TAR
16:27, 09 sie 2019

o tym sama niedawno sie dowiedzialam w ogrodniczym, czemu np. magnolie nie kwitna. a widzialam jak w szkolce je przycinali, tłumaczyła mi kobieta, ze musza ciać inaczej by zarosli krzaczorami i moze sie tak zdarzyc ze nie zakwitna. mi na przykład Blue Muffin nie kwitła, bo wiosna ja strasznie obciachali i nie miała jak zawiazac pąków. Za to mam ładny i zgrabny krzaczek, licze ze w kolejna wiosne zakwitnie.
ale wiesz, moze cie twoja akurat zaskoczy i zakwitnie
klosowca bym chciala bardzo, mnie sie podoba, czy on lubi słonce? Tam gdzie przesadzilam moje lilaki chce pod nimi zrobic typową bylinowke, przejda tam hyzopy, pysznogłowki, dzielżany, floksy, przesadze tawuły białe, czosnki skalne. Tam nie mam jakosciowo dobrej ziemi, choc troche sypniete i przekompostowane na byliny bedzie idealna. i ma byc bezobsługowa i kwitnaca całe lato. nawet moze zostawie tam kilka marcinkow.
ale wiesz, moze cie twoja akurat zaskoczy i zakwitnie

klosowca bym chciala bardzo, mnie sie podoba, czy on lubi słonce? Tam gdzie przesadzilam moje lilaki chce pod nimi zrobic typową bylinowke, przejda tam hyzopy, pysznogłowki, dzielżany, floksy, przesadze tawuły białe, czosnki skalne. Tam nie mam jakosciowo dobrej ziemi, choc troche sypniete i przekompostowane na byliny bedzie idealna. i ma byc bezobsługowa i kwitnaca całe lato. nawet moze zostawie tam kilka marcinkow.