Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

tulucy 09:23, 24 maj 2019

makadamia napisał(a)

Ale świdośliwa to drzewko, a nie drzewo

a ja mam ogródek a nie ogród
inka74 09:33, 24 maj 2019

Zana napisał(a)

Chiolerka, a co Ci się tu nie podoba? Bo mnie się podoba, no zupełnie jak na mojej ruderowej. I hosty, i tiarelle, i kolorową wietlicę jedyną jaką mam tam ulokowałam, zamiast hakone mam żółtą carex elata aurea i właśnie mam zamiar dosadzić miodunki. No normalnie moja rabata. A u mnie napisałaś, że fantastyczna. Oj, oj Asiu coś tu nie gra..
też miałam powiedzieć, że nie rozumiem wątpliwości bo mi się podoba. Jedyne co mi przychodzi do głowy to to, że Asia chce wszystko od razu duże, buszowate a tu trzeba poczekać.
anbu 09:45, 24 maj 2019

makadamia napisał(a)

Super ujęcie
Brzozowadzie... 09:50, 24 maj 2019

Ha, ja swoje wnioski też napiszę A co?
Numer 1 - nie kupuj roślin, bierz od wszystkich i sadź na szybko, będziesz miała piękne rabaty, haha
Numer 2 - pomysł Andy jest bardzo fajny, ale jednak mocno upchane jak dla mnie - ale ja lubię oddech między roślinami, poza tym ja lubię murki, choć ich nie mam, Twój jest bardzo ładny, też mi by było żal. Ale koncepcja Ewy jako całość super. Hehe, wiem, że nie pomogłam
Numer 3 - hakonowo - paprociowa to również wypisz wymaluj moja pod płotem, nazwana szumnie przeze mnie leśną - bardzo ładnie Ci wyszła, daj jej czas..i gówna
Numer 4 - ostatnio była u mnie miła sąsiadka z naprzeciwka i stwierdziła: U Ciebie to wszystko takie bujne, dorodne...Myślałam, że się popłaczę ze szczęścia, bo to oznacza, że te tony gówna, kompostu, mączki rogowej, bazaltowej, próchnicy z worków, kory przekompostowanej jednak robią swoje nawet na tych naszych beznadziejnych piaskach. No mówię Ci, czułam się, jakby ktoś mi order przypiął, więc jest nadzieja dla nas
mrokasia 09:58, 24 maj 2019

Zana napisał(a)

Chiolerka, a co Ci się tu nie podoba? Bo mnie się podoba, no zupełnie jak na mojej ruderowej. I hosty, i tiarelle, i kolorową wietlicę jedyną jaką mam tam ulokowałam, zamiast hakone mam żółtą carex elata aurea i właśnie mam zamiar dosadzić miodunki. No normalnie moja rabata. A u mnie napisałaś, że fantastyczna. Oj, oj Asiu coś tu nie gra..

Absolutnie się z tym zgadzam, mnie osobiście podoba się ta różnorodność faktur.
A rabatka przytarasowa bardzo fajna .
makadamia 10:14, 24 maj 2019

inka74 napisał(a)
też miałam powiedzieć, że nie rozumiem wątpliwości bo mi się podoba. Jedyne co mi przychodzi do głowy to to, że Asia chce wszystko od razu duże, buszowate a tu trzeba poczekać.

Zana napisał(a)

Że urosnąć, to swoją drogą ale nie o to chodzi

Mnie po prostu gryzą się żółte tony hosty i hakone z chłodnymi tonami miodunki i wietlicy. No różne grupy kolorystyczne

Aniu, zajrzę jeszcze raz do Ciebie, bo na Twojej ruderowej żadnych zgrzytów kolorystycznych nie zauważyłam
makadamia 10:15, 24 maj 2019

mrokasia napisał(a)

Absolutnie się z tym zgadzam, mnie osobiście podoba się ta różnorodność faktur.
A rabatka przytarasowa bardzo fajna .

Faktury grają. Kolory nie grają
makadamia 10:16, 24 maj 2019

Brzozowadziewczyna napisał(a)
Ha, ja swoje wnioski też napiszę A co?
Numer 1 - nie kupuj roślin, bierz od wszystkich i sadź na szybko, będziesz miała piękne rabaty, haha
Numer 2 - pomysł Andy jest bardzo fajny, ale jednak mocno upchane jak dla mnie - ale ja lubię oddech między roślinami, poza tym ja lubię murki, choć ich nie mam, Twój jest bardzo ładny, też mi by było żal. Ale koncepcja Ewy jako całość super. Hehe, wiem, że nie pomogłam
Numer 3 - hakonowo - paprociowa to również wypisz wymaluj moja pod płotem, nazwana szumnie przeze mnie leśną - bardzo ładnie Ci wyszła, daj jej czas..i gówna
Numer 4 - ostatnio była u mnie miła sąsiadka z naprzeciwka i stwierdziła: U Ciebie to wszystko takie bujne, dorodne...Myślałam, że się popłaczę ze szczęścia, bo to oznacza, że te tony gówna, kompostu, mączki rogowej, bazaltowej, próchnicy z worków, kory przekompostowanej jednak robią swoje nawet na tych naszych beznadziejnych piaskach. No mówię Ci, czułam się, jakby ktoś mi order przypiął, więc jest nadzieja dla nas

bratnia dusza
makadamia 10:17, 24 maj 2019

anbu napisał(a)

Super ujęcie

Dziękuję.
Mnie się to pierwsze bardziej podoba, to na którym mniej widać...
makadamia 10:18, 24 maj 2019

tulucy napisał(a)

a ja mam ogródek a nie ogród

Ano tak. no to wszystko gra i buczy