Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

makadamia 10:54, 24 maj 2018

Tych już używałam i furory nie było

I smutno mi bardzo z tego powodu, bo zestawienie różowa żurawka-fioletowa szałwia-biała rogownica BARDZO mi się podoba, a aparatem nie mogę złapać dobrze tych czystych kolorów
DorKa 12:32, 24 maj 2018

makadamia napisał(a)
Tych już używałam i furory nie było

I smutno mi bardzo z tego powodu, bo zestawienie różowa żurawka-fioletowa szałwia-biała rogownica BARDZO mi się podoba, a aparatem nie mogę złapać dobrze tych czystych kolorów

umknęło mi to zestawienie u Cienie czy nie wstawiałaś w końcu ? Kolory bardzo moje
Pszczelarnia 14:01, 24 maj 2018

Nigdy jeszcze nie czekałam tak na korę w ogrodzie.

O, eM. obiecał się zlitować i zakupić mi korę drobną, ile wejdzie do auta - widzi, że pielenie nowych rabat z takim pustostanem zajmuje tyle czasu. Ze ściółką lżej.

Szary-biały - fioletowy ciężko się fotografuje (zwłaszcza fiolet, bo ma duży udział czerni).

mrokasia 14:20, 24 maj 2018

makadamia napisał(a)

Ale zainteresowanych konkretami uprzejmie informuję, że posadziłam kilka roślin na tym pustym skrawku ziemi

jak wysypię korę to pokażę

ufff, ulżyło mi, bo najpierw pomyślałam sobie, że ja nic nie widzę...
no czekam z niecierpliwością
makadamia 14:26, 24 maj 2018

Oj tak, ta drobna kora jest super

Dziewczyny, zestawienie wrzucałam, ale ponieważ techniki nie ogarnęłam, to szału nie zrobiło

i problem jest nawet nie z tym fioletem, tylko z różem. swoich azalii też nie umiem fotografować - zawsze mi wychodzą jakieś czerwone.
zrobię jeszcze jedno podejście wieczorem
makadamia 14:27, 24 maj 2018

mrokasia napisał(a)

ufff, ulżyło mi, bo najpierw pomyślałam sobie, że ja nic nie widzę...
no czekam z niecierpliwością

rośliny jak szaty cesarza - niewidzialne?
Pszczelarnia 14:29, 24 maj 2018

makadamia napisał(a)
(...)

Dziewczyny, zestawienie wrzucałam, ale ponieważ techniki nie ogarnęłam, to szału nie zrobiło

Pewnie dlatego bez szału, że kostrzewa jeszcze tam była

Teraz bez kostrzewy i po anonsach będzie na pewno szał.
DorKa 14:32, 24 maj 2018

nawet nie analizując odcieni zestawienie jest śliczne. Szczególnie te drobne kwiatuszki piękne

aa to teraz pojęłam o co kaman to czy się coś spodoba zależy od umiejętności fotograficznych delikwenta. A ja zawsze tak na szybcika fotki cykam nie zastanwiając się czy na suszarce np moj stanik nie wisi
Czy fotoszop w ogrodnictwie jest tak samo często używany jak w świecie tzw celebrytów ?
Makusia 14:33, 24 maj 2018

Jeśli chcesz znać moje zdanie (nie, nie odpowiadaj- odpowiedz sobie tylko w myślach ), to minus kostrzewa, minus kffffiotki z żurawki i minus roślinka obok kostrzewy i będzie super!
Pszczelarnia 14:34, 24 maj 2018

DorKa napisał(a)
nawet nie analizując odcieni zestawienie jest śliczne. Szczególnie te drobne kwiatuszki piękne

aa to teraz pojęłam o co kaman to czy się coś spodoba zależy od umiejętności fotograficznych delikwenta. A ja zawsze tak na szybcika fotki cykam nie zastanwiając się czy na suszarce np moj stanik nie wisi
Czy fotoszop w ogrodnictwie jest tak samo często używany jak w świecie tzw celebrytów ?

DorKo, w świecie ogrodniczym się tylko jedna funkcja fotoszopy: kadrowanie.