Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

makadamia 13:28, 17 sie 2018

mrokasia napisał(a)

Żółte - nie, nie, nie!!!
Mogą być białe .
Dzięki, popatrzę, podumam...

na przedwiośniu to nawet żółty nie razi
sylwia_slomc... 13:31, 17 sie 2018

A są osoby jak np ja co żółty lubią
mrokasia 13:33, 17 sie 2018

makadamia napisał(a)

na przedwiośniu to nawet żółty nie razi

a to racja
mrokasia 13:34, 17 sie 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
A są osoby jak np ja co żółty lubią

no to masz gotowy pomysł
makadamia 13:39, 17 sie 2018

Anda napisał(a)
Fajne książki Lloyda i Kingsbury’ego miałam już na liście, a od Twoim wpływem właśnie zamówiłam Lloyda
Oglądałam kiedyś reportaż biograficzny o Lloydzie. On już od małego pod wpływem matki był zainteresowany ogrodnictwem. Jeszcze się zastanawiam nad książką z wydaną wymianą korespondencji między nim a Beth Chatto Dear Friend and Gardener..

Ciężko się było ograniczyć tylko do trzech

Inna sprawa, że przeciętnym właścicielom ogrodów trudno ściśle iść w ślady czy to Oudolfa czy Lloyda. Projekty pierwszego są mało pracochłonne ale na bardzo duże przestrzenie, a drugiego odwrotnie. Można najwyżej lekko się inspirować.

Anda 15:47, 17 sie 2018

makadamia napisał(a)

Ciężko się było ograniczyć tylko do trzech

Inna sprawa, że przeciętnym właścicielom ogrodów trudno ściśle iść w ślady czy to Oudolfa czy Lloyda. Projekty pierwszego są mało pracochłonne ale na bardzo duże przestrzenie, a drugiego odwrotnie. Można najwyżej lekko się inspirować.

Dokladnie tak jest
Ostatnio byłam w bardzo małym ogródku, pokażę kiedyś fotki stamtąd, i wspólnie z innymi ogrodniczkami stwierdzilyśmy zgodnie, że wcale nie trzeba sadzić dużymi plamami lub pasmami, żeby rabata wyglądała harmonijnie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Gruszka_na_w... 21:23, 17 sie 2018

makadamia napisał(a)

bo jak przez pięć lat nie było potrzebne, to i nadal nie będzie

Obrałam to za motto życiowe, tylko skróciłam czasokres do 3 lat.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
la_estrellita 13:49, 18 sie 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Obrałam to za motto życiowe, tylko skróciłam czasokres do 3 lat.

U mnie to dwa lata. Długo mieszkałam na 40m2 i trzeba było się zmieścić .

Widzę, że wszyscy teraz będą sadzić liliowce z narcyzami. Ale żeby nie było to i ja uważam ten pomysł za wart uwagi . Tylko żółte narcyzy w żółtych liliowcach sprawią, że przez cały sezon będzie podobnie, czyli nudno. Ja bym pomieszała kolory.

inka74 22:19, 19 sie 2018

Asiu potrzebuję twojego zmysłu projektowania. Zajrzysz proszę do mnie? Mam problem z rabatami z tyłu za domem.
makadamia 08:17, 20 sie 2018

inka74 napisał(a)
Asiu potrzebuję twojego zmysłu projektowania. Zajrzysz proszę do mnie? Mam problem z rabatami z tyłu za domem.

już byłam