Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

tulucy 14:02, 06 maj 2019

makadamia napisał(a)
No na samym brzegu rabaty beztrosko rośnie sobie hortensja w towarzystwie róży, z jednej strony mając hakone, a drugiej lilie - wszystko w odległościach ok 20 cm od siebie.

Asiu te 20 cm to miód na moje serce i skołatane nerwy... już nie martwię się moją ciasnotą
makadamia 14:10, 06 maj 2019

Wiem o czym piszesz.
Jak wróciłam do siebie, to stwierdziłam, że przecież ja mam jeszcze tyyle miejsca na rabacie
Zana 14:12, 06 maj 2019

Kurcze, a ja wzięłam tylko cztery sztuki Hula Dancer, a już miałam w koszyku siedem i stwierdziłam, że chyba nie upchnę. Według powyższego to upchnęłabym i ze dwadzieścia
mrokasia 14:14, 06 maj 2019

Ja to w ogóle stwierdziłam, że w niektórych miejscach to jeszcze słonia bym zmieściła .
Szkoda, że nie mogłam dołączyć do Was. Może za rok. Zaraz idę do Danusi poczytać i pooglądać foty. Dobrze Asiu, że u Ciebie relację można było przeczytać .
makadamia 14:18, 06 maj 2019

Dziewczyny, tylko żeby efekt tego upychania był jak u Danusi.
Za to odpowiedzialności nie biorę
Wiolka5_7 15:01, 06 maj 2019

A u mnie na nowych rabatach to się można ganiać :Tyle pustego miejsca jest
Gruszka_na_w... 20:04, 06 maj 2019

makadamia napisał(a)

Bardzo będziecie się zemnie śmiać jak się do czegoś przyznam?
Jak patrzę na tą rabatkę, oświetloną popołudniowym słońcem, to mi przychodzi na myśl słowo "niewinność".
Nie mam pojęcia, jaki ono ma związek z ogrodem, ale takie właśnie mam skojarzenie

Bardzo akuratne masz skojarzenia. Doszłam do wniosku, że rośliny (same lub w kompozycjach) mają podobne do ludzi cechy. Bywają wulgarne i krzykliwe, wyniosłe i dumne, ciche i niewinne właśnie.

Edit: Przeczytałam relację z wizyty u Danusi. Z radością. Lubię analityczne umysły.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
jolanka 20:40, 06 maj 2019

Miałam upychać ale nie dałam rady, leżąc i prychając herbatę z rumem popijam niestety

A to stopy jednak a nie metry Jak wół napisane
tulucy 20:59, 06 maj 2019

Dziś na szybko przeleciałam po ogrodzie ze znajomą i też doszłam do wniosku, ze mam duże puste placki do zagospodarowania oczywiście
21:51, 06 maj 2019
A ja pod tarasem miałam wysadzić hortensje bo się bałam, że za ciasno mam.
Chyba jednak je zostawię w przyszłym roku zdecyduję.

Wyjazd fajny, szkoda że pogody nie było. Szkoda, że nie mieszkam bliżej.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies