Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

makadamia 13:50, 10 sie 2018

Kasia_CS napisał(a)
Bulwary super! Jeszcze przy fontannach dzieciaki mogą sobie tak poszaleć

bardzo fajnie to wymyślili

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ufff nie znosze remontów ( nawet malowania) jeśli mam w nim mieszkać, ale uwielbiam remonty na dochodzonego Roboty pewnie się posuwają, a nasadzenia Fajnie jak miasto dba o zieleń

ostatnio parę razy widziałam: to koło pracy zamienili brukowane rondo na wielką rabatę bylinową, to przy ulicy zaniedbany trawnik przerobili na rabatę trawiastą.... wreszcie jakaś dobra zmiana
makadamia 13:52, 10 sie 2018

Johanka77 napisał(a)

Psssst... jako że pochodzę z Południa, też tak mam

ja nie z południa.
od czasu urodzenia dzieci chyba mi się tak pozmieniało, że lepiej znoszę i chłody i upały. przynajmniej taka korzyść....
la_estrellita 14:18, 10 sie 2018

makadamia napisał(a)

równie pięknie masz?

Gorzej. EM upycha tam wszystkie przydasie na każdą ewentualność bo przecież szkoda wyrzucić a do stodoły już nic nie pozwalam wkładać .
Gruszka_na_w... 19:50, 10 sie 2018

Kiedy tak patrzę na te uliczne atrakcje wodne, to mi żal, że już nie jestem dzieckiem. Piękny ten bulwar.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
14:53, 13 sie 2018
widziałam pina

ostatnio na insta zobaczyłam to ...10 zdjec tam jest z tego domu .... teraz mam faze na taki styl ...te zimne betonowe z pogłosem to nie moja bajka ....ale takie z kolorem biere w ciemno ...i te wielgasne okna ....z pełną świadomościa je chce choc wiem ze zatrudnienie akrobaty okiennego bedzie konieczne

link by sie przydało wkleić

https://www.instagram.com/p/BmQ3LijFOoD/?taken-by=natureinspiredhomes

PS. w Nowym Yorku jest zawód ....wyprowadzacz psów ...u nas tez juz sie zadamawia taki Dog Walker a zmywacze okienni w małych miastach jeszcze są tacy nie popularni
makadamia 18:13, 13 sie 2018

Justyna - ten dom to i ja biorę w ciemno
fazę na kolory mam już od dawna, a ten dom jest jednocześnie i jasny i kolorowy (co jest trudne do uzyskania)

A o zawodzie wyprowadzacza psów też już słyszałam. Co tam, sama JLo w jakimś filmie grała taką wyprowadzaczkę
makadamia 18:16, 13 sie 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Kiedy tak patrzę na te uliczne atrakcje wodne, to mi żal, że już nie jestem dzieckiem. Piękny ten bulwar.

Bardzo piękny, do tego zrobili tam jakiś jarmark typu "slow food", więc można fajnie zjeść, w okolicy są fajne kluby z ciekawymi wydarzeniami (podobno, bo to raczej wieczorna rozrywka dla niedzieciatych) - w sumie fajne miejsce się zrobiło
makadamia 18:17, 13 sie 2018

la_estrellita napisał(a)

Gorzej. EM upycha tam wszystkie przydasie na każdą ewentualność bo przecież szkoda wyrzucić a do stodoły już nic nie pozwalam wkładać .

to chyba jakaś męska przypadłość, u mnie w rodzinie też popularna
kasiab 20:07, 13 sie 2018

Widzę że i remont w trakcie ja jestem na etapie końcówki wykańczania domu i kuchnię to chyba będę miała w grudniu bo nie mogę się zebrać żeby coś wymyślić...zarys mam co chce i na tym koniec czekam z niecierpliwością na efekty
Qulleczka 21:05, 13 sie 2018

makadamia napisał(a)
to chyba jakaś męska przypadłość, u mnie w rodzinie też popularna
A to i u mnie na przydasie jest na działce wielki barakowóz i drewutnia i zawalony strych i stryszek... I do tego w Warszawie jeszcze garaż, w którym da się upchnąć wszystko poza samochodem. I nadal mało miejsca.
Oraz, co jest znamienne w przydasiach, jak już jakimś cudem jest potrzebny któryś z nich, to akurat właśnie nie można go znaleźć i trzeba i tak kupić i tak. Także ten. Znamy, znamy