Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

Kasia_CS 21:05, 11 kwi 2019

Niestety mój Małż zaczął oglądać GoT jak był na kilkumiesięcznym wyjeździe i tyle mnie ominęło, że nie byłam w stanie wbić się w którymś kolejnym sezonie, żeby dołączyć do oglądania z nim... nie potupię

A co do wychowywania dzieci dorzucę - po sobie teraz widzę, jak łatwo mi było kiedyś komentować wychowanie cudzych dzieci, gdy się ich nie miało... a gdy się ma własne już nie okazuje się to być takie proste. Dzieci zachowują się często zupełnie inaczej niż się by przewidywało i wielką sztuką jest je dobrze życiowo naprowadzić, by nie zatraciły swojej odrębności, dziecięcej odwagi...
TAR 21:14, 11 kwi 2019

Kasiu wlasnie leca powtorki wszytkich sezonow na hbo
la_estrellita 21:58, 11 kwi 2019

Uprasza się o nie zdradzanie szczegółów nowego sezonu. Zawsze czekam aż wyjdą wszystkie odcinki i oglądam hurtem.

Chciałam nadrobić wątek ale tak tu pędzicie, że nie nadążam. Widziałam efekt remontu ( wow).
mikina34 22:34, 11 kwi 2019

A ja się cieszę, ze jak moje dziecię było małe, to nie było takich mondrych ksionżek tylko człowiek szedł na żywioł młody jest całkiem ogarnięty, nawet bez wzoru męskiego
A teraz Asiu poproszę Cię o rzucenie okiem na moje wypociny (musiałam wypośrodkować żeby nie było potrzeby odwiedzania notariusza ) i wal prosto z mostu, zwyczjnam
makadamia 08:07, 12 kwi 2019

kwartet napisał(a)
Rodzicielstwa z mlekiem matki się nie wysysa.Mój najstarszy miewa pretensje że najmłodszego traktuję inaczaj niż jego w danej sytuacji(pamięć to on ma doskonałą skubaniec),tłumaczę że niestety trafiło mu się być egzęplarzem eksperymentalnym.

To pierwsze zdanie to najmądrzejsze stwierdzenie w całej dyskusji
U mnie też pretensje o nierówne traktowanie są na porządku dziennym. Najczęściej skarży się starszy, że on musi odrabiać lekcje, a ten młodszy (przedszkolak) nie

kwartet napisał(a)
Kilimandżaro pikna a sunrise dla mnie jeszcze pikniejsza i rzeczywiście powtarzają na jesieni,ja to wolę kaliny z takimi płaskimi kwiatostanami.
Ostatnio nabyłam Molly schroeder, taka mniejsza bo większe to już tylko na sufit by wlazły,ja sie powoli zaczynam bać co zrobię za pięć lat(drwalem trzeba będzie zostać).

Nie znałam tej molly, a wielka szkoda, bo niewielka, i piszą że do półcienia się nadaje - idealna dla mnie.
Tylko działka nie chce się powiększyć
makadamia 08:17, 12 kwi 2019

TAR:

obstawiam tak: Brienne wybierze Ogara jesteś perwersyjna!
Jon poleci na smoku - zgadzam się
Daenerys nie zostanie zdradzona i nie bedzie Azor Ahai (zbyt oczywiste), Azor Ahai być może nie, ale trzecia zdrada musi być, bo była przepowiedziana i inaczej byłaby dziura logiczna
Bran bedzie dalej trojoka wrona. może być jednocześnie i wroną i królem
jestem ciekawa, ktore ze Starkow przezyje, pewnie Sansa. Też ją obstawiam
Tyrion zginie i pewnie albo Danny albo Jon. Obstawiam, że Danny pokona Innych ale tronu nie uda jej się zdobyć.
Cersei jak zwykle spadnie na 4 łapy. Gdyby tekst pisał dalej Martin, to tak, ale producenci za bardzo kierują się oczekiwaniami widzów, więc zapewne pojadą kliszą "zło musi zostać ukarane, dobro wygrywa".
makadamia 08:18, 12 kwi 2019

la_estrellita napisał(a)
Uprasza się o nie zdradzanie szczegółów nowego sezonu. Zawsze czekam aż wyjdą wszystkie odcinki i oglądam hurtem.

Chciałam nadrobić wątek ale tak tu pędzicie, że nie nadążam. Widziałam efekt remontu ( wow).

Aż tak daleko się cofnęłaś?

Postaram się być wstrzemięźliwa
makadamia 08:19, 12 kwi 2019

Kasia_CS napisał(a)
Niestety mój Małż zaczął oglądać GoT jak był na kilkumiesięcznym wyjeździe i tyle mnie ominęło, że nie byłam w stanie wbić się w którymś kolejnym sezonie, żeby dołączyć do oglądania z nim... nie potupię

A co do wychowywania dzieci dorzucę - po sobie teraz widzę, jak łatwo mi było kiedyś komentować wychowanie cudzych dzieci, gdy się ich nie miało... a gdy się ma własne już nie okazuje się to być takie proste. Dzieci zachowują się często zupełnie inaczej niż się by przewidywało i wielką sztuką jest je dobrze życiowo naprowadzić, by nie zatraciły swojej odrębności, dziecięcej odwagi...

W zasadzie nigdy nie udaje mi się wciągnąć w klimat, jak oglądam od środka. Muszę zacząć od początku

Taak, pamiętam jakim świetnym byłam rodzicem, kiedy nie miałam dzieci
makadamia 08:26, 12 kwi 2019

mikina34 napisał(a)
wal prosto z mostu, zwyczjnam

Nawet gdybym chciała inaczej, to nie umiem. To moja wielka wada
Zaraz zajrzę.

A tymczasem wrzucam najświeższe zdjęcia. Wiosna idzie nieubłaganie mimo chwilowego ochłodzenia

tulipany van eijki zaczynają

szafirki zwykłe

i szerokolistne też

tiarella
za chwilę będzie kwitła

brunnera też, ale zdjęcie mi gdzieś wcięło
makadamia 08:33, 12 kwi 2019

Z krzewów wcześnie kwitnących mam złotlina, i to chyba pleniflorę;
nie jest popularny ze względu na bałaganiarski pokrój ale ja go tnę do ziemi zaraz po kwitnieniu i pięknie odbija

klon palmowy powoli zaczyna być widoczny

wilczomlecz purpurea - po raz pierwszy po zimie wygląda ładnie i nawet aktualne przymrozki - o dziwo - mu nie zaszkodziły; chyba doczekam się kwiatów

na ścieżce floksy szydlaste mi padły po tym, jak budowlańcy kubły z cementu tam płukali; wymieniłam na skalnicę