Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

mrokasia 09:31, 12 kwi 2019

Jakie ładne zdjęcia!!!
U mnie skalnica jest jednoroczna, nie umiem się nią zajmować albo coś jej nie pasuje. Po kwitnieniu kępy zaczynają łysieć od środka, zanikają i ogólnie wygląd mają do niczego... w zeszłym roku posadziłam wiosną to już wczesnym latem wymieniałam na inne rośliny.
TAR 09:36, 12 kwi 2019

mrokasia napisał(a)
Jakie ładne zdjęcia!!!
U mnie skalnica jest jednoroczna, nie umiem się nią zajmować albo coś jej nie pasuje. Po kwitnieniu kępy zaczynają łysieć od środka, zanikają i ogólnie wygląd mają do niczego... w zeszłym roku posadziłam wiosną to już wczesnym latem wymieniałam na inne rośliny.

u mnie tez tak zanikaja. na wiosne odbijaja i latem znowu łysolce. a ja tak je lubie
Kim 09:38, 12 kwi 2019

makadamia napisał(a)

Nawet gdybym chciała inaczej, to nie umiem. To moja wielka wada
Zaraz zajrzę.

A tymczasem wrzucam najświeższe zdjęcia. Wiosna idzie nieubłaganie mimo chwilowego ochłodzenia

tulipany van eijki zaczynają

szafirki zwykłe

i szerokolistne też

tiarella
za chwilę będzie kwitła

brunnera też, ale zdjęcie mi gdzieś wcięło

Cudowniei tak klimatyczniepozdrawiam
makadamia 09:40, 12 kwi 2019

Oooo, jakie rozczarowanie
Czyli pewnie i u mnie nie zagrzeje miejsca
A pamiętam, że na forum parę osób polecało skalnicę, tylko że to był chyba inny gatunek: skalnica cienista. No nic to. 20zł zapłaciłam za naukę
TAR 09:43, 12 kwi 2019

makadamia napisał(a)
TAR:

obstawiam tak: Brienne wybierze Ogara jesteś perwersyjna!
Jon poleci na smoku - zgadzam się
Daenerys nie zostanie zdradzona i nie bedzie Azor Ahai (zbyt oczywiste), Azor Ahai być może nie, ale trzecia zdrada musi być, bo była przepowiedziana i inaczej byłaby dziura logiczna
Bran bedzie dalej trojoka wrona. może być jednocześnie i wroną i królem
jestem ciekawa, ktore ze Starkow przezyje, pewnie Sansa. Też ją obstawiam
Tyrion zginie i pewnie albo Danny albo Jon. Obstawiam, że Danny pokona Innych ale tronu nie uda jej się zdobyć.
Cersei jak zwykle spadnie na 4 łapy. Gdyby tekst pisał dalej Martin, to tak, ale producenci za bardzo kierują się oczekiwaniami widzów, więc zapewne pojadą kliszą "zło musi zostać ukarane, dobro wygrywa".

perwersyjna? moze troszke ale ostatnia seria mi dala do myslenia. jest duzy szacunek Ogara dla Brienne i odwrotnie. Jaimie to tylko zauroczenie. no a Tormund to napalona wiewiorka
mam sporo pytan i jak sadze odpowiedzi w filmie nie uzyskam. Martin to leniuch, ktory juz stanowczo za długo buja sie z ostatnimi czesciami. Co do Danny zdrada Tyriona byłaby zbyt oczywista, to musi byc jakis grom moze Jon ja zdradzi w imie wiekszego dobra (pitu pitu ale byłoby zabawnie). Wytrzymam do poniedzialku. A tymczasem zakupilam dwie cześci Ogień i Krew dzieje sie przed zdarzeniami GOT i jest o Targaryenach, o Aeonie i reszcie. Jutro ma byc brzydki dzien to planuje zaczac.
makadamia 09:44, 12 kwi 2019

Kim napisał(a)

Cudowniei tak klimatyczniepozdrawiam

Dziękuję
Powiem szczerze, że zwłaszcza ten wilczomlecz zaskakująco ładnie wyszedł. dużo ładniej niż w realu

trzeba się mocno nagimnastykować i trochę ubrudzić, żeby takie zdjęcia zrobić. Może z kalinami i hortensjami będzie łatwiej (mam je na pniu)
makadamia 09:55, 12 kwi 2019

TAR napisał(a)

perwersyjna? moze troszke ale ostatnia seria mi dala do myslenia. jest duzy szacunek Ogara dla Brienne i odwrotnie. Jaimie to tylko zauroczenie. no a Tormund to napalona wiewiorka
mam sporo pytan i jak sadze odpowiedzi w filmie nie uzyskam. Martin to leniuch, ktory juz stanowczo za długo buja sie z ostatnimi czesciami. Co do Danny zdrada Tyriona byłaby zbyt oczywista, to musi byc jakis grom moze Jon ja zdradzi w imie wiekszego dobra (pitu pitu ale byłoby zabawnie). Wytrzymam do poniedzialku. A tymczasem zakupilam dwie cześci Ogień i Krew dzieje sie przed zdarzeniami GOT i jest o Targaryenach, o Aeonie i reszcie. Jutro ma byc brzydki dzien to planuje zaczac.

Jak przeczytasz, to daj znać, czy warto miejsce na półce zajmować

Martin po prostu przesadził z ilością wątków i osób. Ostatniego tomu po prostu nie dało się już czytać. To co na początku było sensacją (każdy może umrzeć, nawet główny bohater) teraz stało się nużące (po co inwestować emocje i przywiązywać się do postaci, która i tak pewnie za chwilę zginie). Teraz pewnie nie wie, jak to wszystko złożyć do kupy i cieszy się, że producenci serialu zrobili to za niego.

Ja uważam, że zdrada Tyriona byłaby zaskakującym ale logicznym (w przeciwieństwie do zdrady Jona) plot twistem ale nie chcę wchodzić w szczegóły, żeby nie psuć zabawy dziewczynom.
Jeśli się jednak okaże, że mam rację, to stawiam wszystkim kolejkę.
Brzozowadzie... 11:56, 12 kwi 2019

Boże, nie wiem, o czym Wy piszecie Jon, Bran... Chyba wolę nie wiedzieć
Ale: piękne fotki! Masz szybsze Van Eyki, moje pod lasem mają zamknięte łebki. No piękne te zdjęcia, obejrzę sobie jeszcze raz, a co.
makadamia 12:01, 12 kwi 2019

Agatka, bo Ty nie masz telewizji!
Widzisz, ile czasu zaoszczędzasz?
Zana 12:02, 12 kwi 2019

Brzozowadziewczyna napisał(a)
Boże, nie wiem, o czym Wy piszecie Jon, Bran... Chyba wolę nie wiedzieć

Nie jesteś sama