to jedna z gorszych prac dla nich była..
AnnaCh 15:32, 10 lis 2017

Irenka też ma
Zobaczcie Sumak Tiger Eyes