Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

MartaCho 16:28, 21 maj 2019

Dzień dobry,
jestem dopiero od niedawna "czynna" na forum i ogrodowych rad jeszcze udzielać nie mogę, bom niekompetentna, ale w ramach podziękowania za otrzymane rady, polecam serdecznie "Za zamkniętymi drzwiami" B.A. Paris. Tylko ostrzegam- wciąga na miarę Millenium
jolanka 16:42, 21 maj 2019

MartaCho napisał(a)
Dzień dobry,
jestem dopiero od niedawna "czynna" na forum i ogrodowych rad jeszcze udzielać nie mogę, bom niekompetentna, ale w ramach podziękowania za otrzymane rady, polecam serdecznie "Za zamkniętymi drzwiami" B.A. Paris. Tylko ostrzegam- wciąga na miarę Millenium

Oooo, potrząsnęła mną i to ostro. Świetna.
Tez polecam ale długo nie mogłam opanować emocji po jej przeczytaniu
Gosiek33 19:16, 21 maj 2019

April napisał(a)
No i wywołałam burzliwą dyskusję...
Uwielbiam czytać. WSZYSTKO. np Pachnidło przeczytałam w jedną noc.
Wszystkie powyższe pozycje, poza tym: L.M.Montgomery pt.: Błękitny Zamek. Pierwsze słyszę.
Ale inne, od Dumas do Szklarskiego, od Grishama po Dumę i uprzedzenia w różnych wersjach. Od Chmielewskiej do Musierowiczowej, od Fleszarową-Muskat do Rodziewiczówny - znam wszystko i większość stoi na półkach.

To wszystko też już za mną z wyjątkiem Błękitnego Zamku

kwartet napisał(a)
No dziewczyny piąteczka, wszystko co powyższe i jeszcze full fantastyki i kriminały szwedzke (tylko proszę nie pytać jaki autor bo nie pamiętam)Jak ide do biblioteki to plecakami wynoszę(pani sprawdza w systemie czy już czytałam bo drugi raz potrafię brać).

dokładnie tak samo mam, wypożyczam w bibliotece na dwie karty to więcej na raz wezmę

Skandynawskie kryminały pożeram

Angielską autorkę polecam P.D. James - głównie kryminały oparte na doskonałej znajomości psychologicznej różnych potworów ale i prawie SF czyli Ludzkie dzieci (film totalnie beznadziejny w stosunku do książki)

A jeśli ktoś SF lubi to Modyfikowany węgiel - Richard Morgan, Problem trzech ciał - Cixin Liu to tak z ostatnich moich pozycji

Obaj Miłoszewscy.. ech za dużo by pisać

GoT widziałam i nadal trawię zakończenie
Gosiek33 19:19, 21 maj 2019

jolanka napisał(a)
Kwartecik przypomniała kryminały szwedzkie Camillę Lacberg pożeram Podobno będzie jeszcze jedna ale nie wiem kiedy
Ja tylko mam pewien problem, jak zaczynam czytać to muszę skończyć i żadne tam wtedy sprzątanie, gotowanie i ... jeszcze nie wiadomo kto, co chciałby ode mnie, to może zapomnieć

Złota klatka już wyszła, Za zamkniętymi drzwiami nie znam ale zaraz ustawię się w kolejce do wypożyczenia
21:11, 21 maj 2019
Asiu u ciebie widze dyskusje na kazdy temat
Helen 21:57, 21 maj 2019

kwartet napisał(a)
Trawa to carex fire fox, żurawka ziper,w donicy jest nemezja z castoramy i pelargonia we wsciekłym różu z kapką pomarańczu(zakupiona w jakiejś przydrożnej zamkniętej szkłóce w Miłomłynie ,1 maja.Mąż walił głową w kierownice ale się zatrzymał,a pani co to wolne miała otworzyła,z dwoma skrzyneczkami dobra wyszłam).
To różowe to muszę sprawdzić bo nie pamiętam,a za klonem bez z serii bloomerang dark purple.

Ania, dziękuję
Kasia_CS 22:11, 21 maj 2019

Zastanawiałam się, co tu tyle stron i wyszło szydło, co za pogaduchy nieogrodnicze uskuteczniacie

Ja Błękitny zamek czytałam na pewno, ale już nie pamiętam co i jak Cała Ania była grana

W czasach podstawówki Musierowicz łyknięta, Pan Samochodzik oczywiście też.
Koniec liceum i w czasie studiów był czas thrillerów medycznych, co zresztą zaskutkowało wyborem kierunku studiów. Już nie mówiąc o tym, że na tyle zaczęłam się pasjonować patologią sądową, że jednym z moich marzeń było zobaczenie sekcji zwłok (spełnione )

Swego czasu miałam bum na fantastykę i z przyjemnością wracam do Wiedźmina i odkrywam go za każdym razem na nowo - jedna z nielicznych serii, które czytam kolejny raz
Ze skandynawskiej Harrego Hole Nesbo uwiebiam!, Larssona, Lackberg..

Ostatnio głównie polskich autorów czytuję - Mróz prawie cały przerobiony, podobnie Chmielarz, Bonda, Puzyńska, Miłoszewski.. dużo by wymieniać
MartaCho 07:39, 22 maj 2019

Gosiek33 napisał(a)

Złota klatka już wyszła, Za zamkniętymi drzwiami nie znam ale zaraz ustawię się w kolejce do wypożyczenia

Czekam więc na wrażenia po! Koniecznie daj znać, jak Ci się podobała
April 07:42, 22 maj 2019

Kasia_CS napisał(a)
Zastanawiałam się, co tu tyle stron i wyszło szydło, co za pogaduchy nieogrodnicze uskuteczniacie

Ja Błękitny zamek czytałam na pewno, ale już nie pamiętam co i jak Cała Ania była grana

W czasach podstawówki Musierowicz łyknięta, Pan Samochodzik oczywiście też.
Koniec liceum i w czasie studiów był czas thrillerów medycznych, co zresztą zaskutkowało wyborem kierunku studiów. Już nie mówiąc o tym, że na tyle zaczęłam się pasjonować patologią sądową, że jednym z moich marzeń było zobaczenie sekcji zwłok (spełnione )

Swego czasu miałam bum na fantastykę i z przyjemnością wracam do Wiedźmina i odkrywam go za każdym razem na nowo - jedna z nielicznych serii, które czytam kolejny raz
Ze skandynawskiej Harrego Hole Nesbo uwiebiam!, Larssona, Lackberg..

Ostatnio głównie polskich autorów czytuję - Mróz prawie cały przerobiony, podobnie Chmielarz, Bonda, Puzyńska, Miłoszewski.. dużo by wymieniać

Fantastyka cię pasjonowała? A Lema czytałaś?
Ja teraz przymierzam się do Bondy. Warto? Co sądzisz?
tulucy 07:49, 22 maj 2019

Kasia_CS napisał(a)

No taaaa… wiotka, delikatna blondynka idealnie mi się wpisuje w ten opis